HEJ!

Hejhej! Josephine här som bloggade tillsammans med Sarah tidigare. Jag har en egen blogg numera som jag uppdaterar lite då och då som ni kan kika in på medan Sarah är bortrest om ni vill det :)

http://josephineeklund.blogg.se/


BLOGGPAUS

På senaste tiden har jag haft mycket i skolan, mycket i huvet och varit väldigt stressad. Detta gör att jag blir ganska nere och även tappar motivationen till att blogga. De blogginlägg jag har lagt upp har varit uselt skrivna, tråkiga och sega. Statistiken sjunker och jag har bara mig själv att skylla. Det märks så tydligt på inläggen när skrivaren har motivation och glöd eller ej.

Som rubriken lyder har jag därför beslutat mig för en bloggpaus. Detta passar även väldigt bra med Sydafrika resan som är i två veckor. Tror att jag är tillbaka här igen när jag kommer hem. Då kommer Sunny vara mer igång, vi börjar träna hårdare och det händer en massa roligt.

Hoppas ni kommer tillbaka då, hejdå!
/Sarah


DAGENS RIDPASS

Sunny var pigg idag, riktig pigg!
Men han gick rent oc det kändes inte konstigt, när han äl travade dvs ;) Jag var väldigt nära på att flyg av en gång när han försökte få av mig, bushäst. Blev lite tagd stuntvis också men inte okontrolerbar. Kunde ine låta bli att skutta över stockarna några gånger också hehe (a)

Lina och syster var med, lina tog kort och louise tugga på gräslök, haha. Bilderna kommer nog när jag är tillbaka från sydafrika! :)

Kommer sakna min prins! <3


TRÖTT, DÖD & LITE MER TRÖTT

Jag kom nyss hem från Sofia där jag tilbringade natten och hela dagen idag. Jag följde med henne på tävling i Tollstad där även Josephine var. Trevlig dag, men jag är så galet trött att jag håller på att dö nu! Bilder från idag kommer nog senare.

Igår skrittade min syster på Sunny igen och samma sak idag, men idag travade hon en liten bit också. I morgon ska jag skritta och trava honom. Anledningen till att han sätts igång så fort är för att han är pigg och glad, springer i hagen och så vill jag känna på honom innan jag åker iväg.

Nu ska jag först vila lite, sen blir det en fullpackas kväll med packning, städning och plugg. Samma sak i morgon, men då ska jag hinna med att köpa hästmat, köpa schampo, åka till stallet och köpa tusen kilo resegodis. På söndag åker jags om tidigare nämnt till Sydafrika och stannar där i två veckor. På söndag spenderar jag samanlagt 15 timmar på ett flyplan, och jag har svårt att sitta still en lektion i skolan...
Jag är faktiskt jättenervös inför resan, vet inte varför. Men det ska bi roligt!


SKA JAG SKÄMMAS?

Jag förstår inte hur folk tänker ibland, eller ganska ofta faktiskt. Det pratas om ett jämställt och rasistfritt samhälle där kön, ras och läggning inte har någon betydelse alls. Det är så vi vill ha det va? Men när det kommer till hästar blir det genast tvärt om. Här har ras betydelse, väldigt stor betydelse.

Såklart är det varmblod jag menar. Eller travhästar/ridtravare om man vill ge det en ful klang. Vet inte hur många gånger jag har, och kommer att, ta upp detta i bloggen. Men det är min blogg, och mina åsikter. Och jag hatar diskrimineringen som hela tiden ska ske! Jag ser inte ridtravare som någon "andrahands häst" för att man inte har råd med något "finare". Dom är inte avlade för att rida på - fine, jag fattar det!

Min häst har inte de fysiska förutsettningarna till att gå bra i dressyren eller hoppa högt. Men han är en helt otrolig individ. Vi kämpar mycket varje dag för att bygga upp muskler, hålla kvar muskler och försöka få en bra gång. Vi jobbar verkligen för att komma dit vi kommer. Och jag ÄLSKAR det. Jag vill inte glida runt på en jävla räkmacka, jag vill göra mig förtjänt av det.

Jag skäms inte för att jag har ett varmblod och jag förstår inte varför jag skulle göra det heller. Han är en häst, precis lika mycket häst som Briar och Cardento. Travare är så sjukt underskattade och diskriminerade i detta jävla Sverige. Mellanmjölks Sverige accepterar inte ridtravare. VARFÖR?

Visste ni att ridtravare inte anses vara fint nog för Strömsholmtävlingarna? Sveriges Ridtravarförbund blev ignorerade när de frågade om en monter på tävlingarna. Arrangörerna tvekar fortfarande om ifall ridtravarförbundet ska få en monter eller inte. Hur sjukt är inte det? Kaninhoppning får visa upp sig, men ridtravare kanske inte ens får en egen monter. Läs med HÄR.

Men just det, min häst är inte fin nog att visas bland allmänheten!



Plötsligt vet jag vad min debatt artikel till svenskan ska handla om...


BEHANDLAD HÄST

Idag var Linda här och behandlade samt "friskförklarade" Sunny. Allt är ett stort pussel med hästarna och alla delar sitter ihop på något vänster. Blir det fel någonstans, blir det ofta fer någon mer stans, och någon mer stans och någon mer stans... Vi fick iaf reda på var felet sitter, vad det har gjort och hur vi ska få honom bättre. Känsl lite fel att skriva ut allt här, men ändå bra så att jag inte glömmer bort det + att folk som bryr sig kan läsa ist för att jag ska förklara det tusen gånger ;)

Problemet är att han håller frambenen under sig och sträcker inte ut dem så mycket som han borde. Det gör att bogen hamnar i ett läge hela tiden och skapar rörelse förhinder för ryggen, som i sin tur gör att bakdelen inte kommer med ordentligt och i stället blir tung. Rörigt, men ni kanske fattar?

För att få honom bättre ska vi tömköra, träna bommar, gå över stockar, klättra, skritta och galoppera. Trava behöver vi inte göra så mycket, det ger ingenting. Men i skritten jobbar dem på bättre egenom hela kroppen och man har bättre kontroll på att de gör rätt. I galoppen får han igång bakbenen och måste få in flytet med en ordentlig galopp. Stockar, stenar och bommar gör att han måste lyfta på frambenen och på så vis sträcka ut musklerna. I tömkörningen får han arbeta upp med ryggen utan någon på och i klättringen får han igång bakbenen. Vi ska även stretcha ut ben och ryggen.

Det känns bra att det inte var något så stort och farligt. Det är även skönt att han har blivit "friskförklarad" nu när jag ska åka bort. Konstigt käns det dock att jag inte kommer vara med i början på denna träningen. Men ja, jag litar på att Annica (och Lina?) tar bra hand om honom och gör det jag säger. Så det ska itne bli några problem :)
  
Ännu en bild från tömkörningen!

LISEBERG 2010

Det här har ingenting med hästar att göra, men jag kan inte sova och fick en sån sjukt saknad efter sommaren 2010.  Ett favorit minne är klassresan som vi gjorde i nian till den underbara staden Göteborg. Jag älskar allt med den staden, liseberg, stan, havet, människorna ALLT!

Bäst var det när vi skulle åka Balder på Liseberg och Josephine (som jag skapade den här bloggen med) var livrädd i första uppförsbacken.

Josephine: Vi kommer dö, vi kommer dö, vi kommer dö, vi kommer dö...
Någon random kille som satt bakom oss: Men hallå, vi sitter faktiskt fast!
Det var så sjukt roligt! x)


Kommer du ihåg? Fina minnen <3

PROMENAD

Idag var Sunny supersöt i hagen. Medans vi 8jag och syster) väntade på att vattnet skulle fyllas på sprang vi runt i hagen och busade med Sunny. Han blev lite smått galen och tyckte det var superkul! :')

Sen borstade vi lite på honom ute på gräset innan vi gick en promenad. Vi gick längst kanalen ner till Roxen (sjön) och sedan tog vi en väg genom samhället tillbaka. Sunny är inte så bra på att gå promenader men det gick bra iaf.


Sunny och syster igår.

Nu måste jag gå tillbaka till mitt pluggande...

BILDER FRÅN IDAG











DAGENS OUTFIT


Träns: Ihopplock
Bett: Rakt tränsbett, Hööks
Tömmar: Travshopen
Tömkörningsgjord: Travshopen
Schabrak: GlenGordon, Sharpman
Benlindor: John Whitaker, Sharpman
Halsförlängare: Sharpman

Skor: Vanliga tygskor
Ridbyxor: Riders Company, Sharpman
Linne: Divided, HM
Tröja: Cubus

DAGENS STALLBESÖK

Idag blev det en ganska lång stund i stallet. Först mockade och fixade vi allt till Sunny, sen fikade vi och sedan kliade vi på honom i hagen. Myyyyysigt tycker Sunny! Sen borstade vi och fixade iordning honom för lite tömkörning i paddocken, som gick superbra! Vi båda två börjar förstå vad det går ut på ;) Han var avslappnad och lugn, arbetsvillig och sökte sig neråt. Gick lite väl lågt i början men sen gick det bättre.

Travade till och med idag, har blivit katastrof så fort jag har försökt innan, men idag sprang jag bakom och då lugnade han sig efter en stund! Men ush vilken dåkig kondition jag har! Dog efter bara några voltvarv, men positivt sätt fick jag inte ont någonstans (!!). Vi använde knappt inspänningen, gick bra iaf (:

När vi var tillbaka i stallet igen hjälpte vi till lite med att lasta Annicas nya häst. Jag hatar lastningar. Tycker att det är för vanligt att massor hemskt händer då. Den här hästen gick in, men kastade sig ut såfort man försökte stänga baklämmen. Två timmar senare rullade iaf bilden iväg, men hästen i släpet!

Det togs ca 160 bilder idag, vissa finare än andra. Ska äta lite och sedan roa mig med att redigera dem, här är iaf ett smakprov.


HÄSTANNONSER

Havrepappan skrev för några dagar sedan ett inlägg om hur man ska tolka hästannonser. Som vanligt var det sjukt kul att läsa, 100% min humor! Min favorit del var denna:

"Jag vill också varna för uppgifter av typen "lika snäll att rida ut på ensam som i grupp". Observera att den är lika snäll, säljaren lovar alltså inte att hästen faktiskt går att rida ut på. Den kan i själva verket vara fullständigt tokig när man rider ut på den, men den är lika jävla galen oavsett om man rider ut ensam eller i grupp.

Det kan bero på min okunskap, men den här annonsen gör mig djupt oroad: "Hingstföl född 2010, 45000 kr. Brun, med tre vita ben och snopp". Spelar det någon roll att hästen har en snopp när den ändå bara har tre ben?!? Använder den stackars hästen snoppen till att stödja med? Hur ser en korsgalopp ut på ett djur med tre vita ben och snopp? Det blir lite "freak show" med en sådan häst på en dressyrbana, blir det inte?"

Haha! Gå in HÄR för att läsa inlägget ;)

NEVER SAY NEVER

we're falling in and out of love
the same damn problem
together all the while
you can never say never

Godmorgon bloggläsare!
Idag är det söndag och på mina dagsplaner står det fyra saker stallet, städa, plugga & tjata. Hade varit mycket skönare att ligga kvar i sängen och sova hela dagen... Men ja, bäst att börja! ;)

Bilderna är exakt ett år gammal idag, fina ponny <3


FIGHT

We gotta fight for this love
If it's' worth having, it's worth fighting for
When it gets tough, gotta fight some more
<3

LÄNGTAR

Jag längtar tills jag ska till stallet i morgon. Är super taggad på att tömköra i morgon! Ska försöka köra lite längre och i paddocken, med både spö och inspänning. Får se hur det går, kanske lyckas jag få syster att ta kort och/eller filma?
Hoppas även att Linda ringer i morgon och kommer ut snart. Trots att Sunny inte markerar något vill jag att hon ska känna igenom honom innan jag sätter mig på honom igen. Vill inget hellre än att han ska bli frisk, min stjärna! <3


SHARPMAN OCH TRAVSHOPEN

Idag tog jag och Lina en tripp till Mantorp och Mjölby med min syster som chafför. Såklart var det travshopen och Sharpman vi var ute efter. Älskar att gå runt i affärer och titta på allt fint, inte lika kul att man inte har råd med allt. Hittade mycket saker som jag vill köpa, får åka dit någon dag med mamma hihi :P Med mig hem fick jag iaf ett kilo hästgodis och en halsförlängare som jag ska ha till tömkörningen.
 


TILL SALU

Att få veta att Borka var ute på annons kändes konstigt. Saknaden kom tillbaka och ja, det kändes jätte konstigt. Men att få veta att Usha är tillsalu, ligger ute på annons och att någon ska provrida idag. Där gick nog gränsen, jag vet inte vad jag ska ta mig till. För mig var Usha min och kommer alltid att vara, trots att jag lämnade henne. Det känns konstigt att veta att hon har skötare som rider några dagar i veckan, men att hon ska säljas? Nej ush. Jag står först i kön på att få köpa henne, men jag har tyvärr inte råd.

Älskade, älskade du <3


NY HEADER

Jag tyckte om den förra gröna headern men kände att det var dags för en nu, och en med bara mig och Sunny. Ändrade lite av färgerna i designen också men orkade inte göra en helt ny kodning. Den blev väldigt vit, men försökte liva upp det med olika färger lite här och var. Får se om jag ändrar till bara rosa eller blå överallt sen. Ni får väldigt gärna komma med förslag på vad som kan bli bättre! :)

Första headern vi hade på bloggen, i oktober.


HIPP HIPP HURRA!

Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag, för det är Ushas födelsedag!

Ska åka ut någon dag på lovet för att pussa och mata henne lite. Förra året hade vi kalas den 17 april och då bakade jag ens tor och fin tårta åt henne, men mina stallkompisar bara skrattade åt den. Usha tyckte iaf om den! :D Om någon undrar så är fet ponnyn nu 12 år.

Jag saknar dig <3






De tre översta bilderna är från den 15 april och de två nedersta är från den 17 april 2010.


VISSTE DU ATT...

... i staden Marion som ligger i delstaten South Carolina i USA är det lag på att man inte får kittla en kvinna med en damvippa under hakan medans hon rider en häst?

... i USAs huvudstad Washington D.C och i delstaterna Colorado och Utah är det lag på att man inte får fiska samtidigt som man sitter på en häst?



PÅSKLOV

Hemma efter ännu en dags stalljour, skönt att det är över! Nu är det påsklov också och sedan åker jag till Sydafrika, ingen skola på tre veckor, ska bli superskönt! Lovet blir mest ett plugglov för mig dock, ligger efter med det mesta och vill få klart allt innan jag åker. Imorgon ska jag även till Sharpman :D

Idag tömkörde jag Sunny, Lina gick med Narnia och Annica promenerade på äventyr. Eller ja, vi gick till ICA för Annica skulle handla och sedan gick vi hem igen. Hästarna skötte sig iaf bra, det var bara lite mycket att titta på. Bra för Sunny att bli tömkörd, bra för Narina med miljöträning och bra för Annica som skulle handla = tre flugor i en smäll. Ibland är vi allt bra.

Linda kommer förhoppningsvis och behnadlar Sunny på Söndag eller Måndag igen. Hoppas det är bra nu! Saknar ju att rida och träna på min prins. Bjuder på en film från ett dressyrpass på Vreta i mars.


I SKOLAN

Klockan är strax över 4 och jag sitter fortfarande i skolan. Slutade 10 över 3 men valde att stanna kvar och plugga lite. Jag har väldigt dålig självdiciplin så när jag är hemma gör jag massor annat än det jag ska göra. Har iaf skrivit klart rapportdelen på drömstallet, bara lite kvar nu!
Nu ska jag springa ner till omkläningsrummen och byta om, sen blir jag hämtad av syster och vi åker till stallet för att ta in hästarna. Väl hemma igen ska jag fortsätta med skolarbetet. Kul torsdag ;)


BLÄ!

Jag orkar inte skriva något seriöst. Men tänkte berätta att min hårddisk verkar ha gått sönder... Den är på och lyser, men kopplas inte till datorn. Jag har ALLA min bilder där på. Dör den, dör jag. Typ. BLÄ!



TÖMKÖRNING

Idag tömkörde jag Bananen (Sunny) en liten stund. Gick upp till paddocken, gick runt några varv och gick ner igen. Orkade inte vara i stallet så länge och Sunny ville ha mat. Men han skötte sig fin, han börjar förstå vad det går ut på och börjar tillochmed bli lite samarbetsvillig! Dock tycker ag fortfarande att det är så svårt att inte ha skänklar... Men det är bra träning för oss nu när han inte får ridas.

Nästa gång (på fredag) ska jag ta med ett dressyrspö för att försöka få bakbenen att arbeta. Han är ju lite spörädd, speciellt för dressyrspön, så vi får se om det går. Ska försöka jobba lite över bommar eftersom att han måste lyfta på benen och trampet kommer lättare då. Skulle vilja tömköra runt över stock och sten i skogen men vi har ingen skog nära stallet, och jag är lite lat... Ska även ta och köpa en snodd för att hjälpa honom lite, nu kör jag utan inspänningar.

Förresten gick han lite konstigt med höger fram idag. Hatar det här. Men equiteraputen kommer ut någon dag och behandlar igen. Ang skadan så är det hur han har svarat på behandligen, det är bra att han svarar men inte bra hur han svarar. Jag hoppas att vi kan fixa till det här, för då kommer han antagligen ha de fysiska förutsättningarna till att göra rätt, som han inte haft innan.


ELFTE APRIL

Tittade på lite gamla bilder förut och hittade en hel del bilder från den 11 april 2010, alltså exakt ett år sedan. På ett sätt känns det som om att det var igår bilderna togs, samtidigt som det känns som en evighet sedan. Så mycket har hänt sedan dess, speciellt i min och Sunnys utveckling. På ett åt har vi gått från kaos och okontrollerat till att samarbeta och ha kontroll. Nu är vi inte igång, speciellt inte med skadan. Men vi har framtiden framför oss!


Jag är väldigt glad över att jag kapade manen på honom...

MIN FÖRSTA TÄVLING

Min första "tävling" var den 22 maj 2005. En debutanthoppning på Valla (ridskolan jag red på då) och jag hoppade en CR på 30 cm. Hästen jag hade var Welshmountain ponnyn Burhults Chapman. Några månader senare blev jag skötare på honom och under dem två åren som jag tävlade honom gick vi bara nolla en gång oftast fick jag smaka grus. Feg ponny och ännu fegare ryttare. Men debutanthoppningen gick bra och vi gick nolla.

Det är verkligen tillåtet att skratta!


Det är tur att man utvecklas och tur att man inte rider så illa nu, haha. Den fula lilla shettisen var min bästa kompis skötponny och tillsammans med dem har vi haft grymt roligt! :D
Vill ni se fler filmer från tävlingar på "den gamla goda tiden"?
Eller vill ni se filmer när jag och Sunny (eller Usha) hoppar?

TRÅKIG BLOGG

Jag har jobbat hela helgen. Jag är hemma från skolan idag. Jag ska jobba i kväll. Jag ska jobba på onsdag och fredag. Jag ligger efter i skolan. Jag är trött. Jag har ingen lust att blogga. Sunny är skadad.
Livet är underbart ibland. Right?

För dig gör jag allt, allt för att du ska må bra.
Det kommer att bli bra, vi kommer att bli bra.
Jag älskar dig, min fina fina häst <3


GRATTIS

Insåg när jag laddade över bilderna från idag till datorn att det är den 9 april. Vet ni vad det betyder? Klart att ni vet.
Idag fyller värdens bästa lilla ponny hela 18 år! Helt sjukt, när jag fick honom var han 12 och när jag slutade var han 14. Tiden går verkligen fort, tänk att det var 4 år sedan jag hade B-ponny!


Värdens finaste ponny, Burhults Chapman. <3

GULLAN

På stalljouren idag i skolan var vi bara fyra som ville rida och bara två som ville rida i ridhuset. Måste säga att det är så otroligt mycket bättre att bara vara två än 9 som vi ibland är i vanliga fall. Jag fick rida en häst som heter Gullan, eller hon heter egentligen något annat men iaf.

Vi fick börja med att rida fram självständigt i ca 15 minuter. Jag tränade då på att rida serpentiner för att få henne mjuk i sidorna, följsam och träna båda sidorna lika mycket. På långsiderna red jag ökad trav så att hon skulle gå fram ordentligt. När läraren kom igen red vi runt på en volt i trav och galopp. Sen arbetade vi med att flytta bakdelen för innerskänkeln på öppna delen av volten och galoppera några steg på den slutna delen. Det gick faktiskt väldigt bra!

Gullar var mjuk och fin att rida, men lat. Gjorde inte mer än hon behövde och la sig gärna i en djup form. Men med lite frammåtdrivning gick det bra. Jag är inte så van vid att behöva driva utan mer att konstant bromsa, men jag måste träna på båda ;) Gullan var iaf bra då hon var väldigt mjuk i handen och inte så tung och stark som många av skolans hästar är!

 
Härlig bild på Lina från när vi väntade på bussen! (:

OPEPP

I morgon har jag stalljour i skolan med djur tvåorna eftersom att jag missar min klass veckor när jag är i Sydafrika. Har helgen i morgon och på söndag samt kvällen måndag,onsdag och fredag nästa vecka. ÄR jag taggad? verkligen inte.

Det är inte så jobbigt som det låter, men jag hade mycket hellre stannat hemma och sovit än mockat skit i skolans stallar. Tur att jag har underbara Lina med mig! :D Uppdateringen här på bloggen kommer att vara nästintill obefintlig, precis som på senaste dagarna... (a) Men ja, tyck lite synd om mig som får jobba och slita!



TÄVLING

Jag tycker att många, för många, hakar upp sig på det med tävlingar. Allt handlar väll inte om att tävla, bli placerad och få rosetter att hänga på väggen? Är det därför folk rider? Eller är det för att det är roligt?

Jag börjar bli mer och mer tävlingssugen, men vad gör det? Jag har inte en häst man kan tävla på, så är det bara. I min värd finns inte ens tanken på att sälja Sunny för att köpa en häst man kan tävla på. Man säljer inte sin bästa vän. Jag rider för att det är roligt, inte för att visa andra hur bra jag är.
När jag väl tävlar finns det ingen annan häst jag vill göra det på än Sunny. Ska jag tävla så är det med honom, annars kan det lika gärna vara. Vi ska ta oss dit, tillsammans.

Får man chansen tycker jag att man ska ta den. Men en häst är inte mindre värd bara för att det inte är en tävlingsmaskin. Älska din häst för den den är, inte den du önskar att den vore. Jag väljer inte bort mina vänner för att dem inte kan springa fort, hoppa högt eller är bra på matte. Därför tänker jag inte göra det med hästarna heller.

Jag börjar hata ordet tävla. Det har blivigt något som många fokuserar alldeles för mycket på!

Ta mig och min häst för dom vi är. För vi är och kommer alltid att vara dom vi är. Det är därför vi är vi och inga andra.

STUDIEDAG

Godmorgon bloggläsare!
Som rubriken tyder har jag studiedag idag. Och för mig blir det precis som det låter, jag ska plugga mssor. Sen ska jag även hinna med stallet. Tror att Sunny får gå ett lätt pass i paddocken idag om det inte blåser för mycket, i så fall blir det ridhuset. Bloggen ska också uppdateras och rummet ska städas... Lite vila är jag också värd eftersom att jag ska jobba i skolans stall hela helgen.

Ska ta med mig kamera till stallet idag och försöka ta lite kort till blogginlägg som jag har på G!


SHOPPING

Jag och Lina tog en liten tur till Tornby idag efter skolan. Blev besök på Hööks och Rusta, jag fick med mig något från båda affärerna hem. Från Hööks blev det en till grön höpåse att ha i reserv ifall min andra går sönder och en påse hästgodis. Från Rusta blev det fyra gröna 5 liters hinkar att ha kraftfoder. Supersnyggt! Allt ska ju matcha.. (a)

Höpåsen kostade 12 kr och hinakrna 10 kr/styck.



EN SÅ KALLAD HAGE

Paddocken i stallet där jag har Sunny uppstallad ligger en liten bit bort från stallet, ca 600 m. Jag tycker att det är superbra för då får hästarna lite framskrittning innan man går in på spåret och börjar framskrittningen där. Sen har vi ju ett litet ridshus vägg i vägg med stallet som är superbra om det regnar, snöar eller om man bara ska släppa hästen lite snabbt.

Att ha paddocken långt bort är jobbigt vid ett tillfälle, när man ska hoppa och bygga fram hinder. Jag är för lat för att gå dit, bygga fram hinder och gå tillaka för att hämta hästen... Men som tur är så är vårat stall lathets anpassat. Uppe vid paddocken finns ett litet sommarstall med två boxar, en stallgång och lite krokar (ägarens hästar går i en hage där på sommaren). Samt precis bredvid paddocken finns en liten hage som ser ut som en sjukhage, men den är till för att man ska kunna ställa hästen där när man bygger hinder.

Visst kan man släppa hästen lös i paddocken några minuter, men alla hästar är inte så lätta att fånga sedan. Så det är super smidigt att ställa in hästen i lilla hagen, säkra tyglarna och sedan bygga hinder. Man har alltid uppsikt över hästen också, tillskillnad från om man väljer att ställa in den i sommar stallet.

Det är såna detaljer jag tycker om. Inget man tänker på, men hjälper otroligt mycket i vardagen!


Sunny spanar läger i "hagen" i lördags. I bakrunden ser man sommar stallet.

ÄNNU EN SAKNAD


TÄNK OM MAN FICK EN ANDRA CHANS..

Hade jag pengarna skulle jag försöka igen, ge det en andra chans. Men tyvärr har jag inte dom tusenlapparna. Jag tror att det nu, två och ett halft år sednare skulle fungera. Du och jag, vi vore nog rätt för varandra nu. Jag önskar att jag hade varit den jag är idag den där oktoberdagen 2008. Allt hade blivit så annorlunda då.

Vart du än hamnar och vad som än händer med dig, så önskar jag dig all lycka. Jag hoppas du är och alltid kommer att vara i goda händer med människor som älskar dig för den du är, det är du värd. Du förändrade mitt liv på alla sätt och vis, både ont och gott.

Jag kommer alltid att älska dig <3


USHA

Jag och Sofia åkte ju som sagt till Björkö för att göra ett litet studiebesök. Längesedan jag var där... Tittade lite på gården och hälsade på Usha.

Måste faktiskt säga att det sticker lite i hjärtat när jag ser henne nu och jämför med hur fin hon var när jag lämnade henne. Väldigt stor skillnad. Och ja, jag saknar henne så jag blir galen!

Har lagt upp den förut men lägger upp den igen. Såhär såg våran resa ut:


DAGENS RIDTUR

På kvällen bestämde jag mig för att ta en liten kvällstur på Sunny, barbacka. Skulle bara skritta eftersom att han blev behandlad igår. Det var super mysigt att rida längst kanlen när solen var på väg ner och det var varmt (!!). Sunny var lugn och snäll men kollade lite på joggarna på andra sidan kanalen efter ett tag. Sen mötte vi två stora svarta (supersöta) hundar och deras ägare. Sunny, som inte alls är rädd för hundar, började tveka och försökte vända sig, när jag manade på frammåt slängde han sig istället åt andra hållet och jag fick smaka på gruset.

Det dåliga med en smal häst är att man inte har någonting att hålla balansen på. Glider man lite åt sidan är det kört, medans med en rund häst kan man sitta helt på snedden och ändå komma upp igen.

Det gick iaf ganska bra med avramlingen, slog i ryggen och tappade andan till en början. Men nu känns det bara lite konstigt i lungorna typ. Kändes ändå bra att jag ramlade av och inte satt kvar när han galopperade hem. Jag är ju ganska feg i ridningen och väldigt rädd för att ramla av och skada mig, men ist för att han stack med mig ramlade jag av utan att skada sig ;)


MIN DAG

Idag är det onsdag och jag har en rolig dag framför mig. Har inställda lektioner på eftermiddagen så slutar 11.10. Jag och Sofia ska åka till Björkö 4H på vårat egna studiebesök. Ska passa på att pussa massor på saknade Usha! Efter det ska jag åka till stallet och fixa allt där + skritta Sunny. Sen åker jag och Lina med Gith och tittar på hennes nya häst och hälsar på Candy som har flyttat. Skojj :)

Väl hemma här jag massor av skolarbeten att göra, som jag knappast kommer att göra (a) Men får hoppas på att jag uppdaterar mer. Känns som om att motivationen börjar komma tillbaka. Och nu när jag bor hemma igen sitter jag mycket mer vid datorn :P


SOFIA OCH MORK



En av favoritbilderna på Sofia och Mork som togs senaste veckan. Fler bilder kommer nog någon annan dag (:

EQUITERAPUTEN

Idag var som sagt equiteraputen/equiterapeften Linda i stallet och behandlade Sunny. Var mest en vanlig kontroll för att se vad som var fel mm. Samt att se hur han har utvecklats på två år, då hon sist var hos honom. Först klämde och kände hon, böjde ben och klämde lite till. Sedan fick han stå i boxen med ett magnettäcke på i ca 20 minuter innan hon klämde lite till. Han laserbehandlades även lite på några muskler så att han skulle slappna av ordentligt i dem.

Han var öm i ryggen och på länden vilket beror på att han är väldigt sne i rumpan. Samma sak som förra gången, men denna gång hade han inget i framben och det avr inte lika mkt som sist. Linda ska skicka lite övningar och tips på vad jag ska göra med honom :)

Han tyckte det var superskönt att stå med magnettäcket och även lasern var skönt! :D Linda tyckte att han blivit som en helt annan häst i hanteringen under den tid vi ägt honom, och visst har hon rätt! Han är inte så fin i kroppen och lite dåligt muskald just nu, men med våren kommer så sjukt mycket mer möjlighter för att träna!




Två till hästar i stallet behandlades. Prinsens hälta tror jag dom hittade avr den satt och tyvärr blev D "utdömd". Ush, sånt är så sjukt tråkigt. Men som hästägare måste man göra det som är bäst för hästen... :'(


I AM LEAVING HOME

Just nu är jag hemma och mellanlandar en stund. Har varit inne i stan ho tandläkaren och ska åka ut till Vreta kloster igen för att ta hand om Sunny. Equiteraputen Linda kommer idag och ska kolla igenom honom. Jag är sjukt nervös! Vill inte att hon ska hitta några fel...
Ska iaf ta med lappen från sist hon tittade på honom (29/1-09). Och se vad som har hänt på två år. Nu är han dock inte så bra musklad då vi inte kommit igång riktigt efter vintern. Alltid är det något som sätter käppar i hjulet. Men nu ska vi försöka komma igång på riktigt, dock åker jag snart till Sydafrika så där försvinner ännu två veckor av våran tid. Men till sommaren ska vi vara igång fullt ut och fortsätta att utvecklas, träna och ha roligt! :D Hela hösten blir det träning och nästa vår hoppas jag att vi kan komma ut på tävlingar. Förhoppningsvis blir det några CR i sommar och höst!


GÅRDAGENS RIDPASS

Igår hoppade jag lite på studs på Sunny i paddocken för att stärka upp honom. Fram ridnignen gick helt AMAZING! Han var superlugn, lyssnade och travade fint på där jag la honom. Måste även säga att jag red bra, vågade rida på honom lite mer och gav honom en ärlig chans. Ibland tappade han balansen i bogpartiet och små vikningar kom men inte mer än det. 
När jag la till galoppskänkeln förstördes allt. Han blev pigg, över taggad, tappde balansen och hade benen åt alla håll. När jag började hoppa var han lite överallt, kastade sig över hindren och hoppade runt lite. En gång när jag försökte komma i galopp blev han så över taggad att han ställde sig rakt upp i flera sekunder och jag trodde verklgen att vi skulle slå över. Sånt är ltie läskigt fakiskt...
Det gick bättre på slutet trots att han blev lite piggelin. Men jag är väldigt nöjd över framridningen och resten av ridpasset gick helt OK. :D


Jag måste erkänna att det är svårt att hänga med ibland..

YOU'RE AMAZING JUST THE WAY YOU ARE


DAGENS RIDPASS

Idag tog jag och Bananen en tur i skogen. På kanalbanken tränade jag mycket övergångar varierat mellan skritt-halt, trav-halt, halt-skritt, halt-trav, skritt-trav, trav-skritt. Och det fungerade superbra. Sen när jag lämnade kanalbanken och red genom samhället var allt läskigt. Uppe i skogen var det bara galen korsgalopp till höger och vänster. På grusvägen ner mot skolan gick galoppen mycket bättre!

Tänkte ta ett varv i galopp på skolans travslinga men de höll på att ta in hästar från hagarna som är i mitten och jag ville itne störa så jag vände och tänkte ta grusvägen hem. Där hade han cp ryck igen och hoppade åt lite alla håll. Som grädde på moset var det en enorm översvämning på vägen så jag fick vända och skritta tillbaka till skolan, runt bilvägen och sen ta cykelvägen hem.


Hade jag varit på bättre humör hade jag lagt upp bilden, ljugt om att Sunny och jag badade i "pölen" och sedan sagt att han var en sjöhäst. Men jag är på ganska dåligt humör då jag måste plugga. Men ja, ni fick skämtet iaf...

HEARTLAND

Skrev för ett tag sedan om att bokserien Heartland finns som TV serie. Man kan bland annat se alla avsnitt på youtube. Nu har jag sätt fram till mitten på säsong 3 och jag tänkte dela med mig av vad jag tycker.

Jag Ä L S K A R serien. Den är grym! Det är mycket som skiljer sig från böckerna och i början var det jobbigt när saker inte stämde överrens med bilden man får i huvudet när man läst böckerna. Men ja, man vnjer sig och nu tycker jag inte att serien kudne livit bättre. Den är både sorlig, rolig, underhållande och helt beroendeframkallande.

Jag måste verkligen rekomendera att se serien! Det handlar inte sådär super mkt om hästar utan mer om allt annat, men som sagt är det superbra!

Var det någon som började se serien när jag skrev om den första gången?
Vad tycker ni isf om den? :)

RSS 2.0