DAGENS RIDPASS - SUNNY

Idag red jag lite i ridhuset med dressyrsadeln och repgrimman. Knöt långrepet under hakan så jag fick tyglar i bara ett fäste. Sunny lyssnadefaktiskt bättre än förväntat och jag både skrittade, travade, galopperade och hoppade. I slutet red jag på stora hjälper men med långa tyglar och det gick bättre, ska göra det hela tiden nästa gång. Jag tycker att det är bra variation att göra sånt här, även fast han inte gick i form så strävar jag efter att han ska vara avslappnad och börja släppa efter neråt. Jag ska fortsätta träna i repgrimman lite då och då, som sagt tycker jag att det är bra variation :)

TRAVKÖRNING

Stalldag idag i skolan, för mind el travkörning på förmiddagen. Vi han med att köra alla hästar och var då ute i två vändor. Jag körde först min favorit bland varmbloden, Mr Chill. Han är precis som namnet, chill. Travar på och är frammåt, men inte alls lika stark och jobbig som dom andra (har bara kört en annan storhäst, och tänker inte köra den igen). Vi lunkade bara runt lite med storhästarna.

Sen var det byte av hästar lite snabbt och smidigt, då var det dags för ponnyerna! Har bara kört ett russ, Shotgun, och körde han idag igen. Anledningen till att jag inte vill prova någon ny är för att jag vet att jhan är seg och itne så stark i handen vilket jag inte klarar av då jag får kramper i armarna. Han var iaf snäll, seg och söt, ja Shotgun helt enkelt ;) Då vi var 6 elever och hade 3 ponnyer stog läraren på marken och vi kunde göra lite vad vi ville (y) Stefan sa iaf att vi skulle träna på omkörningar när vi kom till raksträckan. Att köra om var faktiskt inte det lättaste på Shotgun eftersom att han var så seg. Att Frimmit drog på som en galning gjorde det itne lättare att gasa förbi. Dock var det riktigt roligt att köra ponnyerna idag! :D


FÄRGER

Vilken färg tycker du Sunny passar bäst i?






Free surveys



Vissa bilder är ju sååå charmiga! ;)

FILM VECKA

Hela veckan har jag ängnad min lediga tid till att ligga i sängen med datorn i knät och titta på film. Jag tycker att det är grymt skönt med dagar då man knappt går upp ur sängen utan bara slappar till tusen. Jag ahr bland annat sett alla avsnitten av Pretty Little Liars igen. Man gömmer mycket när man måste vänta en vecka mellan avsnitten och ser man dem igen så tänker man på andra saker mm. Min drog-serie! Nu tittar jag på The Last Song, sett den många gånger men tycker det är så sjukt bra ;) På hemsidan jag ser filmerna på måste man vänta 30 min när man sett i 72 min osv..  Så nu ha jag en sån paus och hinner då med att blogga lite, bra va?

Bästa serien! Från samma skapare som Gossip Girl, ganska likt men mycket bättre.


Mitt photoshop slutade fungra när datorn stängde av sig (hade en testperiod som gått antal dagar över gränsen) så nu försöker jag ladda ner ett nytt. Har en supersnygg outfit på G som jag ska fixa sen! Har faktiskt ganska många inlägg som jag vet vad jag ska skriva men inte har inte orken, haha. Ni får helt enkelt bli bättre på att kommentera igen så jag får lite motivation :)

Charmigaste bilden på mig, haha.


LUVA PÅ TRÖJAN

På tävlingsplatser, ridskolor, hästgymnasium mm är det (oftast) totalt förbjudet att rida runt med luvtröjor. För säkerhetens skull, man kan fastna med den och strypas. Ändå är ridsporten full av dessa tröjor, varför? Jo, det är sönt, snyggt och utländskt. Det är bara i Sverige (säkert nått mer land också iof) som har dessa "tönt" regler.

För hur stor är chansen att man fastnar i något och stryps?
De som känner mig kanske vet att jag har en förmåga att testa saker, dumma och förutsedda saker. Så jag har självklart ridit med tröjor som har luva. Resultatet: I ridhus, ridbanor och på fält är det ofarligt. Men att ge sig ut i skogen med låga träd och ducka för grenar samtidigt som hästen hoppar upp och ner av iver att få springa är inte helt ofarligt. Att hänga i ett träd med nacken och känna hur man får mindre och mindre tillgång på luft samtidigt som hästen vägrar att stå stilla är inte kul. Den dagen trodde jag att jag skulle dö.

Idag rider jag inte med luva, av en anledning; Det är oskönt att ha det under min vreta-jacka. Det blir för mycket i nacken och det blir helt enkelt inte snyggt. Men sen den dagen i höstas har jag flera gånger ridit med luvor och jag är 100% säker att jag kommer göra det många gånger till. Jag är helt enkelt inte så bra på det där med säkerheten ;)


BILDER

Idag fick jag bilderna som Lina tog förra lördagen. Det var fint väder, superkallt och massor sol. Därför ser jag/vi lite cp ut i minerna på vissa... Men här kommer iaf några bilder, fler kanske kommer någon anann gång :)


från vänster: Annica på Candy, Gith på Prinsen och Jag på Sunny





Fina bilder va? :D
och visst är han söt i rosa!


SOMMAR

Det är antagligen intebara jag som längtar galet mycet till sommaren. Jag har massor av planer som ska göras när det blir varmare i luften, snön försvinner och man kan börja leva livet igen. Nu känns det som om att man bara sover, äter, går i skolan och är i stallet. Det går ju knappt att göra nåot annat...

Jag taggar iaf väldigt mycket till sommaren! För att sakna den ännu mer slänger jag upp lite härliga sommarbilder som jag tog på Gunnorp i sommras ;
)


SUNNY 25 FEBRARI

Idag var tanken att bananen (Sunny) skulle vila, men efter lite prat med Lina och lite trick träning med katterna så bestämmde jag mig för att göra det samma med bananen. Jag tog ner honom till ridhuset i grimma och långrep och sprang sedan runt lite med honom, hoppade över lite hinder som stog framme mm. Sen började vi träna hov, buga och bergsgeten. Hov började han fatta ad jag menade och med lite hjälp från Lina började han förstå bakåttänket i bugan. Bergsgeten kan han redan.

Sen hoppade vi lite till, sprang runt och proppade i han massor av godis. Jag hoppade även upp coh red lite i grimman. Han är superduktig på det, fast det går bättre med repgrimman som jag inte hittade. Sunny tyckte dock att man skulle trava över hindret ist för skritta, vilket jag inte hade samma åskit om. Att sitta på skumpiga Sunny utan både sadel, träns och hjälm i trav känns inte som det säkraste lixom ;) Men han var så söt och gullig iaf.

Nästa vecka ska jag rida ltie mer seriöst i repgrimman med sadel. För att kunna trava och galoppera också. Roligt att variera :)

WEBB TV

HÄR kan man se livesänding ochtidigare  klasser, clinics mm från gbg hs!

GRÅTT PÅ BRUNT

Bruna hästar må passa i många färger, men grått är faktiskt en av få jag inte tycker passar så himla bra. Speciellt inte om häste är åt det brun-röda hållet och inte det brun-gråa. Däremot passar vissa fuxar bra i det. Konstigt det där. Förut störde jag mig ganska mycket på att folk har grått på bruna hästar, och har själv funderat på att sälja två av mina set med schabrak + luva då de är gråa. Men nu vet jag inte..
Tycker ni att bruna hästar passar bra i grått?

 

GODIS UTERITT

Idag red jag ut på Candy med Louise på Sunny och Gith på Prinsen. Alla hästarna hade mer eller mindre damp... Sunny hade benen åt alla håll, Prinsen bockade och Candy varierade mellan att slänga med huvudet och dra ner det i marken. Hon bockade tillochmed i ena galoppen :O Det var roligt även fast både jag och Gith avr nära på att smaka på snön flera gånger.

GÖTEBORG HORSE SHOW

Idag är det torsdag, torsdag den 24 februari. Vet ni vad det betyder? Såklart att GBG HS drar igång för iår. Både jag och Josephine hade gärna varit där, men det är vi inte.

Vi var där år 2009 tillsammans med min mamma, syster och s-l. Först bilresan upp en morgon, sen shopping inne på eurohorse på eftermiddagen och kvällsföreställning. På natten sov vi på ett superfint hotell med innomhus pool som vi passade på att leka i och dagen efter blev det shopping i gbg, shopping på ekohallen och hemfärd. Det var grymt roligt!

Tidigare år har jag varit på globen hs, med göteborg var nog snäppet bättre. Det roligaste med denna hästfest är helt klart mässan. Jag skulle kunna åka dit och bara gå på mässan. Gu runt en hel dag och bara dräggla över alla fina saker... Jag älskar hästutrustning!




Istället för att vara där nu och spendera pengar så sitter jag här hemma och taggar inför Norrköping HS och Falsterbo. Norrköping var jag och Josephine på också 2009 med min vän Sara. Trots att det var sjukt varmt, liten mässa och dåliga sittplatser så hade vi riktigt roligt och jag kom hem med många saker. Falsterbo har jag aldrig varit på men hoppas kunna åka dit iår med några vänner :D

Vilken av dessa "hästfester" är eran favorit, och varför?

BLOGGTIPS

En blogg jag har börjat läsa och verkligen gillar är Havreppapan. Har tidigare bara kikat in på den då och då men nu på senaste blir det oftare och oftare. Humorn i bloggen är helt klart detsamma som min. Sitter nästan och gråter av skratt när jag läser den!

Helt klart en blogg värd att besöka. Han bloggar om ridningen i en "fripassagerares" perspektiv. Och såklart väldigt mycket humor på det! ;) Det roliga är att man känner igen sig så mycket i det han skriver och säger...

Här är två klipp från en standup han hade:


HÄR hittar ni bloggen!

OUTFIT


SHARPMAN OCH TRAVSHOPEN

Var ju som sagt på Travshopen och Sharpman idag. Mamma och syster stressade som galningar (som vanligt) så jag han knappt titta på något. Fick iaf med mig ett par boots från Travshopen och b-vitaminer och regnleggings från Sharpman.

Jag läste på en hemsida att eskadron lindor i färgen petrol inte säljs i Sverige längre och jag har hittat en sida där jag tänkt beställa dem från England. Skulle dock inte fårr dem förrens i påsk då.. Men idag hittade jag en förpackning på Travshopen! Tyvärr hade jag inga pengar, men om några dagar kommer studiebidraget och då ska jag åka och köpa dem, om jag så måste ta tåget för att komma dit! Schabraket hade dem dock bara i allround, jag ska ju ha det i dressyr. Så då beställer jag det antigen via dem elelr från någon annan ridsportsaffär, beroende på avd som är billigast. Jag blev iaf superglad över att dem fanns där! :D

Såhär kommer han att se ut, fast färgen är lite mer åt det blåa hållet än gröna irl..

FULLT UPP

Fullt upp även idag! Fast det är kul, jag gillar att ha saker att göra även om det kan vara skönt att bara sitta hemma ibland. Jag ska börja med att slänga mig på cykeln och trampa iväg till stallet där jag ska rida och fixa med Opus. Det är riktigt härligt väder så tänkte ta en lite längre uteritt om det inte är allt för kallt. När jag fixat allt hos honom ska jag vidare till nästa stall och rida en annan häst, mer om honom en annan gång.

Vädret är som sagt på topp idag så det kan hända att jag kanske fotar lite bilder under dagen, i så fall dyker de upp här ikväll :)


Bild från i lördags.


DAGENS PLANER

Spenderade en timme hos tandläkaren tidigare i morse för att sätta in en ny tandställning. Tog av den i december men trampade på en grep och slog ut 2 tänder så dem andra hoppade runt lite, bara att börja om! Lagom kul..

Dagens planer ser iaf ut såhär:
-Duscha
-Städa rummet
-Åka till travshopen och sharpman
-Massor av bloggande
-Plugga

Inget stall idag då min syster har Sunny. Men jag är galet shopping sugen!


TVÅ






ROLIG DAG!

Min dag har verkligen gått i ett idag. Har varit igång hela dagen, åkte hemifrån vid halv nio imorse och var hemma klockan åtta nu ikväll. Började dagen med att ta bussen till jobbet där jag jobbade i ungefär två och en halv timma tills mamma och Sarah kom och hämtade mig. Mamma skjutsade oss till Opus och där fixade vi med honom och jag red en liten stund på ett fält. Det gick väl egentligen helt okej med tanke på att underlaget verkligen sög och det snöade(bilder kommer senare). När vi var klara med Opus åkte vi vidare till Sunny där vi fixade med honom och jag fotade lite när Sarah red, fotade allt manuellt idag vilket jag verkligen måste öva på! När vi var klara åkte vi hem ett litet tag till Sarah och kollade på lite gamla bilder och så medan vi väntade på att mamma skulle komma och hämta mig. En rolig dag helt enkelt! :D


Bild från idag!


SUPER SUNFLOWER 22 FEBRUARI 2011

Josephine tog lite bilder idag när jag red. Försökte rida lite dressyr på ett fält men underlaget var dåligt så tänkte gå bort till en annan hage ist. Stannade till vid kanalen och tog lite bilder innan vi gick hem igen, Sunny ville äta mat och inte motionera ;)

TISDAG

Det är lov och jag har varit vaken sen klockan 9, vad gick fel? jo, jag satte på typ 7 alarm för att vakna. Är nämligen värdsmästare på att somna om och stänga av alarm i sömnen. Något Josephine inte brukar uppskatta... Nu är jag iaf "pigg" och vaken, ska snart lämna sängen för lite frukost och klä på mig. Idag blir det en fotodag med Josephine på ganska pressat schema, men det fixar vi nog ;)
Ikväll kan ni vänta er massor av bilder, men uppdateringen sålänge lär inte vara på topp.

OM JAG FÅR DRÖMMA

Ikväll går min önskan, min dröm och mitt hopp till att Sunny mot allas förväntan är en avbelkbar skimmel. Så nu när han ahr börjat att fälla kommer han att blå grå-vit istället för tråkigt brun. Det vore superduper fint! :D
Så vad tror ni, är det möjligt? Han har ju faktiskt lite vita hårstrån på sidorna, en krona typ och lite i pannan.
Man kan alltid drömma!

 
Som vanligt har jag lagt ner massa tid och gjort redigeringen super nogrann....

DAGENS RIDPASS - SUNNY

Idag red jag lite dressyr på Sunny-Banan i ridhuset. Bananen skötte sig väldigt bra och var inte alls lik sig själv. Han hade frammåtbjudning men drog inte, var lugn och gjorde det jag bad honom om. Jag fick en bra sits trots att jag inte kunde sitta ner pga att jag inte orkade ta på mig stövlarna. Galopperade bara lite i höger varv och det gick inte speciellt bra, blev lite byten här och avr, korsgalopp, trav med bakbenen och inte alls så rund och fin som han är ibland. När jag skulle trava av blev han dock sitt lite stressiga, yra och pigga Sunny.

Man får väll ta vara på dessa dagar då man kan rida ordentligt utan att hästen hoppar i taket av överkänslighet. Men idag kändes det konstigt. han kändes liten och fet, stel och stum men samtidigt mjuk och lyssnade bra. Underlig känsla helt enkelt ;)

Förresten så vet jag att ni älskar min uppdatering!

BILDER

Sitter just nu och ska rensa min kamera på bilder vilket är mycket nödvändigt. Den har blivit full vilket betyder att det finns närmare 2000 bilder på den, några från igår och några från i juli. Ja, ni märker att jag inte är så himla flitig med att rensa kameran på bilder eller snarare radera bilder som jag laddat över till datorn. Detta resulterar i att jag nu i efterhand får sitta och leta efter bilderna på datorn/hårdisken för att se om jag laddat över dem eller inte osv.

Imorgon är det planerat att Sarah ska fota när jag rider Opus och jag ska fota när hon rider Sunny så det blir nog endel bilder imorgon :)


En bild som är fotad i somras, blev faktiskt riktigt grym skärpa på den!




LONGERING

Imorse såg jag på Ponnyakuten där en fick hjälp med longering. Blev jättesugen på att longera när jag såg programmet så i eftermiddags blev det longering för Opus. Det var riktigt länge sen vi försökte oss på att longera då vi inte är så bra på det (Opus vill mest stå och trycka vid mig) men för att bli bättre måste man ju träna på det. Opus var faktiskt riktigt duktig idag jämfört med hur det var sist så jag är faktiskt jättenöjd med honom! Han kunde skritta på volt i båda varven och trava i höger varv, galopp vågade jag inte prova pga underlaget. Vi tränade även lite på att han skulle gå efter mig, stanna och kunna backa m.m vilket också gick bra, duktig ponny!




PONNYER = SMÅ FULLBLOD?

I senaste nummret av tidningen Häst&Ryttare har en inändare skrivit "magplask för ponnyaveln". Frida, som insändaren heter, menar att efter att ha tittat på ponnyakuten så är nästan alla ponnyer som kommer dit överaktiva och beter sig som stora hästar. Barnen som har hästarna klarar inte av att hantera dem när de avlas för att hoppa högre, samla sig bättre och ha mer fart, eftersom att dessa gener bekostar tempramentet. Många ryttare berättar på castingen att de har ramlat av sina ponnyer och skadat sig illa. Frida avslutar med att skriva "Ponnyaveln siktar på högre höjder men det blir magplask för många ryttare."

Jag kan inte annat än att hålla med denna insändaren. Hur många ser man inte på tävlingar som inte klarar av att skritta fram elelr trava fram sina hästar? De hoppar högt, snabbt och vinner. Men ryttarna har ingen kontroll på hästarna. Ponnyer ska vara små och feta, med korta ben och ett riktigt busigt humör. Inte stressade, slimmade och långa ben. Men det blir mer och mer av de fullblods liknande ponnyerna.

Jag tycker att speciellt a och b ponnyer ska vara små och feta, sen kan några c och d ponnyer få ha lite temprament. Men måste hästen vara bättre bara för att närverna sitter på utsidan?

En av mina närmsta vänner har en ponny som bevisar motsattsen. Sofias foderponny Fredriksbergs Mork (från samma uppfödare som Opus) är ganska så grov i modellen, han är seg men tänder till ordentligt i hoppning och på uteritt. Trots att han inte alls är en "fullblods-ponny" så vann han Neforest SM 2009 och kvalade upp till MVSB med ägaren. 18 år, "fet" och grov men ändå en sån grymm ponny. Det är precis så en ponny ska vara tycker jag. Snäll i alla lägen, lite seg i dressyr och pigg och busig  på uteritter!


Såhär ska en b-ponny se ut!

Kommentera gärna vad ni tycker.


TJUGONDE FEBRUARI

Började dagen med att gå upp tidigt för att åka på clear round som dock inte blev av    :( När vi kom till stallet var det -21 grader och eftersom det var så himla kallt kändes det inte snällt mot Opus att han skulle behöva anstränga så mycket. Fodrade hästarna och fixade allt i stallet och åkte sedan hem igen för att lite senare åka och kolla när min pappa och bror körde cross. Även jag fick prova på att köra några varv på banan, rätt kul faktiskt men jag håller mig nog till ridningen ;) Åkte sedan tillbaka till stallet igen och red ut en sväng på Opus eftersom det som tur var hade blivit lite varmare. Har vart superfint väder hela dagen och när jag red Opus var det solnedgång, mysigt!












FIN NATUR I SKÅNE?

SVT måste tycka att naturen i skåne är underbar. Varför skulle dom annars fylla ut halva avsnitten av ponnyakuten med filmer på växter, åkrar och hästar som betar?


DAGENS RIDPASS - SUNNY

Idag red Louise (min syster) ut på Sunny, det hade tydligen gått superbra! Han ahde varit pigg och glad men kontrollerbar. Medans hon var ute och red så mockade jag och fixade maten. Hann även med att städa lite på mina hyllor. Har inte så mycket mer att säga, eller jo. På vägen hem åkte vi förbi Maxi och köpte godis, då blev jag superglad! =DDD

SNABB UPDATE

Tänkte bara skriva ett snabbt litet inlägg och skriva att jag lever så ni slipper oroa er, haha skojja. Har varit igång hela dagen så har inte haft tid för datornn över huvudtaget. Skulle ju tävlat clear round idag men blev tyvärr inte så, berättar mer senare. Bilder från dagen kommer även senare! :)
/Josephine

INKÖPSLISTA


VÄRLDENS FINASTE











SHOPPING



Detta köpte jag idag!
En hjälmväska från JW så jag kan börja vara lite mer rädd om min hjälm, en tröja från Kingsland som jag ska ha till tävling/träning och ett spö.


TRÖTT TJEJ

Kom hem för en timme sedan och har precis duschat bort ko stanken. Är så sjukt trött att jag kan somna vilken sekund som helst!

Red Sunny lite i en hage mitt på dagen tillsammans med Annica på candy och Gith på prinsen, bästa Lina följde med och fotade. Bilderna blev superfina! :D Sunny var riktigt pigg då han inte blivit riden sen i tisdags.. Tömkörning, löshoppning och vila har han ist haft. Red inte så länge för underlaget var inte så bra och så var det äckligt kallt. Ska prata med Lina i morgon och se om jag kan få bilderna på ett usb :)

PÅVÄG TILL STALLET

Sitter just nu i bilen påväg till stallet. Ska rida dressyr på ett fält och mamma ska fota lite så förhoppningsvis kommer det lite bilder ikväll. Annars har jag varit på Sharpman idag och handlat lite, tyvärr fanns inte det jag egentligen skulle ha men man hittar ju alltid något annat (; visar ikväll vad jag har köpt!
/Josephine

RYTTARLICENS

Har precis beställt ryttarlicens för 2011. Har tänkt att jag ska göra det ett bra tag nu men sen så har jag ändå glömt bort det när jag väl suttit vid datorn så nu när jag kom på det så passade jag på så att det förhoppningsvis kommit till årets första lokala!

Har faktiskt inte anmält mig till någon tävling än iår men har funderat och planerat lite vad jag vill åka på för tävlingar. Antagligen kommer årets första lokala start ske den 19 mars hos Kinda ryttarförening, dock är ingenting bestämt ännu. Oftast är det faktiskt så att mamma aldrig kan bestämma om det passar att åka och tävla eller inte fören den dagen som anmälan utgår och därför brukar jag nästan alltid anmäla mig i sista sekund, hehe.


Bild från när jag var hos Kinda ryttarförening förra året i mars.


GODNATT

Nu ska jag stänga ner datorn, krypa ner under täcket och sova. Eller försöka iaf, är inte alls trött men klockan ringer 05.20 i morgon. Jag ska följa med Annica till ladugården på skolan och jobba. Bonde-varning, ja!

NY DESIGN

Sådär ja, nu är den nya designen uppe! :D
Vad tycker ni? Blev den bra eller dålig? Något som måste ändras?
Dock har jag redan en ny på G, haha.

Gamla:

och nya:


ÄNTLIGEN SPORTLOV!

Som rubriken säger, ÄNTLIGEN SPORTLOV! Som jag har längtat efter lov och efter denna vecka som beståt av plugg,plugg och ännu mera plugg så tycker jag själv att jag är värd en veckas ledighet. Opus har varit pigg och glad det senaste precis som vanligt och vi fortsätter jobba på i snön. På söndag ska vi iväg på clear round igen som jag ser mer som träning än som tävling eftersom vi inte hoppat på ca 2 veckor.

Sarah håller för tillfället även på med en ny header till bloggen som kommer upp snart och som förhoppningsvis kommer göra att vi får ännu mer blogglust, speciellt jag! Ska försöka bättra min uppdatering nu under lovet :)


4 SANNINGAR OM SUNNY

Han är ett varmblod
Han ser ut som ett halvblod
Han beter sig som ett fullblod
Han är lika matglad som ett kallblod


Han är ju charmig också.


MOT STALLET

Nu har jag suttit och pillat med lite saker till nya bloggdesignen som kanske kommer upp ikväll. Den har varit kalr ett tag men väntar på att Josephine ska godkänna den. Är galet trött på den vi har nu, den var superfin när den var ny men jag gillar nya saker!

Nu ska jag dra på mig lite kläder och sen ta bussen ut till stallet. Ska försöka att rida lite i en hage om det går, återstår att se helt enkelt. Aja, hejdå! :)

DAGENS VILL HA

Dagens "vill ha" är gelepadd med fårskinn runt till dressyr sadeln. Gelet vill jag ha för stötdämpning och för att få bort sadeln lite från "groparna", svårt att förklara.. Fårskinnet vill jag ha för att det är snygt (a) Men först vill jag nog ta ut en sadelutprovare för att se så att sadlarna passar ordentligt.


DET KALLAS BESLUTSÅNGEST

Funderar på att köpa ett swarowski pannband nu när jag snart får pengar igen. Dock står ju eskadron schabraket och lindorna högt på listan också..
Men iaf, tillbaka till pannbandet. Ska jag köpa det i silver eller multicolor?
Stilrent och snyggt med bara silvriga stenar, men lite mer jag med stenar som skiftar i färg? Ska användas till dressyr, då det är vad vi syslar med just nu.

superfint utklipp va? haha, det syns ingen skillnad men det understa är i multicolor.

LEDIG

Förra fredagen hade vi inställda lektioner pga att våra lärare skulle på utbildningsdag. I morgon har vi inställda lektioner för att vi ändå inte gör något på dom. Och nästa vecka är det sportlov. Det låter typ underbart i min värld! Bara en massa slapp, stallet och fika, eller på lördag ska jag upp och mjölka kossor i ladugårn tror jag :P
Min syster kommer även hem på lördag kväll så då har jag både skjuts till stallet och forograf i en vecka. Tyvärr är hon inte alls bra på att ta kort. Men jaja, bättre än inget.

jag behöver verkligen nya bilder!

FINA FÄRGER

Är det bara jag som tycker att färgerna på Scapa sports och Lami-cells nya kollektioner är supersnygga? Jag skulle vilja ha lamicells rosa och gula i dressyr, samt scapas turkosa i hopp :D


ONSDAG

Igår tömmkörde jag och Lina Sunny i ridhuset. Han började förstå vad vi menade och sökte sig neråt. I början var han väldigt avslappnad och lugn men efter ett tag och lite krav blev han lite mer stressad, men var duktig iaf :)

Blev ingen uppdatering igår då vi åkte till ljungsbro och åt pizza efter och sen sov jag hos Lina och Annica. Idag blir det nog inte heller någon topp uppdatering :P

UPPSKATTNING

Något jag har lärt mig på senaste halvåret är att uppskatta min häst för den han är. Jag har alltid önskat att han inte var så pigg, var välutbildad och snäll. Men när jag rider på skolans välutbildade och snälla hästar sitter jag ändå bara och tänker "såhär skulle min häst aldrig göra" mm.

Det jag tänker mest på är frammåtbjudningen. Nästan alla skolans hästar är så sjukt sega och saknar framåtbjudning, medans Sunny har frammåtbjudning så det räcker och blir över. Med hans energi och spring vilja skulle man kunna fylla upp minst 3 hästar. Istället för att klaga på att han är för pigg har jag börjat uppskatta det!

Igår när jag red Golden som gick och nockade mig hela tiden i skritten och drog ner huvudet i traven och galoppen tänkte jag att gud så skönt att Sunny inte gör något sådant. Visst, han kan gå med huvudet högt eller stegra när han inte får som han vill (typ springa). Men han ahr nog aldrig försökt dra tyglarna ur händerna på mig eller gått och slängt med huvudet hela tiden.

Så istället för att tänka på det "dåliga" med hästen ska man omvandla det och tänka "vad hade det varit för häst utan det?" Tex. hur hade Sunny varit utan sin enorma frammåtbjudning? Han hade varit så sjukt tråkig att rida tror jag. Nej blä, det vill jag äns inte tänka!

I slutändan tycker jag om dig precis som du är! <3

HÄSTAR MED DET LILLA EXTRA

Här kommer en snabb beskrivning på hästar som betytt lite extra mycket för mig. Kanske skriver mer inveklat någon annan gång.



Vallas Teo.
1989-2005.
Teo var min första sköhäst som jag skötte på ridskolan från januari 2005 fram tills den 19 augusti 2005 då han fick somna in pga andningsbesvär. Han var en riktig läromästare! 3 DM segrar i hoppning, gick på ridskola hela sitt liv, var alltid med på barnridning och handikappsridning mm...



Burhults Chapman
1993-
Efter Teo blev Chapman min sköthäst på ridskolan. En vit liten welsh som var rädd för allt. Tillsammans fegade vi ur på hopptävlingar, skämde ut oss på dressyrtävlingar och busade runt som galningar i skogen. En av ponnyerna som betytt mest för mig och lärt mig otroligt mycket! Han går fortfarande kvar på ridskolan och tycker det är superkul!



Raiza
1993-2007
En riktigt bitchig häst som ägdes av min bästa väns mamma. Skrittade barbacka på henne några gånger då jag inte vägde någonting och hon hade stått i vila, trots det är hon en häst jag aldrig glömmer då hon verkligen hade något speciellt. Hon avlivades fredag den 13 december 2007 pga förvridningar i hovlederna efter en lång fångperiod.



Vallas Day Dream
1993-2009
När jag blivit för lång för Chapman fick jag sköta Dajjan istället. Hon var en riktig tjurmärr med ett extremt sto humör. Hästen som ingen ville rida och ingen ville ha, förutom jag. Red mycket lektioner på henne när ridskolan var stängd pga kvarka och hon hade blivit frisk (var sjuk först) och på Dajjan lärde jag mig vad form var. Hon fick vandra vidare i Maj 2009 då hon hade något fel i ryggen som gav henne hälta och mycket smärta.



Lira Magic Lady
1993-
Ett varmblod som jag red lite till och från under 2008-2009 och även var medrytatre på ett tag. Stog i samma stall som Opus så jag lånade henne och red ut med Josse. Galet många minnen vi har från alla galopper, långturer och helt galna uteritter! Såldes i September 2009



Kullehus Rosett
1988-2009/2010
Rosette hyrde jag i en vecka sommaren 2009 och han fästa mig otroligt mycket till henne. Hon var en stor ridtravare som såg ut som ett ök. Men viljan och glädjen fanns där! Hon gjorde allt jag bad henne om. Efter sommaren åkte hon till en ridskola där hon var väldigt populär. Någongång under vintern 2009/2010 ska hon ha slått ï huvudet. Skadan var ett stort köttsår och när veterinären tillkallades visade det sig att smällen gett frakturer i skallbenet och hon fick då somna in. En häst jag verkligen skulle vilja träffa igen!



Miss Grayzie
1996 (?) -
En c ponny som jag red åt några bekanta under ca ett halvår. De var inte så kunniga barn och mamman ville inte rida henne pga att hon var så liten, jag red henne någon/några dagar i veckan för att hålla formen uppe. Riktigt mysig ponny som tyvärr var för pigg för mig då. Blev även för lång för henne. Red henne hösten 2008- våren 2009. Idag tror jag hon går superbra men är snart tillsalu.



Borka af Sten
2003-
En häst jag hade på foder tillsammans med en kompis från oktober 2008. Tyvärr passade vi inte ihop så bra i början och när det äntligen började gå bra blev jag osams med min kompis pga att vi inte kom överrens om saker kring Borka. Den 13 mars 2009 bröt jag kontraktet på henne.



Usha
1999-
Ja, ponnyn som tog mig från botten till toppen. Lärde mig massor i ridningen och ännu mer som person. Denna feta lilla gula fjording har jag att tacka för den jag är idag. Var emdryttare på henne i april-juni 2009 och ahde henne sedan "på foder" i augusti 2009-juni 2010. Slutade pga tidsbrist då jag fick Sunny. Idag skulle jag göra allt för att få ha henne på foder igen!



Super Sunflower
1999 - föralltid
Varmblodet jag har nu, som ni säkert redan vet. Vi köpte honom id ecember 2008 men då avr han min systers häst. Efter en ridolycka med min syster i slutet av mars 2010 blev han min. Idag har han borrat sig djupt in i mitt hjärta och va kämpar för att bli ett bra ekipage, framförallt i dressyr. Han har två sidor, en divig gay sida och en riktig bussida som inte vill göra annat än att galoppera.


När man skriver upp alla så känns det som om man har haft tusen olika. Men alla har en stor och speciell plats i mitt hjärta och en stor del till den jag är idag!

INTE MIN DAG

Tydligen ahr jag haft rubriken innan, otursbarn nummer 1! :(

På idrotten var vi i skolans gym och jag var så galet bra! ;D Efter skolan tog jag bussen till stallet och när jag gick av stängdes dörrarna på mig. Jag var ute, väskan var inne och min arm var där någonstans mitt i mellan. Det var skapligt pinsamt eftersom att det tog ett tag för chaffören att fatta och halva skolan satt på bussen och skrattade...

Red dressyr på Sunny för Gith lite senare på kvällen tillsammans med Anna på Emmet. Gick inte så bra. Han blev sås tressad av att det var en till häst i ridhuset och det blev pannkaka av allt. Gick bättre på slutet iaf :) Efter ridningen hade vi storfika i klubbrummet. Jag hade med mig muffins, Gith hade med sig hjärtbakelser och Annica hade kladdkaka. Nu mår jag sådär skapligt underbart och känner mig smal och smäcker, ha-ha-ha :P

Mina blogg inlägg börjar bli ganska tråkiga och fulla av klagomål, dålig humor och korta meningar. Men jag är lite så just nu, sur och tråkig. Eller tog allt skratt och bus slut under dagens alla skrattanfall :P


BILDER

Dessa två bilder är lite knasiga. Men jag gillar dem starkt då de ger mycket känslor, speciellt den på mig och Usha.



HISS

Dagens hiss vill jag ge till hästartisten Tobbe Larsson. Känd från ponnyakuten.

Jag tycker att han arbetar för att ha en bra relation till hästen, ha det naturligt och arbeta på hästens språk, samtidigt som det inte blir för fjantigt och fjolligt som vissa NH männsikor blir. (Menar såklart inte alla, men VISSA) Han visar att man både kan vara satsande tävlingsryttare samtidigt som man väljer att arbeta naturligt och inte överlägset mot hästen.

Ett stort plus är även att han hjälper barn och ungdomar med problemlösning och massor av insperation genom programmet ponnyakuten!

Är det någon som inte håller med mig? :)

Bild: Emma Norén.

STALLDAG

Måndag = Stalldag i skolan.
Låter roligt, men när det är kallt är det ett hevete! Idag var dock ganska okej, trots att tempraturen låg på ca -15.

På förmiddagen skullevi ha travkörning, men att sitta bakom en häst i kylan och känna hur händerna donar bort är inte det roligaste. Istället höll vi oss varma med att springa bakom hästar i ridhuset, vi tömkörde! Jag som verkligen är dålig på tömkörning och bara trasslar in mig i linorna fick välja sist. Den enda stora hästen fick jag, alla andra hade russ medans jag ahde ett varmblod. Men vad gör det när det är värdens bästa Mr Chill det handlar om? :o

Gick iaf ganska bra, för att vara jag. trasslade bara till linorna en gång och höll faktiskt ganska bra ordning på hästen! ;) Chillen var duktig och jobbade på bra, speciellt i traven.

På eftermiddagen hade vi uteritt eller ja, vi red på slingan. Jag fick rida en häst som heter Golden, första gången jag red honom. Det gick verkligen dåligt. I skritten kunde jag inte rida på korta tyglar för då slängde han bara med huvet så fort jag fick minsta lilla kontakt med munnen, när vi stog i 2-punktssits fick jag luta mig som en galning åt sidan för att inte få en smäll i varje steg. I traven och galoppen ryckte han istället ner huvet så jag var påväg av ett antal gånger. Hade skapligt ont i huvet efter ridpasset då han nockade mig rätt i pannan en gång :(

Så ser en vanlig stalldag ut på Vreta. Såklart ingår även mockning, in och utsläpp samt lite foderfix. Vanligt stallarbete med andra ord ;)

HOCKEY

Jag tror att jag börjar bli lite hockey nörd... Idag är det iaf hockey som gäller med pappa, LHC möter Timrå :)

Har lite inlägg på G som kommer upp senare ikväll, bland annat för och nackdelar med ridtravare, dagens stalldag och en hiss.


DAGENS PLANER


SMITTINFO

Det är sånt här som får mig att bli orolig. Jag hatar hatar hatar smittor!

14 FEBRUARI 2010


Fina, Feta och Älskade Ponny <3


NÄR MOTIVATIONEN INTE ÄR PÅ TOPP

Det viktigaste jag tycker är att ridningen ska vara rolig! Det ska vara roligt att åka till stallet och träna, inte bara något man måste göra. Men vissa dagar saknas motivationen och man tycker inte att det är roligt. Allt känns bara fel och det är "slöseri med tid". Vad gör man föra att få upp motivationen och tycka att det är roligt?

En sak jag brukar göra är att släppa kraven, rida ut och bara ha roligt! Man behöver inte alltid rida i en perfekt form, hästarna ska ibland få komma ut och sträcka på benen. Enligt mig är ingenting är roligare än att dra en räcer galopp över ett fält eller på en raksträcka. Vissa tycker att det är roligare att bara sitta och skritta runt barbacka på långa tyglar i skogen. Gör något som både du och hästen tycker är kul! Våga dig ut från ridhusets fyra väggar och paddockens nötta spår!

Ett annat tips som jag har är att jämföra bilder och filmer. Att ta en gammal bild och jämföra mer en lite nyare gör att man ser framsteg och blir taggad till att fortsätta. Jag har inte haft någon häst som gått bra i början, men med lite arbete ser man stor skillnad. Det är den skillnaden jag lever för, utvecklingen och framgången. Och även fast bilderna inte visar så stor skillnad, kan man minnas känslan. Den känslan ger mig motivation, massor av motivation till att ge mig ut till stallet och träna!



Hur gör ni när motivationen inte är på topp?
Skriv era tips så laddar jag upp ett inlägg med dem :)

NU:


INTE SOM PLANERAT

Vet ni varför jag aldrig bestämmer i förväg vad som ska göras med Sunny? För jag håller det ändå aldrig. I stället för att rida ut lockades jag med ner till ridhuset av Lina och Annica. Blev lite barbackabus som såklart var 100% seriöst. Eller inte. Jag kunde faktiskt både trava och galoppera lite på Sunny utan att dö. Sen bytte vi hästar och jag red Candy, hon har något mjukare gångarter än Sunny.

Vi avslutade med att släppa hästarna så att de springa lösa och hoppa över sockerbitar, kanonkul tycker Sunny-Banan (y)

Fula häst <3


14 TIMMAR

Blev ingen mer uppdatering i går för jag var så sjukt trött att jag somnade vid 10, vaknade nyss och har alltså sovit i 14 timmar. Det är sjukt även för att vara jag... Men riktigt skönt är det! Har varit så trött och off hela veckan så hoppas jag blir mitt pigga och glada jag igen till nästa vecka. Det suger att vara småsur och trött hela tiden!

I fredags åkte jag och Sofia till hennes ponny Mork på förmiddagen. Vi lasttränade, mockade och red. Jag fick rida några varv och det gick väll ganska bra. Iklädd i jeans, mjukisar och termobyxor känner man inte riktigt vad hästen gör :P Han var fin iaf men lite för seg för mig.

På eftermiddagen åkte vi till Sunny där jag red dressyr. Han gick faktiskt superbra! Red någon skänkelvikning, som han gör superbra nu. Red lite galopp där han i öger varv ibland fick till en rund och fin form medans vänster galoppen än sålänge bara är påbörjan till form. Vågade även rida in på en volt innanför stolparna i galoppen - Första gången! I traven försökte jag tänka på min sits och på att rida fram honom lite, gick ganska bra :)

I går (lördag) fick jag rida ett dressyrpass för Elli på hennes gigantiska häst Phillini. Sjukt stor och lång samtidigt som han vilar så mycket på stegen att det knappt går frammåt, inte direkt vad jag är van vid. Men tror att det gick ganska bra iaf. Jag hade "lite" problem med att sitta ner och korta ihop honom. När han gick normaltkändes det som om han gick på långa tyglar för att halsen är så lång, haha :P Tränade lite övergångar skritt-galopp med 5 steg i varje gångart. Förstår inte hur han kunda förstå mina små galopphjälper.. Han var iaf riktigt mjuk och fin :)


Sofia och Fredriksbergs Mork

Nu ska jag gå ner och äta, sen ska jag nog åka till stallet. Hoppas på att mamma och jag kan åka och köpa skor innan också. Sunny ska få komma ut, hoppas att det går att rida längst kanalen.. Sen ska jag vara duktig och smörja massa saker. Ska försöka att komma ihåg att ta med kaeran så jag kan knäppa lite bilder. Blir nog endel flumm med Annica och Lina också (y) En hel eftermiddag i stallet luktar det som, men det är ju aldrig fel? (;

ÅKER TÅG

Just nu sitter jag på tåget hem från en kompis i Boxholm. Spenderade gårdagskvällen och natten där med mina underbara vänner från skolan. Idag droppade folk hem lite efter hand och sen åkte jag och Elli till hennes gigantiska häst. Hur ett dressyrpass på en 175 häst som är lång som detta tåget och seg som en snigel gick får ni veta när jag kommer hem :) Nu åkte jag från Vikingstad så inte lång kvar, hörs sen! ;)
/ Sarah

@ SOFIAS!

Just nu sitter jag i soffan hemma hos min kära vän Sofia! :D
Följde med henne efter skolan och sen till stallet. Hon red lite på sin ponny Mork och sen lasttränade vi lite. Nu ska vi snart däcka i sängen och sova ordentligt. Inställda lektioner i morgon betyder dock inte slappdag! :(
Först tar vi Mork på förmiddagen och sen Sunny på eftermiddagen. På kvällen ska vi åka till Boxholm för att umgås med härliga Vreta-brudar! :D

Det kan knappast bli bättre, men tyvärr lider bloggen. Jag är iaf tillbaka på lördag em/kväll med nya inlägg, antagligen ny design och kanske en liten bloppis! (:
 

FILM FRÅN IDAG

Blev ingen musik till, för ni måste ju få höra Annica. Det är inte lätt att rida seriöst med dom där två i ridhuset samtidigt...


OUTFIT

Såhär vill Lina att jag och Sunny ska se ut på dressyr träningar, matchat med en rosa v ringad tröja eller en rosa piké. Visst vore det coolt, men tyvärr så säljs inte tränset längre :(

SÖTA SPORREMMAR

Bland Jacsons vårnyheter 2011 hittade jag dessa söta sporremmar. De är i läder och med små blingade detaljer vid spännet, finns med blomma, hjärta och eller stjärna. Det är de små detaljerna som räknas!

Gulligt va?

NYA SMEKNAMN

Igår när jag stog och mockade Sunnys box upptäckde jag att det stog något skumt på Narnias foderskylld. Istället för att bara stå "Narnia" eller "Narnia hö" så stog det "Narnia blåbär". Direkt listade jag ut vem som skrivit det och att det stog på nästan alla hästar. Så alla hästar utan 4 har nya smeknamn:

Sunny Banan
Disco Druva
Hallon Candy
Prins Krusbär
Emmet Aprikos
Narnia Blåbär
Success Citron

Två flickor i stallet har för mycket fritid, och jag är faktiskt oskylldig. Förutom att ha skrivit fina smeknamn  så hade dom en bra anledning och roliga skämt med alla, men jag kommer bara ihåg att Sunny Banan står för soltorkade bananskivor och att dom var sugna på Hallon godis. Vi har det aldrig tråkigt i stallet iaf! ;)

HOPPNING

Idag skuttade jag och Sunny lite i ridhuset, med stor stöttning av Annica och Lina. Ni kanske får se film på vad jag menar sen.. Med dom två i ridhuset går det inte riktigt att rida seriöst! Jag hoppade lite studs och körde även lite utan tyglar, på slutet höjde vi upp så jag hoppade lite "högre". Det var typ 60 cm på studdsen och 80 cm på dom enstaka sprången på slutet, vill inte hoppa högre i ridhuset eftersom att det är runt och man inte kommer så bra på hindren + att vi bara har sockerbitar där.

Gick iaf ganska bra och han lyssnar grymt när man hoppar. från galopp till halt på bara några meter och sen ren galopp frammåt igen. Sprången blev inte dom bästa men stor skillnad mot för ett år sedan iaf!
Ni kanske får lite filmklipp sen, vi får se :)

Bild från i sommras, enligt mig är han tusen gånger snyggare nu!


HOPP ELLER DRESSYR - MÅSTE MAN VÄLJA?


Jag tycker att det tjatas ganska mycket om ifall att man har en hopp eller dressyrhäst och om man är hopp eller dressyr ryttare. Roligast är det när folk rider dressyr i två veckor och då kallar sig för dressyr ryttare, sen går det dåligt och då är man helt plötsligt en hoppryttare, snacka om dubbelmoral.

Själv har jag nog alltid sett mig själv som en hoppryttare. Trots att jag suger på att hoppa och är totalt livrädd, men jag hatar dressyr och är så sjukt dålig på det som man kan bli. Och så har jag alltid sett Sunny som en hopphäst, eftersom att han knappt kan något i dressyr. Men kan han hoppa? nej, han är lika värdelös som jag på det.

Nu, några år senare, har jag växt upp lite. Inte bara på längden utan även i huvudet. Nu rider jag nästan bara dressyr och tycker det är roligast, jag har även börjat inse att jag faktiskt kan när jag anstränger mig. Jag ser resultat och börjar få in känslan, men har fortfarande en lång väg kvar. I vår är det dressyren jag ska träna mest och satsa på, det är trots allt nyckeln till all ridning. Jag kommer nog ändå aldrig bli en dressyrfjolla, jag är helt klart för oseriös för det :P

Men jag har ändå börjat se mig själv som en allround ryttare, för det är vad jag är. Man kan faktiskt vara allroundryttare och ha en allround häst. Jag och Sunny kan "alla" grenar, men vi är inte speciellt bra på något! Komihåg att man faktiskt inte behöver välja en gren!

Vad anser du att du och din häst är? Och speciellt, Varför? :)



RIDNING X2

På idrotten gick jag och Sofia en promenad istället för att vara med. Duktiga som vi är gick vi till ICA och köpte godis, hehe. Sen väntade jag med Sofia på hennes buss innan jag traskade till stallet och mockade två boxar, fixade höpåsar åt 3 hästar och tog in alla hästar. Sen red jag ut på Sunny tillsammans med Lina på Magrife. Vi tänkte rida upp i skogen med längst kanalen gick det bara att skritta så i skogen hade det vart samma sak, om inte värre. I stället red vi till bron i Ljungsbro, red över den och sen red vi på andra sidan kanalen tillbaka. På ena sidan är det ridväg och på andra gång och cykelväg, där bör man undvika att rida men det var knappt några där. Eftersom att det har varit plogat och saltat där så var underlaget superbra, vi galopperade nästan hela vägen tillbaka :P

Efter det red jag dressyr för Gith. Hade tänkt rida Prinsen men Lina (en annan lina) var lite sugen på att vara med och eftersom att hon är/var medryttare på honom var jag snäll och tog Emmet, Annas varmblod. Han kändes mycket grövre och stabilare än Sunny, och absolut inte lika frammåt. Han har dock inte kommit så långt i utveklingen förutom att han kan alla gångarter och har början till form även i galoppen. Skänkelvikning vet jag inte om han gjort innan för han fattade inte så mycket, men med massa berömm redan vid tanken på att gå sidvärts så fick han in viljan och känslan för några steg på slutet.

Han var riktigt rolig att rida samtidigt som det inte hände så mycket. Jag visste vad jag skulle göra i de flesta situtionerna och kunde få honom att arbeta bra i alla gångarter, trots att jag aldrig suttit på han innan. MEn samtidigt fanns det hela tiden något som tog emot, alltså behövde jag alltid rida och vi hade alltid något at jobba på. Jag älskar sånna hästar som man värkligen kan sätta sig ner och rida fram på, funkar inte riktigt med Sunny.

Ememt var tagagd innan ridpasset!! Plus i kanten för vita lindor och schabrak va?

Bilden ville inte vrida sig så ni får vrida på data skärmen, eller bara på huvudet.


FILM



Film från clear round den 29 januari 2011.
60 cm och 70 cm.

Kommentera väldigt gärna :)


STUDIEDAG

Idag har jag studiedag vilket ska blir riktigt gött även om jag har en hel del jag ska göra. Har en hel del läxor jag ska avverka, ska till stallet och rida och fixa med Opus och sen ska jag även hinna med lite tid åt bloggen hade jag tänkt. Jag håller för tillfället på att fixa en film från en clear round vi var på den 29 januari, den kommer upp så småning om ifall jag kommer ihåg hur det var man laddar upp filmer (a) Ska även försöka hinna med att fixa filmen från helgens clear round men det kanske blir lite mycket med två filmer på en dag?




KAMERA I TRANSPORTEN

Den dagen jag får en egen transport ska jag även köpa en kamera att sätta i transporten. En enkel anledning: jag vill veta vad som händer bak i släpet. Då Sunny hoppar runt och stojar ganska mycket samt även har en förmåga att lägga sig ner känns det som om att den investeringen skulle vara nödvändig. Att betala 1-5 tusen för en sån sak tycker jag inte är några pengar alls. Vad tycker ni? Är det något ni skulle vilja ha eller kanske något ni redan har? :)


MÅNDAG

Idag har jag gått i skolan, som vanligt. Och det är måndag idag = stalldag. På förmiddagen hade vi säkerhetsrond typ. Gick runt och fyllde i en lapp, haha :P På eftermiddagen hade vi skolkörning, men vi körde tråkigt nog på slingan. Jag och Ellinor körde en welsh ponny som heter Bimbo. Så sjukt jobbigt det var! Han gick och spände vänstersidan, tog bara stöd på vänster töm och skjöt ut vänster bogen. Det var inte alls kul då jag fick en otrolig smärta i vänsterarmen och när Ellinor körde fick jag smärta i lungorna, mysigt.

Efter skolan åkte jag och Sofia till simhallen i stan och både flummade och träningssimmade. Härligt! :D

Nu ska jag fixa lite blogginlägg, plugga och försöka få färdigt den nya designen! Ändrade ltie inställningar och hoppas på att filmen från igår ska fungera nu, jag kan se den ;)


FILM FRÅN IDAG

Superfin film från idag. Slutet på ridpasset, han är alltså redan uppvärmd och genomarbetad. Rider många små volter för att få han lungn, han sticker med mig annars. Snabb spolade först dom tråkiga delarna men den blev för lång så fick ta bort dom.  Söt musik va?



Jag vet att ni älskar min sits, mitt fluff på sadeln, mina vägar och min otroligt snygga filmredigering. Bara jag som känner mig så otroligt positiv idag?

TÄVLINGSKAVAJ

Eftersom att jag har planer på att tävla dressyr detta året måste jag köpa en kavaj. Jag och Sunny ligger inte på tävlingsnivå nu, men andra hästar gör. Nyfikna? ;)

I hoppning tycker jag att det, iaf på lokal och regional nivå, är snyggast med v-ringad tröja i någon matchande färg. Men i dressyr måste man ju (tyvärr) ha kavaj.

En pikur kavaj ahde inte suttit fel då deras passform är så otroligt snygg. Men ja, jag har inte riktigt dom pengarna och hade jag det skulle jag nog köpt andra saker än en kavaj. Kingslands blåa med röd krage är ju riktigt snygg, men priset är för högt för min budget. Jacson har som tur är en i min prisklass och de snygga färgerna som Sunnys tävlingsutrustning kommer ha. Passformen är väll inte lika bra, men tror inte man hittar någon med "wow" passform i min prisklass.

Jacson - ca 600 kr och Kingsland - ca 2,500 :-

HÖPÅSEN


Visst är den fräck?
19 kr köpte jag den för på hööks :)

<3

Jag vill att det ska fungera, jag vill att vi ska passa ihop. Men det går inte, du är för svårriden för mig och jag klarar inte av dig. Det här är inte rätt för någon av oss, du borde få komma till någon som kan rida dig och kan ta vara på din poential. Och den personen är inte jag.

Men jag älskar dig så otroligt mycket att jag aldrig skulle kunna ge upp hoppet, jag skulle aldrig kunna sluta kämpa och sluta tro på dig, mig, oss.

Jag vet inte vad jag ska göra.


Jag älskar dig <3


BANHOPPNINGSTRÄNING

Har idag varit iväg på banhoppningsträning, kul! Denna CR var inte riktigt som de flesta andra jag har varit på. Oftast brukar det vara runt 7 hinder och man hoppar i stort sätt bara "långsidor" och "snett igenom" på olika sätt men idag var det 12 hinder och lite mer avancerad bana. Opus var lite fjantig ibland men när han inte var det så var han jättefin så jag är nöjd men kan berätta resultaten iaf för dem som är nyfikna.

I första "klassen" var han som han brukar vara, ganska tittig på omgivningen och på sånna hinder han inte riktigt känner igen. Vi fick fyra stycken stopp, 1 på 1:an, 1 på 2:an och 2 på 7:an. Under 1:an var det några lådor som han tyckte var läskiga, under 2:an var det en bred vattenmatta och sjuan var det kort sväng till och en reklam skylt eller vad man ska säga. Förutom dessa stopp så kändes det bra och vi hade ganska bra tempo och han hoppade fint.

I andra "klassen" fick vi två stopp på 1:an som endast var dumheter. Eftersom han redan hade hoppat hindret en gång innan så var han inte rädd för det untan bara töntig. När vi väl kommit över 1:an gick resten av banan som på räls. Det kändes verkligen jätte bra! Vi hade bra tempo och han hoppade jätte fint och med bjudning. På sista hindret blev det dock ett missförstånd med avståndet så det blev ett kråkhopp och jag höll nästan på att trilla av, hihi.

Film kommer kanske senare idag eller en annan dag. Var även iväg och tävlade CR förra helgen så film från då kommer kanske med.




FULLT UPP

Idag gick jag upp tidigt (för att vara jag på en helg) och åkte till Tornby med josephine. Vi gick på hööks och i massor "vanliga" affärer, jag fick med mig ett läppglans från hm och en höpåse från Hööks. Den får ni se bild på i morgon, supersnygg!
Efter det åkte jag till stallet och fixade allt där, sunny fick vila. Så har jag städat mitt rum och fixat iordning mig. Nu måste jag skynda mig för pappa väntar på att skjutsa mig ut till en kompis för att umgås med henne och alla hennes lantisvänner, haha. I morgon ska jag åka och titta på när josephine och Opus tävlar, sen blir det stallet och rida dressyr på Sunny och sen måste jag plugga. Ingen rolig uppdatering från mig precis. Ha det bra!


VÅRTECKEN

Sarah skrev tidigare idag att det var vårkänslor ute. Jag hittade idag ett vårtecken, kanske inte det absolut roligaste men ändå. Opus var för första gången i år lite skitig på sin vita strumpa. Det måste väl vara ett vårtecken eftersom det visar att snön har smält?




ÖVERDRIVEN REDIGERING?

 

Att redigera en bild gör ofta att bilderna "blir bättre" genom att de tillexempel blir skarpare och klarare. Men i vissa fall kan detta gå lite till överdrift. Bilden ovan är en produktbild från Hööks och jag förstår inte riktigt varför de har redigerat bilden så som de har gjort. De flesta av Hööks bilder är superfina med fin bakgrund och jättefina hästar, varför inte bara låta de vara naturliga?



Detta är en annan produktbild från Hööks. Själv tycker jag denna bild är mycket bättre då den har en mörk bakgrund som inte drar till sig uppmärksamheten vilket gör att produkten blir mer "synlig". (Dessutom är hästen väääldigt fin!)


BLOGG PAUS

Som ni har märkt har jag haft en liten blogg paus då jag har haft väldigt mycket i skolan det senaste som jag har behövt prioritera före att sitta vid datorn. Nu är det som tur var lugnare igen så ska försöka blogga lite mer :) Ni har nog iof inte saknat mig allt för mycket eftersom Sarah har varit väldigt duktig med att uppdatera med massor av bra inlägg och dessutom har bloggstatistiken ökat otroligt mycket, superkul!




GUNNORP

JA! Jag fick plats på ett ridläger på Gunnorp, trots att det var fullt. Ibland är det bra att man har egen häst! ;)

Helt sjukt att 3 läger är fulla och det bara är februari, jag brukar ju boka i april/maj... Men ja, det är ju värdens bästa läger så! För er som vill åka på ridläger, åk till Gunnorp! Jag har varit där på 8 läger och aldrig blivit besviken. Vet dock inte om detta blir mitt sista år...

Ska bli roligt att åka dit med Sunny igen. Första gången jag hade med honom var hösten 2009, då kunde jag knappt hålla honom i skritt. Till sommaren 2010, då han var med igen, hade vi utvecklats massor och jag fick väldigt mycket berömm. Men som jag sagt innan, det är inget mot vad han är nu. Och bättre ska vi bli! ;D

Funderar på att även åka på Fältävlansläger med honom i sommar, men får se hur han utvecklas mentalt och fysiskt + om jag får sommarjobb eller börjar jobba nu i vår. Känns faktisk lite elakt om mamma ska betala allt, hehe :P

Ett sommarlov utan Gunnorp är inget riktigt sommarlov! 

TRÄNING ÄR INTE MIN GREJ

För några dagar sen kom nya Häst&Ryttare och diag läste jag igenom den för första gången. Dom har en ny serie med olika övningar som man kan göra utanför ridningen, men som påverkar ridningen. I det nya nummret var det magen, såklart agerade jag testpanel och provade hur det var!
Nu har jag en otrolig smärta i ena axeln och stelhet i handlederna, jag gjorde inte ens färdigt övningen. Träning är helt enkelt inte min grej! ;)


VÅÅÅÅÅÅÅR

Jag kom precis hem och har redan varit i både skolan och stallet. Underbart att sluta vid 11!
Idag red jag bort till Heda och sen red jag Dikarhem, en runda som jag red mycket på Usha. Red mest skritt och galopperade där det gick. Tränade lite galoppfattningar från skritt, supernyttigt för hästarna! + att dom blir lite mer taggade av det, inte för att Sunny behöver det.. Red utan några krav utan bara mysa och ha kul, gick superbra! :)

Det var underbart att solen lyste, tyvärr blåste det nästan till storm också.. Satte bomull i öronen och luva på honom för att han skulle gå att sitta på, länge sen jag gjorde det. Förut red jag alltid med luva och bomull på honom, han blir sjukt mycket lugnare av det!

Är det bara jag som känner att det är galet mycket vårkänslor ute? =)


OUTFIT


DAGENS LYCKA

Idag när jag och Sofia var på hööks upptäckte jag att dom fått in deras supersnygga grön schabrak i dressyr modell! Galet fint är det men tidigare har dom bara haft i allround. Tyvärr har jag bestämt mig för att nästa schabrak blir Eskadrons Petrol, men sen så! :)

Är det inte underbart? I verkligheten är det en mycket skrikigare färg, och såklart i dressyrmodell!


HOCKEY-BRUDAR

Lite dålig uppdatering från mig idag, men har inte hänt så mycket. Nu är jag hemma efter skolan och stan, jag och Sofia taggar med klämda mackor inför hockeeyn ikväll. HAHA. Sofias kompisar ska ha ett dansuppträdande under matchen typ, så vi ska dit och se dem :)
Men ja, vi kan ju låtsas att vi är hockey-brudar!

FAIL BILDER

Hänger på trenden lite. Här får ni 4 totalt failade bilder från första, månaderna med Sunny. Nästa gång kanske det blir på Usha? ;)


MIN LILLE PONNY

Sofia hittade en supersöt låt på norska om en liten ponny. Hittade den inte på Youtube men HÄR har ni länken till Spotify!
Sjukt söt (':


MR GAY

Alla som känner mig eller har träffat min häst vet nog att han är lite bögig av sig.
- Han går och vickar på höfterna i skritten
- Han är bitchig av sig
- Han tror att han är snyggast
- Han har blomma med i sitt namn
- Hingsten i förra stallet trodde att han var ett över brunstigt sto 24/7
och sist men inte minst, jag klär honom i rosa.

Jag älskar att reta folk genom att släga på han rosa, glittriga och söta saker. Tyvärr börjar jag komma bort från det och gå över till marinblåas mörka sida. För att komma på bättre vägar igen funderar jag på att inhandla en ny grimma till honom, hans JW grimma känns inte tillräckligt divig och bögig... Hööks har ju en snygg discogrimma i brunt, blått och rosa med ludd och glitter på. Att jag verkligen inte behöver fler grimmor har inte till saken att göra, har ett antal..

Men till dagens i-landsproblem. Ska han ha en rosa eller ljusblå? :)



HANDLAR INTE OM DAGENS RIDPASS

Istället för att säga hur dåligtd et går att rida när hästen är superpigg och stark och ryttaren är trött och har ont överallt så laddar jag upp en söt bild på Usha! ;)


RUNDVANDRING I STALLET

Blev tvungen att dela upp den för den blev för stor, hehe. Och snälla ni, mobba inte min dialekt (som inte existerar) eller min virrighet, det är bara den jag är! ;)



DAGENS PLANER

Halva dagen har redan gått, men iaf.

Nu sitter jag i skolan och har hästkunskap. Har precis lämnat in mitt rasarbete om haflinger och väntar nu på att vi ska sluta, exakt 18 min kvar i skrivande stund. Sen ska jag till stallet och mocka, fixa foder, ta in hästarna och rida Sunny. Jag är så sjukt trött att det nog bara blir lite spring och bus längst kanalen eller i skogen. På fredag hoppas jag att jag kan rida bort till Kungsbro/Stjärnorp området för en liten längre ridtur på grusvägarna! Har ju bara ridit samma tråkiga sväng hela vintern pga all snö på oplogade grusvägar och så vill jag inte gå i kanten på vägen när det är så halt. Men snart är det vår! :D

Nu hoppas jag att vi snart får sluta så jag kan åka till stallet och fika lite x)

KOM IHÅG ATT


DÖD TJEJ

Nu ljög jag, men det är inte långt kvar tills jag stupar av träninsvärk och trötthet.

På idrotten var jag faktiskt med hela tiden, har aldrig hänt förut? hehe, ont i knät och tummen efter. Sen gick jag till stallet och kastade ner massa hö + bärde in allt helt själv. Efter det tog jag in alla hästar. Då var jag redan nära på att stupa av trötthet.

Ist för att lägga mig ner och sova så gick jag, Annica och Lina till ICA och köpte onyttigheter, sen blev det en lång och mysig fikastund i stallet! :)

Blev ändrade planer och ist för att rida ut på Sunny fick han vila och jag red lektion för Gith på hennes ponny Prinsen. Vi var 4 stycken på lektionen i vårat lilla ridhus, men det gick bra och alla var duktigta! En stor blandning med mig på isis/fjordkorsningen Prinsen, Annica på gamla araben Candy, Lina på stirriga halvblodet Magrife och Anna på sin ridtravare Emmet. Anledningen till att jag red lille Prinsen ist för Sunny är för att Sunny aldrig skulle kunna gå med så många hästar på den lilla ytan och att Prinsen måste ridas ordentligt, Gith ramlade ju in i sargen förra onsdagen och fick en spricka i skulderbladet. Lagom mysigt!

Det gick mycket bättre idag än förra veckan då jag red barbacka. Idag hade jag både sporrar och spö så han lyssnade lite bättre, men jag vågar inte riktigt säga åt honom. Jag är "för snäll" och ber hästen om vad den ska göra ist för att säga åt den som man måste göra på honom. Gick iaf mycket bättre i slitet och då fick jag en bra fart på honom även i samlingen!

I början plågade Gith oss med lite balansövningar, sen lite dressyr och avslutningsvis hoppade vi klockan. Ush avd jag fick kämpa runt honom i galoppen på den övningen, ponnyn gör inget gratis. Men när man väl får igång honom och rider ordentligt går han superbra! Jag tycker att han är riktigt rolig och lärorik att rida :)

Nästa gång ska jag rida ett stenhårt dressyrpass på honom. Längtar jag?  ja!


Jag älskar korsningen han är. Islandshäst och fjordning, två nertryckta raser med masor av fördomar mot. Men denna ponny är så sjukt fin, precis vad jag gillar! (vet att jag tjatar om sånt..)


FÖRLÅT

För att göra det lite mer spännande för er med bloggläsandet kanse ni har märk att jag hoppar över ord och bokstäver, kastar om bokstäver eller helt enkelt byter ut ord och bokstäver. Roligt va? Haha nej, så är det faktiskt inte. Jag är bara väldigt dålig på att stava, snabbskriver och särskriver lite väl mycket.

Står det emd betyder det inte att jag är ett stort fan av gruppen EMD utan att det ska stå med. Lite sånt som jag stör mig väldigt mycket på när jag läser blogginläggen en månad senare, men trots att jag läser igenom dem efter att jag har skrivit så ser jag inte...

Så förlåt för att jag är så kass på att stava, hoppas ni överlever iaf! :)


ENGELSKA

Nu sitter jag i skolan och har engelska lektion, men vi har ingen lärare så det är ju lyckat.. Om typ en timme ska jag iaf åka till Berg för lite idrott, taggad? nej. Efter det blir det att traska till stallet och rida Sunny. Hoppas på att Annica vill rida ut med mig (:

Hoppas ni har en bra dag!  

DRÖMHÄSTEN

Jag har väldigt svårt att bestämma mig för bara en typ av häst jag vill ha. Så här får ni mina tre drömmhästar!

1. En valack på ca 170-175 cm. Den ska vara kolsvart med fyra höga strumpor och en jämn bläs. Ganska kraftig och lite äldre, ca 15 år. Han ska vara välriden och utbildad högt i dressyr. Sammarbetsvillig och en häst som alltid vill göra rätt. Stora gångarter med fint steg och en riktig läromästare i dressyr!

2. En lite mindre häst på ca 150-160, sto eller valack på ca 8 år. Den ska vara en ganska ljus gråskimmel och ganska smäcker i modellen. En känslig och pigg häst som gillar att springa och taggar till vid hoppning och uteritt. får gärna bocka lite och så, men samtidigt ska man kunna sätta sig ner och när man rider ordentligt ska den gå i stadig och fin dressyr. En häst man ser när man rider rätt på. Ubildad ca LA dressyr och 120 hoppning.

3. En ponny eller liten häst på max 155 och ca 10 år.. Ett fjordingsto i smäcker sportmodell! Ska vara pigg och ha frammåtbjudning samtidigt som hon ska vara känslig och mjuk. Hon ska vara riktigt duktig på att hoppa och även i dressyren. En ponny/häst som visar folk hur fel dom har om denna underbara rasen! (:

Vill ni skänka mig en häst är jag väldigt öppen för förslag! ;)


Jag och underbara Mimmi i december 2008 (?) En häst som passar in på nummer 2. Förutom att hon är stickelhårig och c-ponny. Buhu, saknar henne! <3

RSS 2.0