YOU RAISE ME UP, SO I CAN STAND ON MOUNTAINS

Jag har inte så mycket att berätta just nu. Så tänkte ängna ett inlägg åt att bara tacka mina vänner. Mina underbara vänner. Jag tror inte att man är någon, eller något, utan bra människor omkring sig. Folk som tror på en, det man gör och som alltid ställer upp. Sånna vänner har jag, dem sviker aldrig när det gäller.

Idag var vi på Katedralskolan och lyssnade på en föreläsning om Don't Drink and Drive. Jag tyckte att det hon berättade var så obehagligt att jag där i aulan svimmade. Sofia hjälpte mig, fixade hjälp, tog ut mig från aulan och stannade med mig några timmar. Utan henne hade jag fått panik, fullständig panik. Men att veta att jag hade henne att luta mig mot och att hon inte skulle svika gjorde paniken så mycket bättre.

Och Lina, hon hjälper mig massor i stallet. Hon tar hand om Sunny åt mig när jag, som idag, inte är på topp eller när jag inte hinner. Hon är nästan alltid med och fungerar ofta som mitt bollplank till idéer. Hon skulle heller aldrig svika, och att bara veta det gör vardagen så mycket bättre.

Detta är bara två exempel, jag har en hel hög med fler vänner som är underbara. Som bryr sig och aldrig sviker. Ni får mig att skratta, ni får mig att le. Ni är ljuset i mörkret! Ingen nämnd, ingen glömd. Ni vet vilka ni är <3

Jag är långt ifrån perfekt och tappar ofta tron på mig själv och det jag gör. Men med bara ett ord kan mina underbara vänner vända på det. Dem fångar alltid upp mig när jag ramlar ner. Helt galet underbara är dem. Jag älskar er!

UTERITT

Dagens ridpass på Sunyn blev en kort och ganska kravlös ritt längst kanalen. Skrittade först fram med enda fokusen på att gå rakt och inte vingla iväg över hela vägen, måste träna massor på det! Sedan travade jag fram och gjorde många skritt övergångar, även här något vi måste träna massor på ;) Tog sedan en lugn galopp som gick superbra innan vi provade en ny väg genom samhället och tillbaka ut på kanalbanken. På hemvägen blev det några steg galopp, lite trav och mest skritt. Han blev lite pigg på hemvägen men skötte sig annars kanonbra!
  

STICKAD TRÖJA

I lördags när jag var på Ljungsbro Marknad med Lina tittade jag in i Hippotiques monter och kunde inte hålla fingrarna i styr. Med mig hem fick jag en rosa stickad tröja från B//Vertigo som är otroligt fin. Älskar den! Har tittat på den länge och nu var den på rea så var jag tvungen att passa på. Dock hade jag lite beslutsångest om ifall jag skulle köpa den rosa eller marinblå, men blev den rosa tillslut och det ångrar jag inte! :D

Finns att köpa HÄR för 398, tidigare pris 569!
Min tröja har inte siffran 11 på armen.



Linda som jobbar där gav kommentaren "Men du är väll rosa?" när jag försökte bestämma mig och när jag köpt den och skulle gå sa hon även "När jag ser något rosa så tänker jag på dig!" haha. Är det så folk ser mig? Rosa? Själv tycker jag att jag börjat komma bort från det nu när jag inte har Usha längre, men samtidigt är jag påväg tillbaka... Men rosa är fint!

LONGERING OCH TÖMKÖRNING

Igår i skolan gick vi ju igenom longering och våran lärare sa att vi ska jobba med det ganska mycket nu i tvåan. Eftersom att jag är totalt värfdelös på att longera blev gåradagens pass för Sunny lite longering, måste ju träna lite, hihi :p Jag är ganska så emot longering, tycker det är så lätt att det blir fel och då ger det igneting, snarare sliter och tar på hästarna. Men jag gjorde ett försök på en grusplan nedanför stallet. Och det gick inte alls. 

Gick upp till stallet igen och bytte ut longerlinan mot tömmarna och tömkörde några varv istället. Sjukt mycket lättare och bättre än att longera tycker jag. Man har med inverkan och kontroll på hästen = bättre tycker jag. Sunny börjar gå ganska bra i tömkörningen nu! Han blir lite djup med huvudet ibland men vi lär oss fortfarande. Traven har vi iaf gjort massor av framsteg i och jag trasslar inte in mig i linorna längre! ;) Ska försöka att tömköra minst en gång i veckan och börja träna lite över cavaletti också, funderar även på att träna för någon tränare.


STALLDAG I SKOLAN

Som varje mådag hade vi idag stalldag i skolan. Inte min favortidag på veckan då det brukar vara ganska tråkgit och segt, men idag var det helt OK. Värre blir det på vintern med minusgrader :P

På förmiddagen hade vi först lite stalltjänst där vi skulle ta in alla ridhästar då de går ute på nätterna, så vi slapp mocka, hihi. Sen tog vi in stona med föl och borstade lite på dem. Efter det hade vi en kort genomgång på longering innan vi fick "longera varandra". Alltså springa runt i cirklar och leka häst. Barnsligt men galet rolgit för oseriösa människor som mig. Jag gick tillochmed omkull en gång och blev en halt häst! Vi avslutade förmiddagen med att borsta hästar, de minutrarna la jag ner på att borsta och mysa med min favorithäst Cleo.

På eftermiddagen var det dags för vårat första dressyrpass för våran nya lärare. Jag blev superglad för att C skulle gå med då jag saknat henne massor. Red henne ganska ofta förra hösten men sedan flyttade hon till KY-stallet ett tag. tråkgit då hon är helt underbar och en perfekt häst enligt mig! Men tyvärr fick en annan i min klass henne och jag fick rida ett annat sto som heter Bisquite.

Jag har ridit B två gånger tidigare och även flygit av henne en gång. Hon brukar se spöken lite överallt men idag var hon lugn och fin hela tiden. Hon har väldigt lång och låg hals om man jämför med Sunny så det kändes lite konstigt. Men det gick faktiskt ganska bra idag! Jag fick träna och klura på hur jag skulle på henne att gå frammåt när jag drev och inte bara uppåt. Hennes galopp var helskumm om man jämför med Sunny, och alla adra hästar jag någonsin ridit!



Bara för att ha bild på när jag rider någon annan än Sunny. Lilla U <3


BANHOPPNINGS TRÄNING

Igårkväll när jag skulle skriva detta inlägget kände min dator för att krångla till det och bytte ut vissa bokstäver på tangenbordet mot siffror och sympoler. Skrev jag O blev det 6 och skrev jag Ä blev det * om ni fattar. Jag var väldigt bloggsugen ochhade många idéer men det var inte så lätt att skriva ett blogginlägg då, men nu har den skärpt sig så gör ett nytt försök!

Banhoppningsträningen igår på Heda var inte direkt planerad. Egentligen skulle jag bara dit och titta på några men Johanna som var där lite tidigare än mig blev så sugen på att vara med så hon efteranmälde sig. Så Lina ringde och tyckte att jag skulle hänga på och ca en timme senare satt jag på hästryggen. Kan ju även tillägga att Sunny vilat i 4 dagar innan, haha.

Det jag nog är mest nöjd över under dagen var att Sunny åkte i samma transport som Success. Eftersom att vi hade så brottom ville vi inte rida bort utan gav det ett försök, och det gick! Innan har Sunny alltid lagt sig ner i transporten när han åkt med någon annan häst. Men nu stod han upp hela tiden! Det är ju inte direkt långt till Heda men det är riktigt bra träning för dem att åka transport.

Till själva hoppningen då. Jag valde efter lite om och men att hoppa 90 cm, första gången vi hoppar bana så högt. Framridningen gick lite sådär då han var spänd och jag stressad och nervös. Han gick inte direkt avsappnat och fint men han lyssnade bra. Hoppade fram på ett litet sockerbitshinder två gånger och sedan på ett 70 cm räcke, det tvekade han lite på första gången men hoppade. Andra gången stannade han och på tredje försöket stannade han igen, men det gjorde itne jag och landade på marken. Hoppade det lilla en gång och sedan räcket en gång till innan vi gick in på banan.

Vi fick lite stopp, lite pet och så la jag lite volter inne på banan. Men vi kom över alla hinder på ett nogorlunda samspelt sätt. Det bra med banhoppnings träningar är att man har all tid i värden på sig och kan lägga lite volter när det behövs. Jag vill hellre lägga två volter än att hoppa i noll kontroll. Johanna skrev på detta på sin blogg: "Sunny gjorde också en jättefin runda på 90 cm, dock i lite högre tempo. Det ska tilläggas att det var debut för Sarah & Sunny på 90 cm också =)" och det med högre tempo kan väll stämma ganska bra. Sunnys ben går som trummpinnar när det gäller hoppning ;)


En bild jag tog från facebook som en kompis tog på oss. Bilderna som Lina tog kommer någon annan dag när jag fått dem :) Måste tacka Johanna och Lina för all hjälp också!

HELGEN

Jag har ingen aning om vart dagarna tar vägen, nyss var det torsdag och nu är det söndag. Aja, tiden går fort när man har roligt! :) Har knappt varit hemma något och därför inte haft tid att uppdatera, men tänkte dra en kort sammanfattning av helgen.

Fredag, gick först i skolan och åkte sen till Hööks med Lina. Jag köpte faktiskt ingenting! Sedan åkte vi till stallet och skulle tömköra Sunny, men jag hade glömt tömmarna hemma så fick bli en promenad ist. Sunny behöver träna på det också då han kan bli lite bäng ibland, men nu skötte han sig fint.

Lördag, började dagen med att gå ett varv på Ljungsbro Marknad med Lina. Fick med mig en superfin tröja därifrån, men den får ni se i ett separat inlägg ;) Sedan fixade jag allt i stallet innan vi åkte till Söderköping och hämtade Narnia som stått där på bete över sommaren. Efter det hade jag tänkt att rida, men vi hamnade lite efter i tidsplaneringen så jag hann inte. Kvällen tillbringades med grillning hos Gith och Lina.

Söndag. På förmiddagen var jag i Valla och tittade när Josse tävlade dressyr. Sen åkte jag hem och skulle äta lite innan jag skulle till Heda och titta på CR. Men det slutade med att Sunny och jag också åkte och hoppade, men mer om det kommer också i separat inlägg. Sen har jag även hunnit med några timmar i stallet och tittat på två stall.

Nu ska jag smörja mina stövlar. Imorgon är det stalldag i skolan och min grupp ska på förmiddagen ha genomgång på longering + sto och fölhantering och på eftermiddagen ska vi rida dressyr. Vore ju inte så snyggt med leriga stövlar då ;)


BUSHÄST

Som jag säkert har sagt tidigare så kan inte Sunny bocka, han fattar inte grejen med det. När han blir taggad och glad börjar han istället att hoppa, samla sig, backa och sparka med frambenen, ibland reser han sig även en bit från marken. Tänkte bjuda på lite bilder från i måndags när Sunny fick ett litet anfall.

Jag behöver inte rida min häst i form, han skjuter upp den så bra vissa stunder iaf, haha! Jag tvingar honom inte till något på någotsätt utan det är hans sätt att busa, tagga och ha roligt. Alla hästar är olika. Han ser lite ful ut när han tvärnitar, hopparfram, vänder runt och samlar sig. Så inga negativa kommentarer tack, utan ta bilderna med ett leede på läpparna!









Pigg häst!


PANNBAND

För några veckor sedan köpte jag ett nytt pannband, ett strasspannband i färgen crystal för 299 kr på Mantorps travshop. Jag är supernöjd över det! Gillar färgen, det glittrar mycket och kostade hälften av vad ett äkta gör. De äkta tycker jag är snyggare, men jag vill inte lägga så mycket pengar på ett pannband. Johanna köpte ett likadant som mig någon vecka efter fast i blått. Samma pris, samma affär. Redan efter två användningar hade det tappat 4 stenar (fler nu), medans mitt inte tappat ett enda.

Jag har planer på att införskaffa fler strasspannband, av den simpla anledningen att de är snygga. På Charlies kostar dem dessutom bara 199 kr. Färgerna jag vill ha är rosa, röd och ljusgrönt. Skulle passa fint till saker jag har, och saker jag vill köpa.

Jag tror dock att swarovskipannbandens tid börjar gå över. Nästan alla har dem och folk vill prova nya saker, byta upp sig till det alla andra inte har. De nya swarovskipannbanden med två stora stenar ist för fyra små tror jag dock kommer sitta i lite längre. Sedan tror jag även att pannband med bara en rad med glest sittandes stora stenar kommer bli poppulärt. Och pärlpannband. De två sista alternativen tycker jag är snygga och jag tror att de kommer ta över i dressyr, på hoppningsfronten har jag faktiskt ingen aning.

Detta tycker jag är snyggt, 399 kr på Charlies.



SUPER SUNFLOWER <3

När jag fick Sunny var jag livrädd för honom. Jag tyckte att han var galen, alldeles för pigg och han lyssnade inte ett dugg på mig. Han var inte bra på något enligt mig och bara dum hela tiden, det var inte alls roligt att rida. Det var långt ifrån snyggt när jag red honom och känslan var väll på samma nivå.  Trots att jag knappt andades under ridturerna och med tanken ”jag kommer dö” i huvudet så kunde jag faktiskt rida honom. Jag rider på ett sätt likt min syster och av någon anledning så gick det bara. Det gick inte bra, men det gick. Sunny är en sån häst som inte alla kan rida, det bara går inte. Det spelar ingen roll om det är en mjuk, tuff, duktig eller mindre duktig ryttare, vissa accepterar han och vissa accepterar han inte.  



Men nu, ett och ett halvt år senare, så kan jag utan tvekan säga att han är en av de roligaste hästarna jag ridit. Han har en egen framåtbjudning, är känslig och har egen vilja. Han är alltid framåt och nästan alltid positiv, ibland är han dock positiv på de saker jag inte vill att hans ka göra. Han är ärlig också, tycker han att något är fel så visar han det tydligt.

Jag är ingen duktig ryttare och han är inte så utbildad, men vi lär oss, tillsammans. Det kanske inte heller ser så snyggt ut men vi kämpar på och arbetar tillsammans. Han kan busa, hoppa och tagga men jag tycker bara att det är roligt. Det enda negativa jag kan komma på med honom är när han sticker och bara springer, för man vet aldrig om han slutar springa. Jag gillar personliga hästar som är outbildade, jag vill inte rida runt på någon annans arbete. Jag vill vara duktig och ha en bra häst, men jag vill att vi ska kämpa oss dit, tillsammans.

Sunny är min drömhäst <3


VAD VORE JAG UTAN DINA ANDETAG?

Här är några av bilderna från i förrgår. Blev en hel del fina och vissa mindre charmiga från Sunnys sida. Senare kommer "failbilder" eller vad man ska kalla det när han busar och har sig :)













HOPPNING

Framridningen idag gick ganska bra. I traven fick jag till honom bra på några småvolter och i galoppen jobbade han på bra, pigg och glad. Dock var han genomsvett efter bara framridningen. Vet inte varför då jag inte red så hårt, han taggar bara mest upp sig själv.

Jag hade ställt fram två hinder på ett sätt som jag ridit många gånger på Sunny. Ett sockerbits hinder på en av volterna och en oxer på ena långsidan. I början använde jag det lilla hindret för att få galopp och nu ahr jag det mest för framhoppning och svchekning emellanåt. Oxern kan man välja att rida med lång ansats, med kortare eller komma ur en sväng från det lilla.


Jag hoppade några gånger på det lilla vilket gick sådär då han blir så taggad att han inte kan galoppera utan springer med benen åt alla håll och lyssnar inte på mig. Mot oxern skärper han sig som tur är och vi fick endel bra språng. Vissa språng hoppar han dock väldigt konstigt på och blir lång över hindret + att det känns som om han släpper ner benen mitt i hindret, svårt att förklara.

Jag red inte så länge men i slutet av passet hade Sunny förvandlats från en röd brun häst till en svart och vit skäck. Trots att han var blöt och skummig över hela kroppen hade han nog gärna sprungit många fler varv. Lite hinder hade han nog också velat ta. Trots att han blir blöt från topp till tå så blir han aldrig trött och vill sluta springa, knäppis!


Ett oredigerat smakprov från idag. Nu ska jag redigera bilderna från idag och igår!


STUBB

Dagens ridpass på Sunny blev lite bus på ett stubbfält i kvällssolen. Det var galet roligt att dra fram i räser galopp! Sunny var taggad och pigg men ändå kontrollerbar vilket är precis som jag vill ha honom :D

Jag red nästan bara i skritt och galopp. Tog två långa galopper där jag red på volter i båda varven, lite räser och lite mer samlat ibland. Där emellan skrittde jag en stund för att pusta. Till andra galoppen var han så taggad att det inte gick att fatta galopp, han sköt upp ryggen och hoppade runt, vände och lyfte från marken. Jag kunde inte göra annat än att sitta och skratta. Men när han väl går frammåt så får han fart i benen!

Lina var med som fotograf idag också och jag såg bilderna lite snabbt i stallet och de var riktigt härliga! Längtar tills i morgon då jag får dem. I morgon ska jag hoppa lite i paddocken och även då är Lina med som fotograf, hon skämmer bort mig!

Bild från förra hösten.


FILM

Här är filmen från idag. Inte direkt ett seriöst ridpass men vi hade roligt båda två! Filmen är väll inget att hurra för men man får bjuda på sig själv ibland. De oseriösa bilderna får ni se i morgon.



Det är det här vi är
Det är det här vi har
Och vi har mer att ge
Du gör min dag


BUSPASS

Det blev ganska många timmar i stallet idag då en häst i stallet skadat ögat och vi fick ringa efter veterinären. Ville inte störa och ta in Sunny för att börja pyssla om honom då, så han fick vänta två timmar. Hästen som skadade sig är även den enda hästen som fortfarande går ute på nätterna med Sunny, men nu fick de två också stå inne inatt.

Dagens ridpass blev iaf ett kort pass på banan med hackamoret. Jag tycker att det är både roligt och bra att variera lite och då jag abra har två bett han går bra på är bettlöst ett till alternativ. Detta var tredje gången jag rider Sunny på hack och första gången vi travade lite mer än bara någon volt och första gången vi galopperade. Han går superbra på hacket, det går lätt att stanna, rygga och svänga i skritt. Svänga i trav och galopp går inte riktigt lika bra och speciellt galoppen, men det går knappt i vanliga fall heller då han inte har någon balans. Det jag tycker är svårt är att ställa honom på volten. Har lite problem med det även med bett och det blir inte lättare med hacket. Men det är bara att träna vidare och vänja sig. Eller hur? :) Sen har man en helt annan känsla i handen när man inte har bett tycker jag.

Hindrena som jag byggde upp förra veckan stod kvar på ridbanan så jag galopperade över dem några gånger. Inte direkt något märkvärdigt då dem låg på 30 cm. Sen kortade jag lädrena några hål och bad Lina att höja det till 60 cm och även det gick super. Hoppade även några gånger på 80 cm och det var inget märkvärdigt det heller. Det gick över förväntan att hoppa i dressyrsadel och med hackamoret, även galoppera gick kanonbra!

Lina filmade lite och tog kort med min telefon, så de får ni se senare!
Här är en gammal bild som Lina har tagit.


GÅRDAGEN

Hann inte uppdatera någonting igår då jag hade fullt upp från morgon till kväll. Men jag hade iaf en super rolig dag!

På förmiddagen åkte jag till stallet och red ut en sväng på Sunny. Började emd att skritta ganska länge på en grusväg då det var broöppning så när jag kom över kanalen kunde jag börja trava och galoppera på en gång. Han gick superbra i traven och lyssnade fint, jag fick träna på att rama in honom ordentligt och vara bestämd då han gärna saktar av när vi möter båtar, dem är ju så läskigt tycker Sunny ;) Tog även en ganska lång galopp bortåt som var lugn och fin.

Jag hade tänkt att rida en kortare runda i ett ganska högt tempo för att komma tillbaka innan båtarna jag mötte kom till slussen vid stallet, det tar lång tid innan de åkt igenom och så är det segt att stå och vänta. Men det hade ramlat ner en stor gren över vägen så jag fick vända helt om, något jag brukar undvika då han blir så pigg och stressad då. Försökte få galopp på tillbaka vägen från trav med det gick verkligen inte, för det första så travade han knappt utan mer passade/hoppade fram. När han gör det kan han inte fatta galopp utan börjar springa i travar-trav innan han går över till galopp. Och så fattningen blir, så blir galoppen = springig och snabb. Sen fatatde jag iaf från skritt istället och då hoppar han typ in i galoppen men får en kortare galopp där jag kan hålla honom och har kontroll.

På eftermiddagen var jag i skolan och sålde fika på fölmönstringen. Lite segt men ganska roligt med bra sällskap. Kvällen spenderades på stan med mina fina vänner Josephine och Sofia! :)



Idag ska jag mest ligga i sängen och se på film, måste vila upp mig efter första skolveckan + att mina kusiner åkte idag så att det har blivit tyst och lugnt igen. Sen ska jag även till stallet och rida Sunny senare. Funderar på att rida dressyr med Linas hackamore, men framtiden får utvisa om det blir så. Att plugga lite vore bra, men chansen att jag gör det är inte så stor :p

SEX ÅR

Vart har tiden tagit vägen?
Jag minns fortfarande den dagen, och den veckan som igår.
Sista blicken jag fick av dig, de kommer jag alltid att minnas.
Ändå var det sex år sedan idag...

Vallas Teo
1989 - 2005
Vila i frid min prins <3






KOLMÅRDEN

Idag tog jag ledigt från skolan, eller jag sjukanmälde mig, och åkte till Kolmården med kusinerna. Man måste ju faktiskt få passa på när man bara träffar dem någon gång om året! Det var iaf superkul att busa runt där med dem och se allt djur. Jag älskar att se på olika djur och läsa på skyltarna om dem, hihi :)  Sunny fick vila idag också då jag inte orkade rida och så skulle det blir så sent. Men i morgon ska jag nog ta en liten ridtur.

Bilder från idag kanske kommer senare. Sålänge får ni en bild från när jag var i Sydafrika tidigare iår. Längtar tillbaka något grymt <3


DUKTIGT

Idag har jag haft sovmorgon til 12:30 men duktig som jag är så struntade jag i att sova och åkte och red på Opus istället. Det blev en sväng ute och i början ville jag bara att han skulle bjuda ordentligt framåt då jag tycker att han går och sölar lite för mycket ibland! När det kändes bra jobbade jag honom även lite skänkelvikningar och så på grusvägen. Sedan åkte jag hem, duschade, åt och åkte till skolan för två lektioner och nu kom jag nästan precis hem. Ikväll ska jag rida Z men det är först klockan 19, frågan är vad man ska göra fram tills dess? Har varit sugen på bullar i en vecka nu så kanske ska baka det men det tar så lång tid och är så komplicerat...


En typ 2 (?) år gammal bild på mig och Opus, söt ♥


TILLBAKA I VARDAGEN

Då var man tillbaka i vardagen igen efter sommarlovet! Jag började i måndags precis som Sarah men har inte kunnat blogga någonting. Än så länge har skolan varit slapp, vi har inte hunnit få några läxor och vi har slutat tidigt, men så kommer det inte vara länge till. Nu när man är tillbaka i rutinerna igen ska jag försöka vara lite mer aktiv på bloggen också och det kommer hända en ganska spännande sak om lite mer än en vecka, jag och Opus ska nämligen göra våran dressyr debut. Kan bli mycket spännande och se hur han reagerar på allting, antingen sköter han sig eller så flippar han helt. Haha!

Nu kommer ni alltså få följa mig och Opus främst inom dressyren och inte längre så mycket hoppning. Har även tänk starta en fälttävlan i höst men vi får väl se hur det blir med den saken. Jag ska försöka få lite bilder och filmer till bloggen så småning om så det blir något roligt att kolla på i mina inlägg och inte bara en massa onödig text ;)


Bild från dressyrträning i söndags.


ONSDAG

När man kommer hem "tidigt" efter skolan och har glömt nyckeln är det väldigt bra att man alltid går runt med en dator i väskan! Internetet räcker ut till balkongen, gissa vart jag sitter nu ;) Sunny vilar idag och Johanna ger honom kraftfoder så jag åkte direkt hem efter skolan, brukar annars åka direkt till stallet då det ligger precis vid skolan och jag har en bit hem. När pappa har kommit hem och räddat mig tänkte jag ta tag i min fysikläxa så jag har den gjord. Om någon timme kommer mina små kusiner från Norrland och ska vara här några dagar, roligt! I helgen är det Linköpings stadsfest och även fölmönstring på skolan som jag ska vara funktionär på. Så jag har endel att göra och får se hur det blir med bloggandet, men ska försöka uppdatera med bra inlägg!

En till bild från igår.


SUPERMAN

I höst när Sunny ska rakas inför vintern skulle jag så sjukt mycket vilja klippa någon form på rumpan. Inget hjärta eller en stjärna, något mer orginellt. Ett stålmannen märke skulle jag nästan döda för, det vore perfekt! På Ponnyprakt kan man köpa stenciler med det märket på, tyvärr känns det ganska ovärt att betala 200 kr + frakt för en engångsprodukt. Jag ska nog försöka klippa ett utan någon mall, lär ju inte bli särskilt lätt då min klippmaskin är ganska stor och för tillfället trasig. Blir det inte bra är det ju faktiskt bara att raka bort. Längtar redan tills det är dags att klippa!
Spraystenciler


STOR OCH TRÅKIG

En sak jag stör mig rejält på är att bara för att man har storhäst så ska man tydligen vara tråkig. Ett praktiskt exempel är alla fina täcken i fräcka färger och häftiga mönster, den största storleken är nästan alltid 135 på dessa täcken. Rosa träns finns bara i storlek ponny och cob och pastellfärgade ridbyxor finns bara i barnstolekar. Jag vill också vara färglad, fin och positiv. Men nej, jag ska avar marinblå, beige och tråkig. När man slutar leka är man inte vuxen, man är död.

Tex detta täcke har otroligt fina färger enligt mig. Marinblått och ceris går superbra tillsammans och det blir verkligen inte för mycket. Men såklart finns det ju bara upp till storlek 135!


BILDER









SUNNY - 16 AUGUSTI

Idag red ajg ett dressyr pass för första gången på över en månad, det var välbehövligt. Över lag gick det superbra. Första traven är alltid bäst, men idag var den underbar! Jag red nästan bara på stora mittvolten i alla gångarter för att känna lite på honom. Problemet vi har nu är att bogarna inte riktigt håller sig där jag önskar och att det då blir lite jobbigt ibland. Speciellt i galoppen blir det svårt att svänga och i traven ställer han sig gärna utåt och går emot inner skänkeln.

Nu ska jag redigera bilder så får ni se några sen!  :)


GPA IPHONE SKAL

Såg på Charlies facebooksida att de fått in ett skal till iPhone 4 från GPA. Där finns det nästan en gräns på hur långt det får gå enligt mig. Att betala 279 kr för det är heller aldrig något jag skulle göra. Ska ett ridsport märke ge ut telfeon tillbehör kunde det väll iaf vart ett snyggt märke, typ Kingsland! ;)


HÖST

Både idag och igår har hösten hängt i luften. Och det är så underbart, jag älskar hösten. Eller jag älskar alla årstider. I alla fall så blir jag så shoppingsugen när en ny årstid kommer, man måste ju förnya garderoben lite! Nu vill jag köpa in ett par nya v/u ringade tröjor som är perfekta att rida i. De på bilder här under är alal från hööks och galet snygga. Den gråa är nog finast me lagom mycket mönster på och så har jag länge velat ha en vinröd. Den svarta tröjan tycker jag ser mysig och härlig ut, så den skulle inte heller sitta fel.



Något mer jag har planer på att införskaffa till hösten är en väst. Det verkar vara skönt, praktiskt och snyggt. Den bruna är från Hööks och den tycker jag är superfin! Gillar luddet på luvan och rutorna. Dock har jag inte så mycket att matcha brunt med. Men brunt och vinrött är väldigt höstigt enligt mig... Kingsland är inte direkt dåliga på att göra västar, men tyvärr är prisklassen lite för hög för mig. Men jag funderar på antigen en svart elelr marinblå väst. Svart går att matcha till nästarn allt och marinblått har jag mycket i... Beslutsångest!



Höst <3


DAGENS RIDPASS - SUNNY

Idag tog jag och Sunny en lite längre uteritt längst kanalen, upp i skogen och genom skolan tillbaka. Längst kanalen gick han superbra! Red mycket skritt och trav övergångar där jag tränade på att samla upp honom genom att trampa ner hälarna och räta på mig, gick toppen! Tog även en liten galopp som gick bra :)

Sedan skrittade jag en stund innan jag kom upp på en liten väg i skogen där jag hade tänkt rida lite kortare galopper varvat med skritt. Sunny tyckte det var en dålig ide och drog istället på i en jäkla galopp genom hela skogen. Tog ett bra tag innan jag fick stopp på honom! Hatar när han gör så, vägen är ganska slingrig och det brukar vara gott om joggare och hundar där, men som tur var mötte vi inga idag. Skrittade sedan en stund och tog en till galopp när jag kom ut på en grusväg, ibörjan drog han då också men då blev jag förbannad och i slutet gick han ganska fint.

När jag ridit förbi skolan skulle jag gå på gräsvägen hem och fick då trängas där med massa bönder, traktorer, konteinrar och andra maskiner. Inte roligt alls tyckte Sunny, jag fick gå ut på stubben (som dom precis klippt) så kom vi förbi efter lite övertalning från min sida och en massa klappar.



Imorgon ska jag rida dressyr och Lina har erbjudit sig att fota, så äntligen lite nya bilder! Tur man har en snäll vän :D 

MENINGSLÖST INLÄGG

Nu ska jag snart bege mig till stallet och sedan vidare till skolan för första dagen i tvåan! Sjukt vad tiden går fort, känner mig fortfarande som om jag ska börja sjuan... Jag är faktiskt väldigt taggad för ännu en termin på Vreta, trivs superbra i skolan och gillar att lära mig saker. Sen har man ju något att göra varje dag istället för att bara sova ;) Det enda negativa med skolstarten är att Sofia fortfarande är i Spanien. Som tur är kommer hon hem igen om en vecka! Nu har det gått 5 veckor och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknar henne otroligt mycket.



Sunny ska få gå en runda i skogen ikväll. Hoppas han inte är lika pigg som igår utan kan hålla sig nära markan mad alla benen!

DAGENS RIDPASS - SUNNY

Idag blev det ett pass på ridbanan som skulle föreställa någon form av markarbete, eller något. Jag hade inte så bra fantasi så ställde bara upp två hinder en bit från varandra på ena långsiadan. Blev ungefär 30 meter mellan hindren och höjden låg bara på 40 cm. Tanken bakom det hela var att han skulle ha någonting att lyfta fötterna över så att jag kunde räkna galoppsprången emellan och sedan försöka få in fler och färre av vad mellan galoppen låg på.

Först skrittade jag fram en stund på en grusväg då det var broöppning och när jag kom upp i paddocken började jag arbeta på en gång. Red bara i skritt och försökte mjuka upp vänstersidan som han varit stel i senaste dagarna. Gjorde lite skänkelvikningar och flyttningar åt båda hållen i båda varven. Sedan gick jag över till att trava några varv på volter för att känna att han var mjuk sidorna. När jag var nöjd gick jag över i galopp och började övningen. Det gick inte alls bra. Sunny fick för sig att han bara kunde galoppera korsgalopp och superfort. Han ahde helt glömt bort hur man fattar galopp och hur man lyssnar på piloten. Jag vart inte sådär superglad då jag vet att han visst kan galoppera båda galopperna i en någorlunda samlad och långsam galopp, med det brydde sig inte hästen om. Efter många varv av kalabalik gav jag upp och skrittade en stund, sedan gjorde jag ett nytt försök att få ren galopp i ett okej tempo och det gick mycket bättre!

Galopperade bara några få varv på en volt innan jag saktade av till skritt igen. Då var Sunny trött efter att ha sprungit så mycket så han fick först en ordenklig avskrittning i paddocken och sedan ledde jag honom tillbak till stallet. Förutom att svampa av honom så smor jag även in kyl liniment på benen och arnika på rumpa och rygg. Stretchade även framben, bakben och rumpa så som jag fått order av ET om. Men inte helelr det tyckte Sunny var roligt idag, mycket mer nöje med att sparka vilt med benen och hoppas på att man träffas Sarah. Det är tacket man får för all behandling! :D


RIDPASS -SUNNY

Igår hann jag med en liten ridtur på Sunny iaf och det gick superbra! Han var riktigt rolig att rida och precis så jag gillar att ha honom. Lagom pigg och frammåt, bra tramp i galoppen och lysnar tillbaka bara jag rätar på mig och trampar ner hälarna. Jag red först längst kanalen och sedan skrittade jag en sväng i samhället innan jag kom ut på kanalbanken lite närmare stallet och red hem. Längst kanalen så hoppar han och är rädd för allt tex bryggor, joggare, stenar, kanalen och buskar medans han i samhället inte blinkar för något utan bara traskar på. Haha, knashäst! Han var iaf helt underbar att rida och det blev ett härligt ridpass :D

Idag hade jag inte ork till att rida när jag kom hem från Boxholm. Var ju där både igår kväll som blev ganska sent och sedan tidigt i morse + hela dagen idag. Det tar på krafterna att vara på tävling hela dagen, speciellt när man inte fått många timmars sömn. Nu är jag så trött att jag lider av en äcklig huvudvärk :( Har tänkt att bota den med hjälp av lite filmtittande och sedan lite mycket sömn.

Imorgon tänkter jag nog rida lite markarbete med någon klurig övning av upphöjda bommar. Vet bara inte hur än, men vill att Sunny ska behöva använda hjärnan och lyssna på mig! Eller så tar jag en tur upp till skogen, har nog inte ridit där sedan det var snö ute!

Det vi ska jobba mest på nu är galoppen med allt vad det innebär!

SEG SARAH

Jag sitter fortfarande hemma framför datorn och segar mig. Vi ska åka från stallet om 3 timmar så får se om jag hinner rida Sunny idag, men en liten sväng ska vi nog hinna iaf. Det är inte jobbigt att vara i stallet utan det jobbiga är att orka ta sig dit, vilket jag inte har lyckats med än. Men nu ska jag iaf byta om och cykla iväg till Konsum, sedan åka till stallet såfort bussen går. 



Alla håller tummarna för Johanna och Success idag va? :)
 

OUTFIT

Satte ihop en outfit med det nya schabraket jag fick av Johanna. Både det rosa på schabraket och bootsen är ljusare i verkligheten. Kan detta bli snyggt?



GODMORGON

Jag försöker vända tillbaka dygnet eftersom att skolan börjar på måndag. Går lite sådär faktiskt, men har varit vaken från nio idag så det är iaf framsteg. Jag längtar faktiskt till att skolan börjar, men inte till tidiga mornar :P Dagens planer är att först äta, baka något och åka till konsum för att ladda på busskortet. Sedan ska jag åka till stallet och rida lite på Sunny innan jag tar in och börjar fixa med Success. Ikväll ska jag med Johanna till Boxholm där hon ska tävla dressyr och hoppning. Imorgon blir det att åka tillbaka till Boxholm för terrängen, skoj! :D


SCHABRAK ÅNGEST

Jag älskar schabrak! Ett snyggt schabrak gör så otroligt mycket på ett ekipage enligt mig och det finns så många snygga. Olika modeller, märken, färger, tyger, mönster, kantband, passboaler, färgkobinationer, utsmyckningar, former mm. Man kan variera så otroligt mycket. Det är alltid lika roligt att köpa nya schabrak och att variera vid användning, men tyvärr ligger de ju för det mesta bara på hyllan. De är ju inte direkt gratis heller.

Jag har ett antal och de får inte plats på min hylla i stallet längre utan har fått bära ut ett par till den stora garderoben. Jag har nu bestämt mig för att innan jag köper ett nytt schabrak måste jag sälja ett. Problemet är att jag inte kan slänga eller sälja saker, jag kan ju faktiskt sakna det sedan. Jag har alltid varit så och jag får ångest när jag damsuger bara för att dammet försvinner.

Men nu ska jag ta tag i det här, rensa ut 2-3 stycken som ska få nya hem. Har planer på vilka men är inte helt säker.. Har även fler saker som ska säljas så i framtiden kommer det nog en liten bloppis. Får redan ångest.


DAGENS RIDPASS

Blev en liten tur längst kanalen idag vilket gick lite sådär. Först skrittade jag fram ganska länge och med hjälp av sitsen försökte jag få honom att gå igenom hela kroppen och bli ordentligt varm. Han jobbade på bra med bakbenen och hade ett bra tryck i varje steg. Sedan travade jag lite och tog en kort galopp i ett tempo där han inte behöver anstränga sig så mycket varesig på att gå fort eller på att samla sig. Eftersom att hans naturliga tempo är ganska högt så gick det ganska snabbt, ville inte att han skulle behöva anstränga sig för mycket bara för att få en lugn och kort galopp. Han var faktiskt ganska lugn och fin med tanke på att han vilat ganska länge. Det var baar ibland han blev spänd och gick och tittade på saker.

Men sedan när jag vände hemmåt så vände det också i skallen på honom och han vart mer eller mindre "galen". Han taktade mest i skritten och när jag fattade galopp från skritt drog han iväg i 110. När jag tog tag i honom och sa åt honom så blev han sur och började hoppa fram med bogen i överdrivna rörelser. Han tog ju i bak iaf, haha. Sedan avr det broöppning vid stallet så skrittade först en stund längst kanalen innan jag gick upp i paddocken. Tänkte att jag skulle ta en galopp i varje varv så att han skulle vara lite lugnare, men det blir inte alltid som man tänkt sig ;) Han fortsatte även där inne att hoppa upp och ner, springa i 110 och vara stark i munnen med benen åt alla håll. Kändes som i gamla dar! Jag tror ( och hoppas! ) att det blir bättre när han får arbeta av sig lite överenergi så blir han lagom pigg igen.


STALLET NU

Nu ska jag cykla iväg till bussen och åka till stallet. Hovis kommer idag och ska sko om Sunny, sedan ska jag förhoppningsvis rida! Sunny har vilat i 4 veckor nu pga att jag vart bortrest + tappsko så ska bli riktigt kul att komma igång igen. Dock mår Sunny väldigt bra psykiskt för att ha vilat så pass länge och är varken stressad eller deprimerad, i vintras kunde han knappt vila en dag... Han brukar inte bli öm efter skoning men nu har han ju gått utan så länge så man vet aldrig, men jag hoppas på att det går att rida idag :)


PESSOA SCHABRAK

Här om dagen fick jag ett pessoa schabrak av Johanna för att jag tydligen tagit hand om Success bra. Hon är för snäll! Det är supersnyggt och kommer nog väl komma till användning, men ska försöka spara det till tävling och CRer. Kommer bli galet fint på Sunny eftersom att både vitt och rosa passar honom bra! Jag har/ kommer köpa saker som matchar det bra. Tack igen Johanna!

Svårt att få bra bilder där färgerna blir rättvisa. Det är iaf vitt med rosa kant (: 



GÖTEBORG!

Om vi inte blivit avkastade eller missat bussen så är Josephine och jag just nu påväg mot värdens bästa stad, Göteborg! Älskar den staden, hihi :) Blir femte gången jag är där, och faktiskt fjärde som jag är där med Josse! Hoppas på att få en toppendag på Liseberg och kanske lite på stan eller något annat skojj. Saknar när vi var där på klassresa förra året <3 Iallafall så ska jag försöka fixa något tidsinställt (som detta) som kan komma ut under dagen.

Får bli en bild med GBG tröjan, haha!


BILDER

Idag tog jag med mig det nya pannbandet till stallet och satte det på det nya tränset. Satte på det på Sunny och tog ut honom på stallplanen för att knäppa lite kort i kvällssolen. Det gick faktiskt bra att ta kort idag! Han ahde öronen frammåt, stod stilla där jag ville och såg inte ut som ett fån ;)









J-DAG

Idag tog jag mig friheten att vara ledig från bloggen och istället ta en heldag med min fina vän Josephine! :D Har inte så mycket att säga om dagen, haha. Just nu har jag inte så stor motivation till att blogga och då blir det inte så bra, men förhoppningsvis är det ändrat inom kort! På torsdag ska jag börja rida Sunny igen också efter fyra veckors vila, ska bli skojj!




OUTFIT

Hittade schabraket när jag sorterade mina schabrak i färgordning här om dagen. Hade nästan glömt bort att jag hade det! Jag köpte det till Usha på Norrköping HS 2009 och har nog bara använt det några få gånger på Sunny, men jag tycker faktiskt att det är riktigt snyggt! Tänkte att det skulle passa bra med de handra sakerna jag har/ ska köpa så slängde ihop en outfit - stilrent och snyggt!



BÖRJES

Det brukar sägas att man får vad man betalar för och det stämmer ju. Oftast är det så att dyra saker har bättre kvalite än vad billiga produkter har. Inte alltid, men oftast. Börjes däremot tycker jag har riktigt bra kvalite jämfört med priserna. Det är väl ingen superkvalite men ändå väldigt bra med tanke på det extremt låga priset. Själv har jag inte så mycket därifrån, ett par boots och ett sett med benskydd vet jag att jag har kvar iaf. Benskydden är som vilka andra som hellst och jag märker ingen skillnad mellan de och mina likadana fast från Catago. Bootsen därimot är det riktigt dålig passform på, sitter bara upptryckt i karleden. Jag har även hört mycket bra om Börjes och nog inget negativt!

Luvan längst fram tycker jag är supersnygg :D Kostar bara ynka 50 kronor!


FJORDINGAR

Imorse gick jag upp tidigt och åkte till stallet för att fodra och släppa ut Success. Sedan fixade jag allt i stallet och gav Sunny mat. Vid 10 åkte jag och Lina till Söderköping för att hälsa på Linas lilla Narnia som står där nu över sommaren. Hon står hos hennes uppfödare på ett fjordingstutei så det fanns fullt av små gula och grå hästar, så gulligt!

Vi tog även en mysig skritttur på två av stona. Ibörjan satt jag bara och skrattade för att det kändes så roligt, har inte ridit på över 3 veckor och hon var inte direkt lik Sunny i kropp och gång. Men jag är ju itne helt främmande med att sitta på en tjock gul häst med stubbman! Nackdelen med ridturen var att nu saknar jag min lilla gula ännu mer än innan :(

Värdens finaste Usha <3



HEJSAN HOPPSAN

Nu kommer dagens överraskning, Josephine bloggar! ;) haha.

Hej på er iaf. Jag vet att jag suger på att blogga och för tillfället har det sina anledningar också, tur att ni iaf har Sarah som bloggar så duktigt så. Jag har just nu lite hästproblem, tyvärr ingenting som jag vill dela med mig av på bloggen för tillfället men ni kommer få veta i framtiden. Förövrigt kan jag berätta att jag lyckats fixa Photoshop igen så nu kommer jag kunna börja göra massa outfits osv igen!




LÖRDAG

Jag kom hem från stallet för en liten stund sedan efter att ha morgonfodrat och släppt ut Success. Passade även på att mocka och fixa foder till honom så att allt det är klart. Ikväll ska jag åka ut igen för att ta hand om Sunny och ta in Success igen. Lämnade Sunny till kvällen för att det itne ska kännas så onödigt att åka fram och tillbaka bara för att ta in Success ;)

Fram tills kvällen tänkte jag först vila lite till några avsnitt one tree hill och sedan städa mitt rum, något som behövs! Har även planerat att jag ska hinna träffa Josephine en stund.


STALLET

Kom precis hem ifrån stallet efter någon timme med stallpyssel. Sunny fick sin mat och sedan lekte vi en stund i ridhuset. Tränade lite avslappning och som vanligt en hel del arbete på komunikationen. Han var duktig med tanke på att det var ett bra tag sedan vi gjorde detta senast! Har hand om Success nu i helgen också så mockade och fixade mat till honom. Sjukt vad mycke hästen äter, han äter mer mängd på kvällen än vad Sunny gör på en hel vecka :o Sedan tog jag in honom och borstade svansen som var full med karborrar. Gav honom även medicin och lindade ett framben på honom. Så Johanna - han lever! ;)


MARKARBETE

Jag måste erkänna att jag har ganska svårt för när folk inte håller med mig eller använder sig utav enligt mig "fel ord". Ett exempel på detta är ordet markarbete. Jag stör mig fruktansvärt mycket på när hoppryttare använder sig utav ordet markarbete när de rider dressyr. Vill de inte erkänna att de faktiskt också rider dressyr ibland?

Enligt mig är markarbete när man använder sig utav bommar på amrken eller upphöjda under ett ridpass. Som dressyr fast med bommar och cavaletti. Det är inte hinder så det är inte hoppning, utan dressyr där man tar hjälp av bommar för att se vart man har hästen, vänja den vid bommar eller bara som variation. Vissa anser att allt under en meter är markarbete, men det håller jag inte riktigt med om. Bommar på marken, cavaletti och kanske låga studs räknar jag som markarbete. Inte när man bara rider dressyr.

Vad är ordet markarbete för er?



INHANDLAT

I onsdags när jag stod och väntade på tåget hem från Mantorp tog jag en liten promenad till Travshopen sålänge. Tittade runt i butiken en stund men hade redan bestämt vad jag skulle köpa. Ett blingbling pannband i färgen Crystal. Älskar den färgen, glittrar så mycket mer än silver och de andra färgerna! 299 kronor fick jag betala för det. Jag ska sätta det på hööks tränset med platt nosgrimma som jag ska inhandla i slutet av månaden, kommer bli superfint! :D

Sedan så tror jag även att jag har glömt att berätta att jag köpt ett nytt träns. Eller köpte det begangnat av en kompis för en månad sen. Precis sånt jag letat efter! Det är i storlek cob och precis på gränsen till för litet, konstigt då jag ahr en pullarnosgrimma av samma märke i storlek full som är alldeles för stor. Så nu använder jag detta ist för pessoa tränset. Tyglarna har jag dock bytt ut då det inte är några martingalstopp på dem.


Har ingen bra bild på det, får fixa det någon annan dag. det är iaf svart med vita dekorationssömmar. Funderar på ett nytt pannband till det också, trots att detta är snyggt. Men det är lite kort.

SUNNY - 4 AUGUSTI

Tanken var att jag idag skulle gå en promenad med Sunny, men det blev inte av då jag tidigare idag trampade påe n spik så jag har ajaj i foten. :( Istället ängnade jag 30 minuter åt att ta ut SEXTIOTVÅ karborrebollar ur hans svans. Seriöst, 62 stycken! Klippte även av manen en bit samt för första gången kapade jag även av all pannlugg/man bakom öronen. Vet att många gör det men jag har aldrig gjort det (tveksam om jag gjorde det på Usha) men nu har jag fått nog av att varje dah behöva lista ut vad som ska vara innanför eller utanför flughuvan.

Medans jag väntade på att mamma skulle komma så städade jag ett av mina skåp, som vanligt, och sedan gick jag ut i hagen och klippte ner några karborrebuskar, eller träd kanske man ska kalla dem. Ska fortsätta lite med mördandet av växterna i morgon och sedan hoppas jag på att de andra i stallet också gör lite :)


Är så galet ridsugen! Sunny har vilat i tre veckor nu och hovis kunde inte komma förrens på torsdag nästa vecka så då blir det fyra veckor. Skönt för Sunny med lite vila men han är nog galet pigg sen!

RÄTT FILOSOFI?

Hittade denna texten som tydligen ska vara ryttarens filosofi. Tror jag ska börja leva efter den istället för att fega ur hela tiden. Det stämmer ju faktiskt!




UTVECKLING - SARAH & SUNNY

Bilder är inte alltid rättvisa eftersom att de är ögonblicksbilder och man kan välja bilder från de ögonblick det ser bra ut och ser dåligt ut för att få en bra jämförelse. Filmer tycker jag att man mycket bättre ser på då de kan pågå i några minuter. Man kan ju dock klippa bort de dåliga momenten mm. Men det är faktiskt inget jag har gjort nu.

Igår klippte jag ihop en liten film med klipp från olika ridpass. Den allra första filmen jag har på oss är från den 13 juni 2010. Här hade jag ridit Sunny som min i 3 månader och det började gå bra. Han travade ju! Men man ser ju ganska klart och tydligt hur stressad han var och att vi inte direkt var samspelta. Att jag har tagit med skuttet en extra gång fast med lägre fart är för att ni ska kunna se hur hans ben rör sig. Hindret ligger på typ 90 cm.

Nästa klipp är från den 17 oktober 2010. Här hade vi precis flyttat till brunnby och dressyr utvecklingen började. Men han sprang oftast runt i en jäkla fart och jag minns att på det där ripasset så tog han inte halvhalterna utan gick emot med att hoppa lite med bogen varje gång. Det kanske inte syns på filmen. Det här är första dressyrfilmen jag har som tyvärr är tagen ganska sent i våran resa.

Innan sista klippet ska ni titta på filmen under, från den 6 mars 2011. Hittar inte filmen någonstans på hårddisken utan tror att den försvann när datorn krashade. Ialla fall så gick han väldigt bra den dagen men det var väll ungefär så det såg ut då. I november och december dressyrtränade vi ganska många gånger och det gav tydliga resultat. Han blir även mycket lugnare i Vretas ridhus än i det lilla hemma i stallet.

Sista klippet är från en hoppträning i Gunnorp, 12 juni 2011, som jag tyckte gick lite halvbra. Alla hopp blir inte så bra men det är så vi ligger i dagsläget. Det är någongång han stressar till lite men annars är han väldigt lugn och fin. Att hindrena bara är tio centimenter mindre än det på första filmen är ganska svårt att tro. Men att hoppa 80 cm har blivit en lätt match för lilla Sunny! Det har här nästan gått exat ett år sedan första klippet.



Dressyrfilmen



Jag tycker att man ser en tydligt utveckling på honom, mig och vi 2 tillsammans. Vi är mycket mindre stressade och sammarbetar istället för att gå emot varandra. Såfort vi kommit igång igen ska jag försöka fixa fler filmer oftare! Den nyaste dressyrfilmen är den som är med i filmen, från den 6 mars. Sedan dess har traven utvecklats massor medans galoppen är lite sisådär, i alla fall i dressyr. När jag hoppar och har det andra bettet får jag mer kontroll om hela galoppen och den blir bättre.

Det vore roligt om ni tog er tid att läsa allt, se på filmerna och lämna en kommentar om era tankar. Jag kan ju trots allt bara prata från mitt perspektiv.


RESULTAT

Tänkte visa er resultatet för vad ni tycker har varit den finaste headern här på TH. Blev inte så många röster, men ett resultat finns ju alltid iaf.


Ganska överlägset fick header nummer 8 flest röster, alltså den vi har nu. Det var väldigt kul tycker jag då jag är väldigt nöjd över den och själv gillar den mycket. Just nu har jag inga planer på att göra en ny förutom att byta ut bilderna efterhand. Kan tillägga att jag och Josephine turas om att göra headrarna :)

PÅ INKÖPSLISTAN


Jag har en överdrivet lång "vill-ha-lista" och sedan en kort inköpslista. På inköpslistan står det just nu dessa saker:

- Ett marinblått schockemöhle schabrak med röd och vit passboal
- Ett svart JW schabrak med rosa passboal
- Martingal med öfrbygel från hööks
- Vita benskydd
- Svart träns med platt nosgrimma från Hööks
- Gråa ridbyxor

Jag hoppas att allt får ligga i min garderob/ i stallet innan slutet på oktober!
 

Vill ni se ett smakprov av vill-ha-listan?

TILLBAKA I MORGON

Då jag knappt har varit hemma senaste dagarna har jag inte haft tid att blogga. Så istället för att sitta och skriva ett tråkigt inlägg om att det är dålig uppdatering varje dag ahr det helt enkelt fått vara. Jag har gjort mycket på dagarna men inte direkt något som rör bloggen. Sunny har fått ett litet sommarlov då han har tappat en sko och hovslagaren inte har kunnat komma ännu. Men han verkar skapligt nöjd och glad ändå!

I morgon ska jag iaf vara tillbaka med bra uppdatering! Så hoppas jag att Sunny kan börjas rida så snart som möljigt och att vi kan börja hårdträna, då kommer det hända mer saker och det blir roligare att läsa om! Sen börjar ju skolan om mindre än två veckor och jag tror faktiskt att det blir lättare med uppdatering och så då. Fasta rutiner gör allt mycket lättare enligt mig! :)


DAGENS RIDPASS - OPUS

Idag red jag lite lätt dressyr på Opus för första gången på ca en månad. Fokuserade på att försöka få han mjuk och avslappnad och han var verkligen superduktig. Om han är såhär fin när han haft sommarvila i tre veckor, hur fin kommer han då vara om någon månad? Världens finaste ponny ♥

Hinner inte skriva mer nu men hoppas på mer uppdatering en annan dag. Ska även försöka få någon att ta lite kort på mig och Opus fast att han är liiiite för tjock just nu, hihi.


RSS 2.0