SHOPPING

Då en fågel viskade i mitt öra att det var rea på massa saker hos Sharpman så rullade bilen till Mjölby idag. Egentligen behövde jag ingenting speciellt men älskar att bara gå runt i affären och kolla på alla fina saker. Köpte iaf några saker, ingenting till hästen utan bara saker till mig. Två stycken t-shirtar, ett paket stövelstrumpor, ett par vanliga ridstrumpor (bara för dem var så sjukt söta och jag inte kommer kunna matcha dem med något, haha!!) och vanliga låga strumpor som man har till vardags. Allt från Kingsland och allt utan stövelstrumporna var på rea, superbra! 



 
Då jag inte orkat ta kort på sakerna så lånade jag lite bilder från google.


HÄSTHÖRNAN

Pappa fixade iordning ett utrymme under källartrappen i vintras/våras och satte upp hyllor mm. Sedan slänge han in alla hästsaker jag har här hemma där. Nu har jag äntligen tagit tag i det och lagt saker i ordning så att jag hittar det. Har inte så mycket saker här hemma då det mesta är i stallet, men en hel hög med skor och jackor får iaf plats. Ska väll ta hem lite saker från stallet som inte passar/som jag inte använder samt mina träns jag inte använder då de bara möglar i stallet. Sen så ska jag även rensa hjälmar och skor som inte passar/inte används/är trasiga. Slutligen ska jag försöka sälja ridstövlar, säkerhetsvästar, något träns och lite saker som jag inte vill ha så att jag kan köpa nya saker.
Såhär ser det ut iaf!





Nu ska jag till stallet! :D


BILDER FRÅN DEN 26 JUNI




















VILA

Precis som jag har vilat från bloggen i två dagar har Sunny också vilat i yttligare två dagar pga tappskon. Hoppas på att hovis kan komma ut i början på nästa vecka och sko om honom så att jag kan börja rida igen. Nu har han snart vilat i två veckor förutom två kortare skrittpass. Som tur är går han ju ute dygnet runt och rör på sig hela tiden så han är inte ett dugg stel.

Idag ska jag nog gå en promenad med honom och traska upp och ner för slussbacken där det är gräs. Då får han jobba lite med bakbenen, rumpan och ryggen vilket han kan behöva. Får se hur många gånger vi kan gå innan jag blir trött! ;) Idag ska jag även ta tag i tränsen och sadlarna, mitt rum ska städas och likaså hästhörnan i källaren. Här på bloggen kommer det att komma en massa bilder, både ovisade bilder på mig och Sunny från när vi hade den färgglada outfiten och från helgens fältävlanstävling i Mantorp. 

Johanna och Success i dressyren (: 

SÖNDAG

Vaknade ganska nyss och ska snart dra mig ut mot stallet i det underbara vädret! Kommer få borsta läääänge idag då jag såg när Opus rullade sig i största lerpölen igår... Sen ska jag iaf rida en sväng tänkte jag, får se vart. Hann inte skriva något här igår men igår red jag också en sväng på han och han var galet pigg. Han ville springa hela tiden och bockade (så gott han kunde med allt sitt fett, haha) med mig för första gången. Som sagt har han blivit rätt tjock och pälsen har väl växt typ 3 cm också, inte världens snyggaste ponny för tillfället asså. Men då har jag nåt att jobba med, fettet ska bort och pälsen med så småningom!

Förresten, är ni intresserade av att se bilder från Schweiz? Både på natur och på hästar (var på två olika hopptävlingar).




HEMMA!

Sådär, nu är jag hemma igen efter att ha åkt i en bil i två dagar. Känns skönt att vara hemma igen men samtidigt skulle jag kunna tänka mig att flytta ner till Schweiz bara jag fick ta med mig ponnyn. Som ni märkt har jag varit borta i tre veckor och två av dess veckor har jag jobbat på en restaurang och då Schweiz valuta är så stark så har jag tjänat en himla massa pengar. Detta kommer såklart resultera i en massa shopping, funderar bland annat på att köpa mig en GPA men jag får se hur det blir med den saken.

Eftersom jag kom hem för bara en liten stund sedan har jag inte kunnat åka ut till stallet än men enligt uppgifter ska han ha ätit sig väldigt tjock... Jag får väl se hur han ser ut imorn, han kanske rullar fram ;) haha.

Vi hörs!


MR ALIEN



TÄVLING IMORGON

I morgon är det dags att åka på tävling igen! Tycker det är superkul, även fast det inte är jag som tävlar. Jag börjar ju bli van att åka med som hästskötare och fotograf nu, men det är alltid lika kul varje gång! Det bästa med att inte tävla själv är att det gör inget om jag är nervös, för det är inte jag som rider ;)

Det är Johanna som ska tävla imorgon, faktiskt första gången jag är med henne på tävling. Hon och Success ska debutera fältävlan i Mantorp. Hoppningen och dressyren går i morgon och sedan terrängen på lördag. Så två dagar tävling blir det, dubbelt så kul då antar jag?


HÄSTARNA GENOM TIDERNA - BURHULTS CHAPMAN

Welsh mountain vallack född 9 april 1993
e. Revel Bali
u. Burhults Charade


Chapman är också en ridskole ponny på Valla som kom dit när han avr ett år. Efter Teos död var det bara en ponny jag ville ha, Chapman. Från slutet av augusti 2005 till 26 september 2007 var det han och jag. Jag skötte honom både själv och med andra. Han var min absolut bästa vän och jag älskar honom fortfarande av hela mitt hjärta.



Denna lilla vita ponny på 120 cm är en av de underbaraste hästar jag någonsin träffat. Genomsnäll och söt, men så otroligt feg och töntig. Tillsammans har vi otroligt många minnen på både gott och ont, men såklart är det flest goda minnen! Han är den perfekta ridskoleponnyn som man kan göra allt med. Alltid snäll och glad, varesig det är nybörjarlektion eller en avancerad grupp. Hans favorit är nog trots allt nybörjarlektionerna där kan kan springa runt på halvlånga tyglar med öronen frammåt och små barn skumpandes på ryggen. Då behöver man ju bara se söt ut och inte anstränga sig.

På Chapman startade jag min första tävling, den 22 maj 2005, en CR på 30 cm. Vi gick felfritt och mitt leede var över hela ansiktet. När jag på hösten blivit skötare på honom startade vi igen, 2 klubbtävlingar var av en vi kom trea å, första utan placering! Sen vid nyårshoppningen vände det, det blev mer titt hinder och fegis som han är stannade han. Resten av alla våra tävlingar tillsammans ramlade jag av. Förutom den sista under våren 2007 då vi bara vägrade ut oss. På varje tävling gick jag in med målet att komma över första hindret och vi lyckades alltid med det! I dressyr kom vi nog alltid sist, vi skumpade runt i hela ridhuset utan en tanke på att jobba och gå bra! Jag kunde nog ens inte stava till form på den tiden och visste väll knappt vad kröka på nacken var. Hittade ett protkoll här hemma, 53.2 % på L:C 2, det tyckte jag var bra. Haha!
>
Film från min absolut första hopptävling, på Chapman. 22 maj 2005. 30 cm.
Ska försöka fixa fram film från dressyrtävlingar och senare hopptävlingar!

2006 red jag, utöver min vanliga lektion, i mammas grupp istället för henne. Red Chapman nästan varje gång. Så grymt kul det var! En liten B ponny mot alla stora D ponnyer och hästar i vuxengruppen. Vi fick ha ett jäkla tempo för att inte bli överridna x)

Mellan alla träningar busade vi runt i skogen, hoppade stockar (som man inte fickr...), rejsade på grusvägarna och plaskade i fältävlans vattnet, där han även bockade av mig en gång! Vi gjorde nog allt man inte fick göra. Men vi levde livet, varenda jävla dag! Med Chapman har jag haft en oförglömlig tid, så mycket kul vi hade under våra två år, det går inte att beskriva. Denna vita lilla ponny är grunden till den jag är idag, både som person och i ridningen.

Sommaren 2007 hyrde jag honom en vecka och red honom helt som min egna. Lördagen den veckan avr sista gången jag satt på Chapmans rygg. För tyvärr kan man inte rida B ponny hela sitt liv, utan jag växte ur honom och fick övergå till större ponny hösten 2007. Skulle jag kunna så skulle jag utan att tveka göra honom till D ponny och ha resten av mitt liv. Kärleken till denna ponyn går inte att beskriva med ord. Idag springer Chapman fortfarande runt i vallas ridhus som ridskoleponny. Och han älskar det!




När jag hyre honom under sommaren 2006 var vi med i en tidningsartikel om welsh ponnyer där det står:
"Även Sarah Bergman, 13, gillar welsh, och i synnerhet då welsh mountain, skarpt. Favoriten heter Burhults Chapman.
- Det bästa emd honom är att han är så social och så otroligt snäll. Det enda han är rädd för är vatten och julgranspynt.
Hästar som endast fruktar dessa två företeelser är förstås något alldeles extra. det förstår ju var och en."
Det roliga var att jag inte alls sa så, utan att han är rädd för allt. Sedan när jag skulle ge exempel så sa jag vatten och julgranspynt då speciellt det sistnämnda är hans stora fobi. Men ja, man ska inte tro på allt som står i tidningar! ;)


Här ser ni mig och Chapman uppe till vänster. Min kompis Sara och Chapman som hoppar. Jag och Chapman längst till vänster på gruppbilden och så Chapman på extriör rutan.




Blev ett långt inlägg. Men det är han värd! Underbara ponny <3


PIKÉETRÖJOR

Pikéetröjor tycker jag är den perfekta tröjan när man rider. De är snygga och ser proffsigt ut men blir ändå inte för mycket.Under kallare dagar fungerar det utmärkt att ha en v/uringad tröja över och jag tycker även att de är snygga att ha under säkerhetsvästen. Att de finns i tusentals olika färger, prisklasser, märken och modeller gör ju inte saken sämre direkt ;)



SHAMPONERING

Jag har länge tänkt att jag ska shamponera Sunny men varje gång jag bestämmer mig för att göra det är det dåligt väder. Idag hade jag dock riktigt tur och det blev äntligen av! Har inte gjort det sedan vi flyttade från Ringatorp och spolspiltan, haha!
När jag skulle plocka fram shampot fick jag problem. Det fanns ju tre att välja på! Ett grönt som är jag använt innan och är ganske bra samt miljövänligt. Ett som det stod gjorde pälsen blank och fin samt gav extra volum. Och slutligen ett blått som luktade gott. Jag valde den sista för att den hade fin färg ;)



Jag la ut allting som jag behövde för att slippa binda fast honom någonstans för att hämta saker. En hink, shampo, svamp, svettskrap, svansborste, hästgodis, ett täcke, vattenslang och viktigast av allt, vatten! ;)

Förutom att vi snurrade in oss i vattenslangen några gånger så gick allt super bra! Sunny kunde stå helt stilla på stallplanen och låta mig blöta ner honom från topp till tå trots att det låg hästgodis över hela stallplanen. Ända problemet var att bönderna kör som galningar förbi i traktorerna så att Sunny tränar balett. Fick tillslut gå in och vända i stallet varje gång de körde förbi.


När jag hade sköljt bort allt shampo fick han ha på sig täcket och så gick vi en kort promenad för att han skulle torka lite. Tillbaka i stallet igen borstade jag honom med den mjuka borsten, borstade svans och man. Panluggen fick bli en liten fläta för att inte bli förstörd under flughuvan. När han hade torkat var han blank och mjuk. Stod och klappade honom lite och sedan sprejade jag på honom pälsglans så att han blev ännu blankare och mjukare. Då gick det inte att klappa på honom mer :( Klippte lite hovskägg och någon millimeter på manen också. Tänkte ta hovolja på fossingarna men där fick gränsen gå. Avslutade med att smörja in honom med alla möjliga krämer och salvor lite här och var. Sedan fick han traska ut i hagen och bossa över de andra hästarna igen.


(glad häst...)

Men nu känns det ganska onödigt att jag la ner så mycket tid på det där. Hans päls kommer ändå bli ful igen av regnet :(



CHARMIG HÄST!


Såhär ser min cp häst ut när han blir taggad av att få hoppa en 20 cm stock! ;)


BETT

Både jag och Sunny trivs bäst med raka bett då de inte trycker i gomtaket på honom. Personligen anser jag att det är ett av de allra mildaste betten som finns och snällare mot hästen än ett ledat bett. Att Sunny dessutom går alldra bäst på det och inte lägger tungan över bettet och sticker när jag har det (för att det inte trycker i gomataket) gör att det för oss båda är det bästa bettet. Hade han trivts bäst på ett ledat bett ahde jag såklart ridit på det, trots att jag inte gillar dem.

Men av gamla traditioner så får man endast tävla dressyr på ledade bett. Vilket jag faktiskt inte förstår. Att man inte får ha bett med hävstångseffekt och hissbett förstår jag mycket väl, men inte att det måste vara ledat. Jag har som mål att tävla dressyr nästa år och måste därför byta bett till tävling och viss träning (vill rida in mig på bettet). Sunny har bara ett ledat bett, ett tredelat tränsbett med äpplesmak. Det har jag haft på honom två gånger, ena gången skrittade jag på långa tyglar och andra gången var vid en fotografering. Ska prova att rida dressyr på det någon dag och se vad han säger.

Jag har letat efter bett med en lång mittdel så att ytterdelarna inte ska bli tillräckligt långa så att de når upp i gomtaket. dock utan resultat. Men tittade i Hööks katalogen förut och hittade ett som verkar intressant. Ett tredelat anatomiskt bett med lösa bettringar (hade velat ha fasta dock). Har ingen koll på dessa bett alls men i beskrivningen står det såhär: "Format bett som ligger bra i hästens mun. Ger inte tryck i gommen." OCh det tyckte jag lät riktigt bra! Men man ska ju inte alltid tro på produktbeskrivningarna ;) Så tänkte fråga om det är någon av er som har koll på dessa bett med för/nackdelar? Alla hästar är ju olika, och detsamma gäller deras munnar. Men det vore kul att veta på ett ungefär (:


DAGENS RIDPASS

Idag blev det som jag sa igår ett dressyrpass i paddocken. Han dock inte rida så länge då mamma och pappa inte ville vänta. Red ca 30 min i skritt. I början gick det bra, han var sammarbetsvillig och mjuk. Red mest på fyrkanten för en gångs skull och lite på volter samt över två bommar som låg i paddocken. Sedan skrittade jag några steg på långa tyglar när jag pratade i telefon och efter det vände allt. Han blev hård som satan i munnen och pigg. Det tog 10 meter för mig att göra en halt, han studsade upp och ner och började trava när han kände för det. Hjälperna för skänkelvikning var tydligen galoppskänkel. Där tapapde jag humöret lite.

Men som tur var vände det igen! Han gick inte så bra som vanligt utan lite halvdant men gjorde lite skänkelvikningar som blev okej bra och nöjde mig där. Ville inte bråka med honom + att jag hade brottom.  Så dagens ridpass var inget att hurra över. Imorgon ska vi rida ut och ta någon galopp så kanske han blir glad igen :)
Sunnys outfit idag!

Är inte du hundra, är jag detsamma. Jag mår ju inte bättre av att en viss person ska klaga och trycka ner en hela tiden. Försöker att inte ta åt mig så mycket, men i svåra tider är det svårt. Det är tur att andra väger upp det tusen gånger om!

FRÅGA

Om ni inte redan har märkt det så kan jag tala om för er att jag gillar att göra sånna här frågor. Det är mycket enklare för er att svara utan att behöva kommentera och så är det alltid lika roligt att se vad ni tycker. Så det är superduper snällt om ni svarar på denna ;)

Sedan oktober 2010 när vi startade TH har vi hunnit med 8 olika headers. På en är det bara jag och Sunny då Josephine tog ett blogguppehåll. Men nu vill jag veta vilken header som ni tycker är finast!


Vilken header är finast?








Free polls


DAGENS ATT GÖRA LISTA

- Ringa hovslagaren
- Städa mitt rum
- Smörja all min läderutrustning i stallet
- Åka till Djur och Uteliv
- Rida Sunny
- Göra en design åt Johanna
- Någon form av motion
- Blogga
- Se på PLL och GG

Jag har fullt upp idag alltså!
Lädret måste smörjas då jag igår hittade mina två finaste träns och båda sadlarna med mögel på sig. Jag hatar rötmånaden :( Får börja smörja sakerna några dagar i veckan nu framöver. På Djur och uteliv ska jag köpa en flyghuva med öron då knotten äter upp min stakars häst, mat och något medel för att knotten inte ska använda honom som kvällsmat.

Måste fixa lite nya bilder. Men Lina kommer förhoppningsvis ut på måndag då hon ändå ska till Ljungsbro, tjoho! Längtar tills hon flyttar tillbaka :D

SUNNY IDAG

Idag blev det som jag sa tidigare idag en promenad för Sunny. Först sprang vi bort till kanalen där vi gick upp och ner för en liten backe typ 7 ggr så att slussvaktaren trodde jag var galen. Sedan sprang vi tillbaka till stallet igen. När jag leder honom till och från hagen och även på promenader brukar jag både skritta, trava och göra halt. Vill att han ska springa om jag springer och stanna när jag stannar samt lyssna på röstkomandona.

Sedan gick vi in i ridhuset för jag tyckte att han skulle få hoppa lite hinder. Men eftersom att han bara hoppar om jag också hoppar fick jag springa runt där inne och hoppa hindret några gånger. Så idag har jag motionerat både mig själv och hästen! Slutsatsen är att hästen har bättre kondition än mig, och tur är väll det. För det vore lite jobbigt med en häst som börjar flåsa som en galning efter ett varv i ridhuset och ett 50 cm högt hinder ;)

Sunny idag med sin lockiga pannlugg! (=


När jag släppt ut Sunny i hagen igen tog jag atg i utrustningen och smörjde bort allt mögel från tränsen och sadlarna. Packade även ner nästan allt i en påse för att ta med hem så möglar det förhoppningsvis inte. Sedan var det ett tag kvar tills bussen gick så då sorterade jag mina schabrak i färgordning, nödvändigt?


VALLA STALLET

Nu på kvällen tog jag och en kompis en promnad i skogen och sedan bort till Valla stallet. Jag red där från 2003 till 2008 och har väldigt många minnen därifrån. Lite blandade bilder från de fem och ett halft år som jag red där!


Jag och Chapman 2003


Geten Saga som jag skötte 2005.

Jag och Sunbeam som Lucky Loke på Vallaskojsky 2005.

Jag och Classic på KM i hoppning 2007.




Jag och Day Dream 2007 och 2008.
 

SUNNY

Idag blev det bara en kort skritttur barbacka för att få igång bakbenen och ryggen. Sedan stretchade jag bogen, ryggen och rumpan och masserade ryggen och rumpan. Avslutade med att massera in arnika på rumpan, ryggen och bakbenen. Imorgon ska han få gå ett dressyrpass i paddocken med lite bommar, endast i skritt. Även då ska bakbenen och ryggen aktiveras och sedan blir det nog samma "behandling" efteråt.


INGEN ÄR BRA PÅ ALLT

Vissa borde hålla sig till vad de är bra på... Samma sak med alla bloggare som gör singlar med värdelös text och bara datagjord musik. haha!



BLOGGTIPS

Klickade in mig på en blogg jag aldrig har besökt förut. Och den var helt och hållet i min smak. En humor blogg om hästar, har länge letat efter en! Mullebloggen.wordpress.com handlar om Mullehästen och Matte. De har ofta inte samma åsikter men delar ändå med sig av bådas på bloggen. Den är helt klart värd ett besök och jag tror att jag ahr skaffat mig en ny favoritblogg. Hoppas dock att min kära häst inte hitatr bloggen och får idéer att bli en Mullehäst. Jag tycker om honom som den fitness-kungen han är!

Mullebloggen.wordpress.com helt enkelt!


BORTA BRA MEN HEMMA BÄST

Nu har jag precis kommit hem efter en vecka i norrland. Trots att det alltid är kul att vara där så kan jag inte säga annat än att det är galet skönt att komma hem igen. Framförallt har jag saknat Sunny! Längtar tills i morgon då jag ska åka ut och skritta en sväng på honom. Tyvärr har han tappat en baksko men hoppas på att det är ganska mjukt i marken nu efter regnet, annars får jag skritta på gräs. Tror faktisk han överlever i alla fall, har ju ridit honom med tappsko förut utan att han stupade. Sedan ska jag ju bara skritta också. Men får hoppas att hovis kan koma ut snart ngn gång i veckan :)

Nu är jag som sagt hemma och behöver itne vara social med någon så jag sa nog kunna uppdatera ganska bra. Har många idéer och har blogglust igen, känns toppen! Hoppas även på att det ska gå bra med Sunny de kommande månaderna då jag har tänkt att försöka ta oss till en ny nivå med lite högre krav och mycket arbete. Galoppen och hoppningen är framförallt det vi ska fokusera på. Är taggad!



OUTFIT


Har ju tidigare lagt upp bild på min förhoppningsvis blivande tävlingsoutfit i svart och rosa. Denna är även en som jag har stora planer på att införskaffa. Saknar schabraket, pannbandet, tröjan och bootsen. Men alla dessa saker har jag tänkt köpa ett tag, gäller ju bara att ha pengar till att betala :P Det finns en till outfit jag vill ha till tävling som jag ska fixa ihop, sen får ni se den med!


Schabrak - Schockemöhle sports
hjälm - John Whitaker
Stövlar - Classic Riding Wear
Pannband - Blingbling eller Swarovski
Väst - Racesafe
Benskydd - Glen Gordon
Boots - Catago
Tröja - John Whitaker
 


SAKNAR MIN PRINS

Nu längtar jag så sjukt mycket tills jag kommer hem och får sitta på min fina fina hästs rygg igen. Men på tisdag får jag äntligen träffa honom igen, då blir det igångsättning inför hårdträning med massa skojj. Jag börjar mer och mer inse att ta vara på varje dag i livet, för det kommer ingen repris. Men trots att jag ska njuta så ska jag träna stenhårt, för att alltid utveckas och kunna få ut mer av allting. Så vi ska träna, tävla och ha så sjukt underbart roligt, tillsammans! <3



GUNNORP HOPPNING

Här är filmen från andra hoppträningen och från hopptävlingen på Gunnorp! Han blir lite pigg och stark mot hinder ibland som ni ser men ananrs tycker jag att det ser ganska bra ut, iaf från hoppträningen. Trots att tävlingen inte är någon stor grej så blev jag skitnervös och sababde min ridning vilket gjorde att vi inte hade något flyt. Men vi överlevde iaf! Lusen fatatde inte att man kan zooma och så glömde hon första hindret i både grunden och omhoppningen, men ni överlever? :)

Hindrena ser löjligt låga ut när man har så stor häst. Men de är faktiskt 70-80 cm. Det känns som om attd et inte är så långt kvar tills vi kan hoppa 90 och 1 meter banor! Längtar tills vi ska tävla :D Förresten är det massor som tycker att han ahr riktigt korta steg i galoppen och att benen går som trumpinnar på honom.

Dodde (ridläraren) sa efter varje gång jag hoppat att han är häftig och att det såg kul ut för att han tar så månag steg. Haha!




TÄVLINGS KLÄDER

Inför att jag och Sunny ska börja tävla måste jag köpa nya tävlingskläder. Framförallt ett par vita ridbyxor då de jag har både har fläckar, är för små och oskodda. Sen när det nalkas dressyrtävling behövs en kavaj då jag inte har någon, i hoppning kommer jag nog mest att tävla i tröja. Sedan vill jag ha en tävlingsskjorta då det är snyggare än bara en plastrong som jag har nu. Men tyvärr är jag inte gjord av pengar så får nog bli en del i taget och förhoppningsvis med sponsring av mor och far. Sedan är det ju födelsedag och julafton detta året också!

Här är iallafall skjortan från Kingsland och kavajen från Spooks  som jag vill ha (:


NY DESIGN

Tryck F5 om ni inte ser!
Har de senaste kvällarna suttit och trixat med en ny header och idag blev den färdig. Satte in den och ändrade bara om färgerna. Gillar kodningen som Josephine gjorde i vintras med mycket tjat och krav från min sida hihi (a)

Vad tycker ni om det nya utseendet då? Bättre eller sämre än den förra gröna? :)


Jag hade iaf trötttnat ordentligt på den förra och tycker att färgen var tråkig. Den nya är jag ganska nöjd med, kommer nog ändra lite bilder och dekorationer någon gång. Kanske göra så att bilderna byts ut? vi får se helt enkelt!


MAN FÅR ÄNDRA SIG

Jag har länge dissat och tyckt att träns med platta nosgrimmor utan fodring vare sig under eller i nosgrimman är riktigt fult. Samt fästet för snokremmen hatade jag. Men nu har jag ändrat mig och börjar tycka att det är mer och mer snyggt, faktiskt galet snyggt. Speciellt på storhästar eller mer fullblodsponnyer. Hööks har ju fått in en Dyonkopia av denna modell för 479:-. Såfort jag har pengar ska jag köpa detta, känner att jag måste ha något att byta pullarnosgrimmorna med. Hihi!

Dock gillar jag inte pannbandet utan ska köpa ett med blingbling att byta ut det mot. Tror inte att jag har några sånna tyglar som följer med och har nog heller aldrig ridigt med ett par på riktigt. Ska väll prova om det går annars får jag byta ut dem också mot ett par halvflätade, favorittyglarna! Ska såklart ha tränset i svart dock. Tycker ni att det är snyggt eller fult? Tror ni Sunny kan passa i det? :)



KÄRT BARN HAR MÅNGA NAMN

Super Sunflower tycker jag är ett fint namn på min häst. Lite bögigt kanske, men jag tycker dte är fint med engelska dubbelnamn. Men jag har faktiskt väldigt svårt att komma på ett bra smeknamn som är lätt att säga, lätt för folk att komma ihåg och som är fint. Sunny tycker jag är lätt att säga, men jag tycker att det är fult. Många utalar det dessutom fel och säger "sunni" istället för "sannie" som det ska utalas. Sedan stavar folk ofta tvärtom med a istället för u samt att många tror att det är ett sto.

Jag tänkte fråga er bloggläsare om hjälp för vad jag ska kalla honom. Här är alternativ som jag har kallat/kallar honom för. Rösta på ett eller så får ni emr än gärna komentera ett eget! :)
Vilket smeknamn är finast?







Free online survey

Blomman tycker jag är gulligt, men han är ju som sagt en valack :P



SEMESTER

Igår åkte jag ett antal mil upp i landet för att hälsa på mina släktingar. Kommer stanna här tills på måndag tror jag och Johanna är en ängel och tar hand om S under tiden. Idag har vi ätit lunch uppe på fästningen (militäranläggning typ) där min syster jobbar och sedan fikat på två tårtor nere i sjöboden. Jag hade ju namnsdag igår och farmor idag, det tåls att fika! Det är nog allt jag ahr gjort idag, men äta bör man annar dör man och fika sitter aldrig fel :D Imorgon ska vi på utflyckt dit mina släktingar tidigare bott och blablabla, men vi ska ha fika korg med oss så där är dagen räddad iaf! Sen hade jag också tänkt hinna med lite ridsportsbutiker när jag är här uppe och påvägen ner vill jag till Horze! Är man hästnörd så är man ;)

Saknar min prins <3


KVÄLLSRITT BARBACKA

Idag blev det en liten ridtur i kvälls solen barbacka för min och Sunnys del. Det var riktigt mysigt! Red fram och tillbaka på en grusväg några gånger i galopp. Det gick faktiskt riktigt bra, efter några gånger ville han inte sakta av såfort jag bad honom för han tyckte det var så kul men jag satt stadigt och hade alltid kontrollen vilket var skönt. Andra gången jag galopperade barbacka på Sunny, stolt faktiskt! Älskar känslan av att galoppera utan sadel på min fina prins <3

Jag ahr alltid älskar att rida barbacka och när jag hade Usha red jag nästan bara barbacka då hon hade så otroligt mjuka gångarter, så mycket fett och muskler på kroppen samt att jag fick mycket bättre inverkan och kontroll utan sadeln. Vissa perioder kunde jag rida utan sadel i en hel månad, det blev mest när jag hoppade som sadeln åkte på och när jag red lektion. Men på Sunny är det itne alls samma sak, hans gångarter är långt ifrån mjuka och eftersom att han har dåligt med ryggmuskler vill jag inte skumpa runt och förstöra ryggen på honom. Har sagt till mig själv att inte rida honom barbacka innan jag kan sitta ner på honom i traven genom ett helt ridpass (inte fram och av ridning såklart). Men nu i galoppen går det bra, och då ser jag inte att det skadar honom alls. Sedan börjar ryggmusklerna poppa fram igen också. När man rider barbacka är det ganska smidigt att ha en häst som kan passa, det är mjukt att rida i :D

Vad tycker ni om att rida barbacka? Gör ni ofta det?





LITE ALLT MÖJLIGT

Nu har jag precis kommit hem från en nästan heldag på stan med Julia. Det blev lunch, fika, shopping och många timmar på att prova skor och titta på kläder. Vi gick även runt i olika inredningsbutiker och tittade efter saker till Crille, åh jag vill också flytta hemifrån! Inte för att jag inte trivs hemme eller så utan för att kunna inreda och bestämma allt själv. Men som tur är flyttar jag om två eller tre år, aknske ett om jag får som jag vill ;)

Sprang in på Hööks en sväng när vi avr ute i Tornby och fyndade ett ridtäcke i ull och med reflexer på för 67 kronor! Förutom reflexländtäcket som jag hatar har jag faktiskt bara ett som det är lite reflexer på, och det är för litet. Det fanns dock inget i rätt storlek så jag tog 155 ist, men det får nog gå! Fick även med mig tre tavlor (vuxenpoäng?), två ringar och ett par örängen hem. Jag försöker spara på den lilla summan pengar jag har så ska ta med mig mamma någon dag för att köpa ett par snygga skor jag hittade.

Har man inget photoshop får man klippa och klistra i paint, haha!



Nu ska jag städa mitt rum och packa då jag i morgon åker upp i landet en vecka. Kommer forsätta blogga när jag är borta men inte om Sunny eftersom att han är kvar hemma. Istället får ni en vecka med utrustningsinlägg, tankar och säkert en massa skit som vanligt ;)


BILDER FRÅN PREMIERINGEN

Den "svarta" är Dalhia (:








TÄVLING

Nu tänkte vi att det är dags för att ha en liten bloggtävling! Priset är en gästbloggning här på Tophorses med valfritt ämne och lite bilder. Våran blogg kanske inte är så stor, men vi har trogna och snälla läsare! ;)

Tävlingen går ut på att ni ska skriva rätt svarsalternativ till respetive mening. Svarsalternativen ni kan välja på är  Sunny, Opus och Båda. Tävlingen avslutas när vi fått in alla de rätta svaren. Hur mycket vet ni egentligen om våra hästar?

1. Äter inte knäckebröd?
2. Har vårtor?
3. Vrider om bakhovarna?
4. Har vita hår på ena örat?
5. Gillar inte att bli borstad på halsen?

/Sarah & Josephine


SJUTTONDE JULI TVÅTUSENELVA

Idag ahr det varit en lång dag med först kallblodspremiering nästan hela dagen och sedan stallet. På premieringen gick det bra för Daliha, hästen vi åkte med. Hon fick 23/25 på körprovet och på visningen fick hon 38 poäng vilket är klass ett! I stallet matade jag och borstade bara lite på Sunny, tänkte rida lite men sen orkade jag inte åka hem och hämta ridbyxor haha :p Nu ska jag äta lite och sedan fixa bilder från idag. Blir nog lite filmtittande också så vänta er ingen bra uppdatering.

KÄNNER NI IGEN MÖNSTRET?


Det gröna är Hööks nya schabrak Matilda och det svarta är JWs  Metallica.

FÖRBEREDELSER

Nu har jag satt kameran på laddning, ställt alarm på mobilen och tittat så att bussen passar med tåget. I morgon ska jag nämligen följa med en kompis på premiering. Hennes treåriga nordsvensk ska premieras, ska bli roligt att följa med och titta! :D MEn nu ska jag fixa några tidsinställda inlägg till i morgon och sedan bädda ner mig i sängen med en film, ska se The Last Song. Grymt bra film, har sett den ett antal gånger och tröttnar aldrig!

HÄSTARNA GENOM TIDERNA - VALLAS TEO

HÄR skrev jag lite kort om hästarna som gjort extra avtryck i hjärtat. Nu tänkte jag skriva mer detaljerat om varje häst och jag tar det i ordning, med början på Teo.

Russ vallack
1989-2005

e: Grane 253 - u: Tösabiten 2704
ee: Dröm 131

Teo var min första sköthäst. En ridskole ponny som jag blev skötare på i januari 2005. Jag fäste mig väldigt mycket vid honom och saknar honom något otroligt. Teo gjorde det mesta en B ponny kunde göra. Vunnit DM i hoppning 3 år i rad, snällt sprungit runt hoppbanor med nybörjare, agerat läromästare och promenerat många gånger på både handikappsridning och barnridning. Snällare häst är svårt att hitta. Teo hade dock astma, gräsalergi, benproblem och försämrad syn vilket gjorde att jag inte kunde rida honom på mina lektioner utan lullade bara runt på honom i skogen på eftermiddagarna.
I mitten på augusti 2005 kom jag upp till stallet efter att ha avrit bortrest och möttes av tre tjejer som var ensamma i stallet. Stallpersonalen var med Teo på mantorps ATG klinik. Han hade gått omkull på kullerstenarna i Gamla Linköping när han gått ponnyridning och då förstog dom att allt inte var helt rätt med honom. På eftermiddagen kalalde dem till stallmöta för alla som var i stallet och vad som sades då glömmer jag aldrig, Inte glömmer jag heller sista blicken jag fick av honom. Han avlivades den 19 augusi 2005 pga andningsbesvär.

Rest in peace, älskade du ♥





SHOPAHOLIC

Shoppingturen med mamma blev både lång och dyr för hennes del. Själv är jag inte ett öre fattigare, hihi tack mamma! <3 Vi började med att åka till Travshopen som tyvärr var stängd och sedan åkte vi till sharpman. Sedan blev det en stund på Store 4 innan vi åt mat på MAX. Sedan åkte vi till stallbutiken som också hade stängt och så vidare till Maxi för att sedan gå runt lite på Plantagen.

Det jag fick med mig hem i hästväg var en svart JW hjälm, svarta Rockel handskar, hästgodis, fodersalt och svarta stövelstrumpor från KL. Och det som inte var hästrelaterat blev två par jeans och en rosa tröja. Mest nöjd är jag över hjälmen! :D



När jag kom hem hade pappa bytt ut min gamla TV mot hans skapligt nya. Så äntligen kan jag se filmer och på tv igen utan att få öronen sprängda! Den förra TVn använde jag mest som sminkbord, haha ;)

PLANER FÖR IDAG

Idag ska jag och mamma åka till min favorit affär, SHARPMAN! Det jag vill ha med mig hem där ifrån är en svart JW hjälm, svarta Rockel handskar, musli till hästen, fodersalt, gråa ridbyxor och stövelstrumpor. Ska även titta på tävlingsskjorta, tröjor, shabrak, sadelöverdrag och stövelväskor. Känns som om mamma kommer bli lite fattigare efter det här, men tror heller inte att allt jag vill följer emd hem ;) Sen måste jag ah nya kläder så en sväng till store 4 blir det nog också. Jag har även tänkt att städa hästhörnan i källaren idag och borsta Sunny som var väldigt lerig igår. Samt fixa photoshop till datorn så jag slipper göra allt i paint och kan göra en ny design. Vad ska ni göra idag? (:

VILL HA FRÅN HÖÖKS NYA KATALOG



USHA

Skrev detta på min bildagbok för ett år sedan, håller fortfarande med om varje ord!

Jag saknar alla gånger vi skämt ut oss
Jag saknar alla gånger du försökt slänga av mig
Jag saknar alla galna bockturer i skogen
Jag saknar alla turer i ösregn
Jag saknar alla galopper som slutat i diket med snö upp över öronen
Jag saknar alla gånger vi hatat varandra
Jag saknar alla försök till dressyr
Jag saknar alla gånger du gjort allt förutom det jag bett om
Jag saknar alla gånger du utan tvekan sprungit rakt förbi ett hinder
Jag saknar alla gånger jag fått traska hem utan häst efter en ridtur
Jag saknar alla tårar när inget gick som det skulle
Jag saknar alla barbacka turer

Jag saknar alla skratt när allt var buskul
Jag saknar alla grenar i skogen du sprungit igenom
Jag saknar alla ridturer i snöstorm
Jag saknar alla gånger du bara ruskat på huvet och gjort vad som passat dig bäst
Jag saknar allt med dig
och saknaden gör så förfärligt ont




ALDRIG MER HALSTÄCKE!






DELADE TANKAR

På ett sätt känns det som om att jag inte har brottom med Sunnys utbildning. Vi har framtidien framför oss och många år på oss. Jag har inte alls brottom med att tävla och visa vad han går för. Vi tar det lugnt och sakta tills allt verkligen känns 100% säkert och om äns då kör vi. Vi har allf ramtid framför oss.

Men på ett annat sätt känns det som om att jag vill hinna med så mycket som möjligt hela tiden. Att vi ska utveckas, träna och tävla. Ha roligt och testa på allt på en gång. För imorgon kan allt faktiskt vara slut. Allting har ett slut och i morgon kan vara vårat, vi kan aldrig veta när vårt kapitel tillsammans tar slut.



Vad som än händer är det alltid du och jag
För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
alla drömmar jag har glömt
Åh du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le


STALLET

Idag spenderade jag några timmar i stallet på att bara packa upp och städa bland mina saker. Äntligen känns det som om jag fick någorlunda ordning i min stora garderob, hur mycket jag än stadat känns det aldrig som det blir bra. Men slängde lite saker och tröck ner alla höpåsar i en hing så var de flesta problem lösa! ;) Sunny fick bara lite mat i hagen innan jag åkte hem.

Fick även en anonym kommentar på mitt förra inlägg. Kan gissa på att det är Slugo? men svarar här i alla fall.
Ska du på allah? Första eller andra? :-D
Du borde åka på andra med ylva!
Svar: Ja det ska jag! Vi ska åka på första lägret :D

NOTHING

Idag har jag knappt gjort något, vaknade för några timmar sedan och har mest suttit vid datorn och tv:n. Nu ska jag packa upp och sedan åka till stallet för att packa upp allt där och mata Sunny. Han ska få vila några dagar nu då Gunnorp var jobbigt för honom både i huvet och i kroppen. Trots att alla pass inte var så hårda är han inte van vid att gå två gånger om dagen eller att vara med så mycket hästar och människor. Han gillar inte heller att stå i box som han fick göra nästan hela tiden där. Så han mår nog bara bra av att bara gå i hagen några dagar och vila upp sig.

Vi ska förresen åka till terrängbanan snart igen, TAGGA! :D


KAVAJ vs TRÖJA

Förut tävlade nästan alla i kavaj men på senaste tycker jag att det blivit mer och mer vanligt att folk tävlar i en v eller u ringad tröja, alldra helst från Kingsland såklart. Och jag tycker faktiskt att det på lägre nivå (ex. Lokal) är snyggare med en vanlig tröja än en kavaj. Då tänker jag på hoppning, eftersom att man måste ha kavaj på dressyrtävlingar.

En tröja tycker jag blir enklare och snyggare än när man ser överdriven ut i kavaj. Framför allt när man tävlar med säkerhetsväst.

Vad tycker du är finast att tävla i på lokal nivå?


Free online polls


HISS

Förutom att göra kopior så är Hööks väldigt bra på att göra fina kataloger. Jag tycker alltid att det är fina bilder och att de verkligen vet hur de ska få fram de bästa i produkterna. Många andra affärer och märken gör något slarvigt och fotar sakerna mot ett trägolv eller på en häst i en lerig miljö. Inte alls lika affärssmart som Hööks!

Höökskatalogen är faktiskt något jag kan sitta och titta i hur mycket som helst. Man tröttnar aldrig för det är detaljer, fina bilder och nogrannhet som deras kataloger är uppbyggda på. Visst att det är lite missar ibland men det mesta tycker jag är riktigt bra gjort :) Den nya höstkatalogen är verkligen ingen undantag, utan ännu snyggare än den gamla. Fina hästar och väl strukturerat, snyggt!






HÄMTAT SUNNY

Nu står Sunny i hagen tillsammans med de andra hästarna igen! Man kan lugnt säga att han var glad över att komma hem och ut till kompisarna. Att lasta på Gunnorp gick dock inte så supebra. Hans tällde sig nästan rakt upp på bakbenen en gång men sedan gick han in på en gång. Tror faktiskt inte att pappa är mindre rädd för Sunny nu:P

Nu ska jag se på film och sedan fixa bilder och filmer från Gunnorp!


HEMMA IGEN

Efter nio dagar med mycket svett, många skratt och många timmar på hästryggen är det faktiskt ganska skönt att vara hemma igen. Lugnt och skönt är inte riktigt orden som stämmer in på när man bor med 30 andra tjejer. Men det är så förbaskat kul! Att bara vara på Gunnorps Gård är underbart, alla är vänliga och man har aldrig en sur min. Sen är det underbart att umgås 24/7 med både gamla och nya vänner, hitta på en massa bus och bara vara.

Sunny har skött sig superbra. Han tycker det är lite tråkigt att stå inne i boxen men alltid lika lugn och fin på alla ridpass. Det var något dressyrpass där han var lite jobbig och något hopp pass där han var lite överdrivet pigg men ananrs har allt varit kanoners!

Nu har jag avrit hemma i ca en timme och om ca två timmar ska jag tillbaka till Gunnorp för att hämta hästen som av olika anledningar inte kunde följa med förut. Ska även träffa en kompis som ska jobba på lägret som börjar idag. Fram tills dess tänkte jag läsa ikapp på alla bloggar, facebook och annat som jag missat. Ska väll försöka fixa lite blogginlägg som kompencation för den dåliga uppdateringen och ikväll ska jag fixa med filmer och bilder! :)


TVÅ ROLIGA PRODUKTBILDER


Equline kavajen Maia

Rambo täcket Newmarket


HM WE LOVE HORSES

Ni har väll inte missar HM We Love Horses youtube kanal?
Där finns det bland annat olika ridövningar som Malin Bayard och Peder Fredricson beskriver och rider. Alla är ganska simpla men ändå sånna övningar som man måste träna på vilken nivå man än ligger på. Måste säga att det är en riktigt bra insperationskälla, jag som tycker att det är väldigt svårt att komma på bra hoppövningar har fått endel jag planerar att rida! :)

Här är en video, fler hittar ni HÄR.


SEMESTER

Imorgon åker jag på semester och kommer vara borta ungefär 3 veckor. Känns just nu inte så jätte kul då jag inte vill lämna Opus här i Sverige och dessutom har jag lite andra saker på gång. Men men, vi kanske hörs någon gång under dessa veckor, om inte det så hörs vi en annan gång ;)


JAG SKULLE DÖ LYCKLIG

Om jag någongång får äga denna transport!

Bildkälla.


SNART ÅKER VI!

Nu väntar jag på att sista tvätten ska torka innan jag kan packa ner den så att allt är klart. Igår när jag skulle stoppa kläderna  torktumlaren kom jag på att jag glömt tvätta dem med tvättmedel, så det fick åka en stund till i tvättmaskinen, smart Sarah! Men nu är allt snart klart. Ska städa lite och packa det sista innan vi åker om en timme. Ska åka förbi Maxi och Hööks på vägen ut till stallet för att köpa morötter, godis, hästgodis, flugspray och hästsalva. Sedan ska allt packas färdigt och lastas i stallet, boxen ska mockas och hästen ska borstas. Sedan är det bara att lasta, tuta och köra! Är galet taggad, ska bli så sjukt roligt :D

Uppdateringen kommer inte vara på topp men ska försöka uppdatera iallafall en gång om dagen. Har fixat några tidsinställda inlägg till de första dagarna också, men ingen super uppdatering direkt. Som vanlgit alltså, haha.


TRÖJA FRÅN JOHN WHITAKER

Jag har längte tyckt att denna v-ringade tröjan från JW har varit snygg, och nu har jag äntligen bestämt mig för att köpa den. Jag tycker att den passar bra både till vardags, till träning och till tävling. Jag har ju ganska mycket utrustning i de färgerna också eftersom att det nästan bara var dem min syster köpte när hon hade Sunny. Vad priset ligger på vet jag inte riktigt men någonstans mellan 500 och 800 skulle jag tro.
Vad tycker ni? Är den fin eller ful? :)


AJ!

Igår somnade jag i min lilla soffa i någon knasig ställning. Så i morse när jag vaknade hade jag ont i hela kroppen och kunde inte gå då hälarna skjöt upp blixtar genom hela benen. Bestämde mig för att förflytta mig till sängen och sova några timmar till. Nu har jag bara satans ont i knät.
Idag måste jag packa klart allting här hemma och i stallet. Krister kommer i eftermiddag och slår på en ny framsko där han tappat en och slår om bakskorna som är väldigt glappiga. Har mycket att göra idag och borde sätta fart. Ska även försöka fixa tidsinställda inlägg för dem dagar jag är borta, vi får se hur det går;)

LILLA U

Läste lite inlägg från min förra blogg förut och såg då att jag den 5 Juli 2010 skrev detta inlägget:

Men allt blev inte som det skulle. Allt var klart, transport var fixad, betesplats och övertalade föräldrar. Längtan och glädjen var svår att beskriva. Men jag fick aldrig bli lyckligast, lyckan vände. För allt jag gjorde fick jag ingenting tillbaka. Jag är fortfarande sjukt besviken och sur. Nu har ett år gått, Usha är såld och allt jag kan säga är "you never were and you never will be mine".



AGILITY MED HÄST




Jag såg den här videon och tänkte skriva ett inlägg om att jag skulle vilje göra det med Sunny, men att han nog inte är lika på den idén. Man tänker ju att det är väldigt svårt och blablabla. Men egentligen är det ju inte svårare än med hundar, det är ju itne svårare än att rida in en häst och få den att gå ett dressyrprogram eller hoppa en bana. För oss är det inte "naturligt" att hästen hoppar en agility bana, men hur naturligt är det att man rider på den och får den att hoppa banor?

Sålänge man har hästen på sin sida är ingenting svårt eller omöjligt. Det kan vara svårt att rida en häst om den bara bockar och sätter sig emot hela tiden, men om hästen är villig och försöker är ingenting svårt. Hästar är nyfikna av naturen och det ska man ta tillvara på. Man kan inte vinna över hästar i styrka, utan hela hästsporten handlar om att övertala hästen om att våra sätt är bättre än deras. Med lite träning, tålamod och tid går allt!



VACCINERAD

Idag har Sunny fått andra sprutan i grund vaccinationen. Galet surt att jag missade datumet med 6 dagar sedan förra året! Men känns ändå bra att ha gjort en ny grundvaccination, bara för att. Nästa år har jag dock tänkt att hålla koll på datumet ordentligt ;)

Erik tittade även lite snabbt på Sunnys kanin/hingst tand som ser grymt äcklig ut. Men som tur var sa han att det inte var någon fara och inget att oroa sig för!

TÄVLINGSSUGEN

Efter en helg på meeting och alla framgångar med Sunny är jag så galet tävlingssugen. I höst blir förhoppningsvis tävlingsdebuten av! Efter några fler hoppass tror jag faktisk att vi skulle kunna hoppa en bana på 90 cm, om jag rider bra och håller nerverna i styr. Idag fick jag lite tävlingskänsla när jag red och blev as taggad, haha! Drog på lite extra och genade endel när jag hoppade några språng, Bananen kan nog bli en grym omhopningshäst!

Nu ska jag spana på lite tävlingar och sedan drömma fram fina resultat. Måste även planera och köpa tävlingsutrustning, absolut helt nödvändigt. För förutom tävlingssugen är jag också galet shoppingsugen!


Jag och Usha, mars 2010.

EN FILM JAG GJORT



Every little thing you do
Is everything I want from you
Can never get enough of you
You make me feel good
It's every little thing you say
I'm loving every single way
Like sunshine on a rainy day
You make me feel good

BR SCHABRAK

På Norrköping Horse Show iår köpte jag mig ett gult Br event schabrak med matchande lindor. Priset för schabraket var 300 kr och för lindorna 170 kr. Bra priser på fina produkter. Nu i efterhand ångrar jag mig att jag inte köpte ett till schabrak och ett till par lindor. För jag har verkligen fastnat för BRs schabrak!

Stora rutor, lite tjockare schabrak och fina färger samtidigt som schabraken är väldigt mjuka och luftiga = inte för varma på sommaren. Har dock inte hunnit tvätta mitt schabrak än, så vet inte hur bra det håller formen efter tvätt men har inte hört något dåligt om dessa schabrak.

Vill köpa ett till BR schabrak men eftersom att de finns i så många olika färger har jag svårt att välja en! Lutar dock åt någon av dessa, vilket tycker ni är snyggast?



FRYSMÄRKNING

Något som ofta följer med på köpet när man köper sig ett varmblod är en vit kod på halsen. På vissa hästar syns den väldigt tydlig och på andra syns den inte alls. Sunnys syns väldigt tydligt, speciellt nu sen han tappade manen. Och jag stör mig på den, så förbaskat jäkla mycket.

Det finns dem som tycker att det är snyggt och är stolta över frysmärkningen. Jag hör abslout inte till den kategorin. Jag skämms inte för att ha en ridtravare utan jag är stolt över att min är så galet fin, för det är han verkligen. Men jag vill tala om det för folk när de sett hur han ser ut, sett honom röra på sig och sett vad han går för. Då brukar folk bli ganska paffa. Men nu när den syns hela tiden känns det som om att någon satt en stämpel i pannan på honom. Folk dömmer honom innan de knappt har sett honom, en blick på halsen och de har bestämmt sig. Han är en travare, punkt slut. Och ja, det är så sjukt fel!

Vad tycker ni om frysmärkningar?
Vill gärna veta vad både ridtravarägare och utsående persooner tycker!




BLIXTAR OCH DUNDER

Min tanke var att rida ut en liten sväng på Sunny idag med den uteritten fick hålla sig till att bara vara en tanke. Det regnade en hel del och åskade som satan ute i stallet. Regn kan jag rida i, men gränsen går vid åska. Mockade och fixade åt Johannas hästar i totalt mörker då det inte fanns någon el i stallet. Vet itne riktigt om boxarna blev speciellt rena eller om hästarna fick rätt mängd mat, men jag gjorde mitt bästa! Ett stor gren från ett enormt träd hade hade ramlat ner och gjort plockepinn av en vinterhage. Dagens äventyr var dock när jag skulle leda in både S&D samtidigt i spöregn! Men mot alla odds så överlevde vi alla tre! ;)


MISSLYCKAD

Känner mig riktigt jävla dålig och misslyckad efter denna dag.

Får se när jag orkar blogga igen, hejdå.


IBLAND MÅSTE MAN FÅ VARA LEDIG

Jag har tog lite ledigt från bloggen i går och i förrgår. Ganska skönt faktiskt! I torsdags red jag ett dressyrpass med bommar som gick galant! Sunny börjar bli så duktig i traven, bara galoppen som blir lite som den blir. Men vi kämpar vidare. Igår blev det bara lite mat och bus i hagen för Sunny del. Sen åkte jag till Sofia och har hjälpt henne fixa inför tävlingen. Hon startar bara en klass idag och ganska sent så vi har varit i stallet för att morgonfodrat och släppt ut ponnyn, nu sitter vi här och ska åka tillbaka om någon timme.
Ikväll ska jag till stallet och rida Sunny, fixa åt Johannas hästar och ta in dem. Och i morgon ska jag åka och titta på tävlingar i rappestad igen, Sofia startar två klasser då. Sen på kvällen ska jag hoppa Sunny i paddocken.
Jag har ganska fullt upp med andra ord, och bloggen kommer inte i första hand. Tyvärr. Ikväll ska jag dock försöka fixa lite roliga inlägg. Tänkte bland annat skriva om Sunnys svagheter, börja på presentationer om hästarna som passerat i mitt liv och lite hiss&diss. Något annat ni vill läsa om? :)


DAGENS PLANER

Idag blir nog inte min uppdatering så jätte bra då jag inte kommer vara hemma så mycket. Först ska jag städa här hemma i 50 min (mammas villkor för att hon skulle åka med mig till stallet igår kväll var att jag städade lika länge som vi var borta) och efter det ska jag åka till stallet. Jag ska rida ett "dagen-innan-tävling-ridpass" som innebär ett ganska lungt ridpass med lite uppmjukande samt mycket tempoväxlingar, halter, igångsättningar m.m för att han verkligen ska lyssna på mig. Dessutom ska jag ju putsa min utrustning samt packa sakerna och även fixa mat osv. till Opus. Ikväll ska jag även iväg till en kompis som fyller år imorgon och när jag kommer hem därifrån kommer jag behöva sova direkt eftersom jag ska upp typ 5 imorgon...

Men jag är taggad inför tävlingen imorgon, hoppas det kommer gå bra för en gångs skull ;) hihi


LÄSARFRÅGA


RSS 2.0