RÖDSVART OUTFIT





BUCAS FREEDOM TURNOUT

Idag provade jag täcket som vi köpte till Opus igår. Det satt jättebra tycker jag, kanske litelite långt men det gör inte så mycket! Det som jag tyckte var extra bra var att det går lite högre upp än vanliga täcken, det har alltså inte halvhals utan är skuret så att det kommer högre upp på halsen. Tror detta kommer göra att det inte regnar/snöar in lika mycket som det kan göra på vanliga täcken men jag kan ju tyvär inte utala mig allt för mycket eftersom han inte har varit ute med det än. Opus var dessutom rätt söt i lila saker och såg nu också när jag kollade runt på internet att det ska finnas grimma och transportskydd i samma färg, dock är detta ingenting jag kommer att köpa eftersom jag redan har transportskydd och grimmor :)


Här är en bild på täcket som jag hittade på internet. Täcket finns att köpa t.ex här.


EQUITERAPUT

Har inte hunnit uppdatera något här än idag för jag åkte till stallet ganska tidigt för att fixa Opus för att sedan åka iväg med honom till ett ställe där han skulle bli kollad av en Equiteraput. Hon satte akupunktur på honom, behandlade honom lite med laser, böjde m.m. Opus verkade tycka det var helt okej och blev jätte trött när hon var klar, hihi :) Equteraputen sa att han såg jättefin ut och att han inte hade några större problem utan bara sånt som de flesta hästar brukar ha. Han var lite spänd i bogen och hans bäcken tror jag det var, var på lite olika höjd men det berodde antagligen på att han hade gjort något som liten. Eftersom hon hade mjukat upp musklerna med akupunkturen och lasern rekomenderade hon att Opus skulle ståinne resten av dagen för att det är större skaderisk när musklerna är mjuka om han tex skulle halka eller sträcka sig på något vis. Hon tyckte att jag kunde gå ut och gå med honom en gång nu på eftermiddagen bara så jag ska ut och göra det snart! Imorgon och på tisdag ska jag mest bara skritta och på onsdag kan jag börja rida som vanligt igen. Känns super bra att allt var bra med honom, skönt att höra att hästen mår bra ♥


Jag & Opus på tävling i maj 2009.


DAGENS RIDPASS -SUNNY

Red lite dressyr i ridhuset nu på kvällen, var ju tvungen att testa nya schabraket.. (a)
När jag skrittade fram på långa tyglar tränade jag mycket på halter och svänga för vikten, gick superbra förutom att han tyckte en högersväng var väldigt likt travkomandot en gång :p Sen var han ganska pigg men gick och tog stöd på bettet från början - något han ALDRIG gör, han har huvet där i en böj och jag får helt enkelt korta tyglarna till jag får kontakt. Men idag gick han och sög på det hela tiden!
Tränade skritt-trav övergångar och på 1 gång av kanske 25-30 blev det pass och inte trav på en gång, duktig häst! Avslutade med att trava av i en lång och låg form, där han fortfarande hade stöd på bettet!
Jag hade problem med att sitta ner i traven under hela passet, blev bättre i slutet men ändå mycket värre än vanligt. Annars är jag supernöjd över passet! :D

GLÖM INTE

Glöm inte bort att ställa tillbaka klockan en timma inatt eftersom vi går över till vintertid! Trist att det ska bli ännu mörkare än vad det redan är på kvällen :(


SHOPPING

Idag har jag inte gjort så mycket, vart på Sharpman med Josse och vart i stallet. På Sharpman hittade jag endel fina saker, tyvärr är jag inte miljonär så blev inte så mkt. Med 15% rabatt på alla schabrak var jag ju tvungen att köpa ett ;) Blev ett supersnyggt GG dressyrschabrak i marinblått med vit och ljusblå passoba. Köpte även en present åt min kompis :)

Schabraket längst bak fast i dressyr köpte jag.


SHARPMAN

Åkte som sagt till Sharpman idag och jag var så snäll och lät Sarah följa med också, jag är så snäll ibland! :D Jag hittade en hel del saker som jag mer än gärna hade tagit med mig hem men fick nöja mig med endel av det idag. Som ni kanske förstod på mitt förra inlägg så har jag köpt mig ett par Tretorn Advance stövlar. Beställde dem i juli/augusti och dem kom typ igår, lång väntetid men det var det värt. I'm in love! Tycker dem är sjukt snygga och dessutom är dem sköna att både gå och rida i så jag är mycket nöjd! Jag fick även med mig ett par ridbyxor och ett vintertäcke. Bilder på sakerna kommer en annan dag för jag har inte hunnit ta kort på sakerna idag.


HMM

Gissa vad jag har köpt idag? :D
Visar mer saker ikväll!


GOD MORGON

Lite sent att säga god morgon nu men jag gör det iallafall, haha! Vaknade för någon timma sen och har bara tagit det lugnt än så länge. Träffade som sagt lite kompisar igår kväll. Först var vi och fikade på stan och efter det gick vi och hyrde film för att sen gå hem till en och se på film. Vi hyrde två stycken skräckfilmer, sjukt länge sen jag såg på skräckfilm och usch vad läskigt det var även om vi skrattade och pratade bort det mesta som va läskigt. Har för mig att filmerna hette Dead Silence och The Children. Dead Silence var läskig från början till slut medan The Children verkade som en "vanlig" film i början och sen bara blev konstigare, läskigare, äkligare och mer kompilcerad. Vi avslutade med att lätta upp stämningen lite genom att se på Rosa The Movie ;)

  
Någon annan som sett dessa filmer?

Idag vet jag inte riktig vad som kommer hända. Vi kanske ska åka en sväng till Sharpman och kolla på en sak som jag beställde i typ augusti, lång vänte tid? Men vi får se lite hur det blir, jag och Sarah funderade också på att åka en sväng till stan och sen ska jag ju förstås till stallet också!



KVÄLLSHUMOR

"Hästens pupill är horisontellt avlång. Vid pupillens övre, mittre kant finns svarta, blomkålslika ojämnheter av varierade storlek. Sådana finns också i pupillens underkant men de är betydligt mindre. Det är helt normalt men deras funktion är inte känd."
Ett urdrag om hästens syn från boken HÄSTENS BIOLOGI.

Jag älskar deras ordval - blomkålslika!
Ojämnheter visst, men blomkål?


Bild lånad här ifrån.


ANNORLUNDA PANNBAND



SNGGT SADELÖVERDRAG


MIN DAG

Skolan idag var riktigt tråkig, 3 föreläsningar varav 2 stycken var sjukt tråkiga och en okej. Men men, bättre än vanliga lektioner iallafall! Åkte hem ett tag efter skolan innan jag åkte vidare till stallet. Opus fick vila idag för han har gått ganska mycket och hårt den här veckan så det var han värd. Borstade och fixade med honom istället! :)

Nu ska jag åka och träffa lite kompisar, kommer nog bli kul! Hoppas ni får en trevlig fredag så hörs vi imorgon igen! Men var inte ledsna, Sarah bloggar säkert mer idag ;)


SARAH LISTAR!





Jag stör mig på folk som lämnar kvar balsnörena på höbalarna när dom öppnat. Det är faktiskt inte så jobbigt att dra bort och slänga dom! Jag är dessutom livrädd att hästarna ska få i sig dom, det är ju inte dirket sväljbart...



Alla boxar i röda delen där Sunny står är 10 cm högre upp än golvet. Jätte störande! hamnar det några halmstrån utanför kan man inte sopa in dom, utan måste sopa hela stallet (Sunnys box är nästan längst bort).



På tredje plats på min lista kommer grepar med halm på. Det är så otroligt fult när folk hänger upp grepar fulla med halm på. Det ser slarvigt och stökigt ut! Varför inte bara ta bort det?




Något som tynger min vardag är när man pressar och pressar för att få med allt skit i en skottkärra tills man ger upp och tömmer den, sen är det ändå bara ett greptag kvar i boxen och man måste ändå traska bort och tömma skottkärran IGEN! Då känns inte livet rättvist.




Det jag stör mig alldra mest på är folk som inte hänger upp grimmorna efter sig utan knäpper bort kedjan på ena sidan och låter grimman ligga på golvet vid uppbindningen -fortfarande med en kedja i. Då måste nästa person ta upp grimman, knäppa loss och hänga upp den på kroken. Varför kan inte personen som använt grimman göra det själv? Är det så jobbigt?


23 DAGAR PLUGG, JOBB OCH NÖJE!

På mitt schema stog det sovmorgon idag, började skolan 20 i 10. Men jag gick plågsamt upp halv 7 som vanligt och åkte till stallet. Fodrade, släppte ut hästar och mockade. Jag brukar låta Sunny vila på fredagar eftersom att jag har morgonen och när jag slutar halv 2 kan jag glatt åka hem (:

Nu har jag äntligen höstlov! Efter lovet är det 2 veckors apu så jag är inte tillbaka till skolan på ett bra tag (: Men plugga ska jag göra för det, i varje ämne har vi 1-2 prov + andra läxor efter lovet. Tänke ta tag i endel av uppsatserna idag så jag har det gjort ;)

Sen händer det endel roligt på lovet också! På söndag är det CR på hemmaklubben, på söndag kväll ska jag till en kompis och fira min, yzzäs och sofias födelsedag tillsammans med brudarna och på måndag kommer min kompis Sofia hit och stannar några dagar! :D


LADDA INFÖR VINTERN

För dom som inte redan har gjort det, är det nu dags att ladda inför en kall, snöig och mörk vinter! Täcken i mängder lagras hemma och väntar på att få användas, det ena tjockare än det andra. För att lysa upp mörka och tråkiga vintrar tycker jag det är bra med utetäcken i härliga färger! Visst, jag gillar färger över huvudtaget...
En stor favorit på täckesfronten är de med halvhals, speciellt på hösten. Jag tycker att de inte regnar in eller att vattnet rinner lika mycket in under täcket om det är en upphöjd hals. Tyvärr kan ju inte alla hästar ha de täckena, tex om dom har för biffig hals. Amigo och rambo täckena gillar jag också skarpt!

Sunny har ett rejält lager med täcken. Allt från regntäcken till mysiga täcken i ylle och tjocka vintertäcken med 600 g fyllning. Han ska minnsan inte få frysa i vinter!


Vill man ha ett gulligt täcke tycker jag att det prikiga 200 grams täcket ovan för 1340:- är kalas! Är hästen inte klippt men man vill ha skydd mot regn och vind är det randiga regntäcker för 875:- en bra lösning, snyggt är det också! Och vem skulle inte tacka nej till en hög färgglada fleectäcken? 285:- får man betala för dom. Alla täcken finns att köpa HÄR.

VAD REPRESENTERAR MIG?

Förra torsdagen fick vi en läxa på svenskan som vi idag skulle redovisa muntligt. Att ta med något personligt som representerar oss. Det kunde vara något man haft sen man var liten och tycker jättemycket om, något man fått av en speciell person, något som betytt mycket för en eller något man inte skulle klara sig utan.
Jag går ju i en hästklass och såklart hade nästan alla med sig en bild på sin häst, för att dom inte skulle klara sig utan den. Virrig som jag är glömde jag såklart att ta med mig något och fick göra en liten impuls redovisning om Jennifers reflex. Den är skit cool! Inuti sitter det tre lampor, en röd, en grön och en blå. Trycker man på en knapp så börjar dom blinka som galningar och ser ut som ett litet disco, helt galet!
När jag skulle ha min redovisning började jag tjuta av skratt, jag hade med mig en jävla reflex! Men det gick bra och jag sa att den var lite knasig precis som jag, till min stora förvåning verkade mina klasskamrater tycka att det var en bra sak att ta med x)

Om jag hade kommit ihåg att ta med något hade jag nog varit lika tråkig som alla andra - och tagit en bild på en häst. Jag skulle valt en bild på Usha, en ponny jag typ hade på foder. Med henne hade jag så otroligt roligt, hon har lärt mig massor och betyder mycket för mig. Sen är vi lika envisa när vi väl vill något, vi är lika lata och båda blir lätt sura. Listan kan göras lång!

älskade ponny skrutt ♥


Vad hade du tagit med dig?
Har du något som betyder mycket för dig eller representerar dig? :)


DAGENS RIDPASS - OPUS

Klippte som sagt Opus i eftermiddags innan vi skulle iväg och träna hoppning. Det tog dock ganska mycket längre tid än vad jag hade tänkt för Opus tyckte det var lite läskigt så jag hann inte riktigt klippa klart, får göra det imorgon! Han har lite kvar under magen, mellan frambenen, vid huvudet och "baksidan" av bakbenen och sen ska han fin klippas också så han inte har några tussar kvar någonstans för det tycker inte jag är speciellt snyggt ;)

Hoppträningen gick iallafall bra & jag är nöjd med både Opus och min insats! I dag red vi "dressyr" ganska länge i början så Opus blev ordentligt uppmjukad vilket var bra eftersom han har varit ganska stel det senaste. Tyckte han gick fint för det mesta och lyssnade bra på mig. Efter att vi hade hoppat fram några språng hoppade vi en kombination med 5 hinder och 1 galoppsprång mellan varje, först var alla hinder lika höga och sen höjdes varannat hinder upp en liten bit. Opus skuttade glatt över men blev nog lite trött i sina små ben för sen när vi skulle hoppa bana i slutet gick det inte riktigt lika bra. Han stannade några gånger, ganska onödiga stopp men tror det berodde på att han var ganska trött. Vi måste träna upp konditionen rätt mycket, både på mig och Opus!


OUTFIT


KOMMENTARER

Kom ihåg att det blir roligare för oss att blogga om ni komenterar och om vi tycker det är roligare uppdaterar vi mer, det blir helt enkelt en god cirkel! Ni får också väldigt gärna ge tips på vad vi ska skriva om och säga vad vi kan förbättra :)


SKOLRIDNING

Som alla torsdagar spenderade jag förmiddan i skolans stall, för min del var det stalltjäns och dressyr lektion. Fick rida ett sto som jag ridit en gång innan, då sprang hon över min lärare och slängde av mig.. :P
Men idag gick det bra! Hon var inte så jätte stressad och lyssnade ganska bra, jobbade dock inte på riktigt så bra som jag önskat. Vi red ett ganska kort pass och till min lättnad, ingen galopp! Först fick vi rida lite runt runt på fyrkanten och sen jobba med huvudövningen som bilden visar för att sedan trava av några varv.


Våra lektioner är på så sätt ganska tråkiga, vi gör iprincip inte så mkt. Men alla hästar är välutbildade och det ger alltid någonting att rida dom :)

Idag red min medryttare Annica på Sunny, så förutom skolan har jag stallfri dag. Skönt det med ibland! (:


STALLET NÄSTA

Idag och imorgon har jag två slappa dagar i skolan utan lektioner, istället hade vi idag "Filosofisk promenad" och imorgon ska vi på 3 föreläsningar. Detta betyder att jag är hemma tidigt idag och ska därför passa på att klippa Opus innan vi sticker iväg på hoppträning ikväll. Han har fått riktigt lång päls igen fast att det inte alls var speciellt länge sen jag klippte honom, hans päls växer som ogräs och hans man också för den delen, haha ;) Får se om jag lyckas ta några före och efterbilder på honom, isåfall kommer dem upp här ikväll!


Här får ni en höstbild på Opus sålänge, den är fotad för 2 helger sen ♥


SNYGGT FRÅN SCHOCKEMÖHLE


Två stycken, enligt mig, super snygga schabrak från Schockemöhle.
Jag har själv två stycken av det högra schabraket (dock annan färg) och tycker att dem är jätte bra. Dem har bra passform och är fina även när man har tvättat de några gånger.


DAGENS RIDPASS - OPUS

Idag fick det bli ett ganska kort dressyrpass i paddocken för min och Opus del. Började med att jobba honom ganska mycket i skritten på volter och med skänkelvikningar m.m och sen travade och galopperade jag mycket på stora volter. Opus var lite stel och lite osammarbetsvillig men jag är rätt nöjd ändå, red inte så länge eller så "avancerat" idag eftersom det regnade ganska mycket.


DAGENS RIDPASS -SUNNY

Hoppning stog på schemat idag, men igår bestämmde jag mig för att rida dressyr lektion för Malin Hansson ist! Min och Sunnys första dressyr träning med andra ord. Gick kalasbra! :D
I början var han ganska spänd och stressad för allt i ridhuset. Han har bara varit där inne i ca 3 min innan och så är han inte van vid att ridas med andra hästar. Först red vi lite serpentiner och sen volter med minskning/ökning på volten, alltså att volten ska bli mindre och sen större genom att rida ut hästen med skänkeln. Det gick helt OK.
Sen galopperade vi och jag fick halva ridhuset för mig själv medans dom andra fick resten, haha :p Speglarna var super läskiga i bortre ändan! Men fick galopp i båda varven och någorlunda okej. Efter galoppen gick han superbra i traven! :D
Sen red vi i trav på 10 meters volt i ena hörnet, skänkelvikning längst långsidan, 10 meters volt i hörnet och minst två avsaktningar till skritt lite innanför spåret på andra sidan och sen tio meters volt igen. Fast jag red rakt fram istället för skänkelvikning eftersom att han blir uppstressad i skänkelvikningar och traven var så fin :p
Han gick iaf superduper fint och jag red helt okej. Fick mycket possetiv respons från Malin på att han var arbetsvillig, söt och fin när han var avslappnad. Hon tycke även att jag gjorde rätt hela tiden med att vara mjuk och ha tålamod när han blev stressad. Malin tjatade mycket på min sits, vilket behövs!
Är väldigt nöjd över lektionen och nästa onsdag klockan 6 är det dags igen! :D


Såhär såg vi ut, fast jag satt mycket snyggare och han gick bättre! :)


KORT PRESENTATION

Eftersom vi nu har skaffat oss en ny blogg tillsammans och ni läsare kanske inte har så stor koll på vilka vi är tänkte vi skriva varsin kort presentation om oss själva och våra hästar. Har ni några frågor? Lämna en kommentar :)


Sarah H Bergman

Sarah heter jag och kommer tidigare från Bergmutt.blogg.se. Jag är en 16 årig Linköpingsbo som går första året på Vreta gymnasiet, där läser jag natur med hästinriktning. Efter skolan lägger jag mycket tid på min underbara varmblods valack Super Sunflower. Han är född 1999 och vi köpte honom i december 2008, tidigare har han tränat och tävlat i både sulky-trav och monté. Jag har ridit honom sen mars 2010 och nästa år ska vi försöka komma ut på tävlingsbanorna i hoppning, dressyr och distans!
Sunny, som han kallas är en pigg och frammåt häst som gör vad som helst för att få springa, han blir lätt stressad men när han slappnar av är han riktigt fin! Nu jobbar vi mycket på att behålla lugnet hela tiden, vi tränar även mycket för att stärka upp galoppen.
Här i bloggen kommer ni att få följa våran utveckling i motgång och framgång, med jakten på samspel och glädje!
Jag kommer även att blogga mycket om utrustning, ridövningar och allmän fakta om hästen, mycket hämtat från dom läxor och uppsatser jag har i skolan. Hoppas det ska vara läsvärt! :)




Josephine Eklund

Jag heter Josephine och har tidigare haft egen blogg under perioder men har alltid tröttnat efter någon vecka pga att jag inte har haft tid och ork till att uppdatera. Nu tänkte jag göra ett nytt försök genom att driva en blogg tillsammans med Sarah för att inte behöva känna lika stor press på att hela tiden uppdatera eftersom vi är två stycken! Jag är precis som Sarah också 16 år och bor i Linköping, jag går dock inte på någon hästinriktad gymnasielinje utan läser sam-sam. På min fritid tycker jag om att umgås med vänner och shoppa men jag gillar även att fotografera och såklart att vara i stallet hos min foderponny Fredriksbergs Opus. Opus är en New Forest(D-ponny) valack född 1995, vi tävlar lite i hoppning men tränar såklart även dressyr, rider ut och har även testat på terräng några gånger.
Här kommer ni kunna följa våran vardag med träning och tävling men även utrustnings tips, endel ridövningar, foto och mycket annat!




RSS 2.0