7. EN SAK SOM ALDRIG FÅR HÄNDA!

Hade någon frågat mig denna fråga för en-två månader sedan hade svaret varit: att Sunny får en senskada som kräver månader av vila i liten hage eller i box.

Idag stå Sunny med en skada på gaffelbandet på högerbakben. Veterinären har sagt att det kommer att ta fyra till sex månader för läkning. Han får inte springa, inte ridas och bara gå 15 minuter varje dag. Det var ungefär det här som inte fick hända.

Sunny är inte en häst som man ger tre veckors vila bara för att han ska få vila upp kroppen lite. Han knäcker sig själv mentalt då. Ännu mindre vill man ge honom fyra månaders vila. Han trivs som bäst när han tränas lagom hårt, rids 6 dar i veckan och får dra på till fullt ute på ett fält någon dag i veckan. Som tur är har han än sålänge klarat denna månad av vila väldigt bra. Han har bara fått ett utbrott, är fortfarande hanterbar och väldigt glad och posetiv hela tiden. Det är väldigt skönt att se!



Det värsta som kan hända nu är att han inte blir bra. Att han sliter sig, halkar eller trampar till så att skadan går upp och senan slits av helt. Det får bara inte hända, han måste bli bra! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0