FÖRNYELSE PÅ PANNBANDS FRONTEN

Jag är ganska trött på mina träns som bara är helt "vanliga" och vill förnya dom lite med nya pannband. En del av decembers studiebridag ska iaf gå till det. Har spanat på travshopen efter två jag gillar. Till dressyrtränset blir det ett vanligt svängt swarovski med 4 rader små silvriga stenar. Till hopptränset blir det ett rakt i svart läder med en rad silvriga swarovski stenar på kanten både uppe och nere, skitsnyggt! Ovanligt och lagom blingat för att ha under huvor, till uteritt mm. 700:- respektive 350:- kostar dom :)
Jag tog fram min kreativa sida och målade en såndär superfin bild, sen upptäkte jag att det var ett böjt pannband på bilden. Men ni överlever va?

SARAH OCH JOSEPHINE LISTAR


DISS

Dagens diss från mig går till frusna händer!
Kanske borde dissa kylan egentligen eftersom det är kylan som gör händerna frusna men nu är det så att jag inte har så mycket mot kylan utan mot själva känslan av frusna händer. Hatar när det känns som fingrarna är dubbelt så tjocka som vanligt och man inte har någon känsel i dem. När fingrarna sen sakta börjar tina och det sticker och svider i dem är ju inte heller speciellt skönt!

En självklar diss från min sida, vad tycker ni?
Någon kanske har ett tips på hur man får mindre frusna händer?




SJUKT KALLT UTE

Usch vad det är kallt ute idag! När jag var ute i stallet för ett tag sedan var det -16 grader(!!!), vore det januari kanske det hade varit okej men nu är det faktiskt bara november. Man kan ju undra hur kallt det kommer att vara senare i vinter, om det fortsätter såhär kommer det väl vara typ -40 grader...

Hade egentligen tänkt rida på Opus idag men det blev tyvärr inte riktigt så. När jag hade tagit av Opus sitt täcke och borstat för att sadla började han frysa så att han stog och skakade. Tyckte så synd om honom så jag kände att jag inte kunde dra ut honom i kylan även om han kanske hade blivit lite varmare av att röra på sig. Satte istället på honom täcket igen + ett täcke till, gav honom betfor med lite ljummet vatten i och hösilage. När jag åkte ifrån stallet såg han rätt nöjd ut och hade slutat skaka som tur var! Får hoppas att det är lite varmare imorgon så jag kan rida då iallafall och på torsdag är det hoppträning men vet ännu inte om jag ska på iväg på den.


TRÅKIG BLOGG

Som ni kanske har märkt har jag bloggtorka just nu och har verkligen inte en aning om vad jag ska skriva om. Kom med förslag! Tycker det är lite tråkigt att inte få någon respons också.. Josse hinner inte blogga idag men hon är förhoppningsvis tillbaka i morgon :)
Nu väntar sängen för min del och tagga inför i morgon då jag ska bowla med min underbara klass! :D

Värdens finaste!


MAN KAN ALDRIG HA FÖR MÅNGA SCHABRAK


FRISERING

På förmiddagen idag hade vi frisering i ett av skolans stall. Först fick vi en genomgång på hur vi skulle klippa och sen fick vi lite hästar att leka med. Under hela genomgången stog jag och skakade på huvudet, jag skulle aldrig klippa Sunny så som dom gör. Sen när jag skulle klippa en häst tyckte jag synd om den för att det blev så fult :(

Vi skulle rycka panluggen så den var i jämnhöjd med ögonen och ganska tunn, manen skulle ryckas till en hands bredd och skäggets skulle klippas samt det i öronen. På benen skulle man inte ta för mycket hovskägg men man skulle klippa en rak kant längst kronranden och så skulle svansen vara 3 cm ovanför kotan och finklippas på sidorna där uppe.

Själv tycker jag att pannluggen är heliga hårstrån som inte ska klippas/ryckas utan ska vara lång och tjock, det finns dock en gräns på hur långa dom får vara för sporthästar. Manen ska antigen klippas rakt på ca 10 cm eller ryckas på ca 15 cm. Manen ska vara så tjock att man inte kan se igenom den! Fjordingar ska klippas till stubbman där man ska kunna se en bit av det svarta och araber, kallblod och frisers ska ha lång man. Hovskägget ska på dom lesta raser kapas men kronranden ska vara naturlig. Svansen ska inte vara rak utan lite ojämn och gå ner till kotan, klipper man håren på sidorna där uppe ser det bara ut som om hästen har kliat sig lite.

           Hur tycker du att man ska klippa?


RÄDD HÄST

Annica ringde nyss och berättade att dom fått nödflytta Sunny till en annan box. Det kom 3 nya hästar till stallet idag och två av dom skulle stå på var sin sida om Sunny, men eftersom att han under dom 2 åren vi har ägt honom inte har stått bredvid någon fick han panik, blev stressad och sur. Istället står han nu i boxen bredvid så han bara har en häst bredvid sig och en vägg på sidan. Gör inte mig så mycket, bara hästen mår bra :)


KINGSLAND

Nu när det är kallt och massor av snö ute så kan det vara dags att skaffa sig något att ha på huvudet och jag har fastnat lite extra för Kingslands mössor och pannband. Har på senaste tiden börjat tycka att pannband är snyggt, något jag inte direkt har tyckt tidigare. Är faktiskt lite sugen på att köpa ett från Kingsland eller så kanske jag får önska mig det av tomten :)

 


OUTFIT


VINTERBILDER FRÅN 27 NOVEMBER 2010








Vad tycker ni om bilderna? -Lämna gärna en kommentar!

Mitt internet la tyvärr av av någon konstig anledning igår kväll så kunde inte ladda upp bilderna som jag hade lovat. Här är några av bilderna från igår iaf. Dem tre översta är fotade av mig och den understa på mig och Opus har mamma fotat. Alla bilderna är oredgerade då jag som sagt inte har photoshop längre men jag tycker dem blev fina och skarpa ändå.


TITANIC

Vi borde kanske ha en filmblogg ist...

Såg nyss Titanic eller ja, halva...
Jag såg filmen för några veckor sen med några kompisar och blev totaly in love. Nu har min snälla pappa fixat (läs; laddat ner) den åt mig. Men ja, när båten åkte in i isberget vågade jag inte se mer. Den är så hemskt sorlig men ändå grymt bra. Det finns ju en uppföljare också, där Jack hittas nerfryst med i liv, den verkar vara helt störd. Kan man verkligen göra en uppföljare till en film som Titanic? Jag tvivlar..



Vad tycker Du om filmen Titanic?
Har du inte sett den - se den!



STALLBUTIKEN GOES DJUR OCH UTELIV

Ja ni läste rätt, Stallbutiken har bytt namn till Djur och Uteliv. Antagligen för att de inte bara säljer saker till stall och häst utan mycket för hund, katt och helt enkelt uteliv. För mig kommer det alltid att heta Stallbutiken iaf.. :p
För att fira detta har dom denna helg en jubileumshelg med 10 % på hästfoder, 20% rabatt på kläder och massor mer. Dom har även ltie aktiviteter, mest för hund. Och så bjuder dom på korv med bröd och festis/kaffe!
I morgon ska jag åka dit och köpa foder till Sunny eftersom den är slut, då är det kalasbra att det är 10% rabatt! ;)

DAGENS RIDPASS - OPUS

Mamma hade ingen lust att köra mig till ridhuset men det gjorde inte så mycket. Idag var det nämlingen sol ute så det blev en härlig tur med mycket trav och galopp. Opus var lagom pigg och väldigt fin att rida! Passade på att ta några härliga mobilbilder när jag red som jag tänkte ladda upp i det här inlägget. När jag kom tillbaka från ridturen tog mamma några porträtt bilder på mig och Opus också som jag tänkte bjuda på lite senare :)

 

 


AVATAR

Kom för ett litet tag sen hem från en kompis där jag tillsammans med några fler kollade på film. Det blev Avatar idag och det var väl en rättså häftig film som jag tycker var väldigt bra gjort. Dock tycker jag att den var alldeles för lång och för komplicerad att se på kvällen. Om man inte koncentrerade sig exakt hela tiden missade man något och jag som var så sjukt trött sov bort lite av filmen också. Haha, så duktig jag är :)

Ger filmen tre av fem popcorn!


Har ni sett filmen? Vad tyckte ni isf? Håller ni med mig?



DAGENS RIDPASS - OPUS

Hade tänkt att vi skulle ta ett riktigt ordentligt dressyrpass idag och verkligen jobba igenom ordentligt. Hur bra tror ni det gick? Inte speciellt bra eftersom snön i paddocken gick över knäna på Opus och då tycker jag inte det är någon större anledning till att traggla runt på ridbanan. I paddocken är Opus ofta lite små lat och när det är så mycket snö blir det ännu värre så red bara några varv och sedan red jag ut en sväng istället på plogade vägar där jag försökte jobba honom lite istället. Han var lite spänd och tittig i början men i slutet blev han fin och travade i lång och låg form, duktig ponny!

Får se hur det blir imorgon, skulle egentligen behöva åka till ridhuset och rida igenom honom men vet inte om min privata chafför(mamma) har tid och lust till det. Åker vi inte iväg kanske det blir lite kondis träning eller liknande, vi får se helt enkelt!


Charmigt Opus ;)

DISS

STOCKHOLM INTERNATIONAL HORSE SHOW. Missuppfatta inte, utan jag vill dissa dom som lägger upp bilden nedan och skriver om att dom ska till Globen. Fattar dom inte hur avundsjuka vi som inte åker dit är? Jag blir nästan deprimerad varje gång jag ser bilden och värre lär det bli när alla kommer hem och laddar upp bilder på sina bloggar med vad dom köpt. BLÄ :(



JAG ÄR GRYM!

Idag är dagen med stort D. Dagen jag fruktat sen jag bestämde mig för atyt börja på Vreta. Idag gjorde jag körkortsprovet för traktor. Och vet ni? Jag klarade det! 70 frågor och man skulle ha 52 för godkänt, jag fick 53!

Innan skolan var jag i stallet för Sunny fick nya skor och nu sitter jag med datorn i knät och tittar på tv. Sen ska jag ta tag i några skolupgiffter som ska göras. Hade även tänkt att fixa lite blogginlägg också, om ni börjar kommentera.


DAGENS RIDPASS - OPUS

Idag blev det ännu en härlig uteritt i snön, det är så himla fint överallt!! Red ut tillsammans med en från stallet idag för första gången på jag vet inte hur länge så Opus blev extra pigg och taggad idag. Han blir alltid piggare när jag rider tillsammans med någon för han tycker det är så kul att springa snabbare än den andra, bus ponny :) Gick iaf bra annars även fast vi inte gjorde någonting jätte avancerat utan mest bara myste runt, jag måste försöka ta kort i helgen på ett ställe där vi red förbi idag för det var så himla fint. Hoppas bara all snö finns kvar på träden och marken då!

Resten av eftermiddagen/kvällen har jag spenderat till att plugga inför mitt Samhällsprov som jag ska ha imorgon. Min lärare sa såhär förra fredagen: Ni måste börja plugga redan nu i helgen, annars kommer ni inte klara provet! Jag har skjutit på det fram till nu ikväll så känns riktigt bra, not! Aja, mitt fel men får hoppas jag blir godkänd iaf ;) Önska mig lycka till, haha.


TJATIGT INLÄGG

Nu kommer ett sånt där tjatigt inlägg som alla bloggare lägger upp ibland.
                            Vad vill ni läsa om?
Någon speciellt product, ett märke, ridövningar, hur vi lägger upp ridpass, mer collage,om oss och hästarna eller skriv en rubrik som vi ska göra ett inlägg om. Kom med förslag!

Sen är ni även väldigt dåliga på att kommentera! Både jag och Josse är personer som vill se resultat för det vi gör och när vi inte får några kommentarer blir det så otroligt tråkigt att blogga. Mer kommentarer från eran sida = mer inlägg från våran sida. Ni måste göra oss motiverade att blogga, visa att ni vill läsa bloggen! Släng upp lite kommentarer, ställ frågor och önska inlägg, så blir bloggen roligare!


HOPPNING

Hoppning stog på dagens schema i skolan, 5,5an för att vara exakt. Jag har bett om att få rida lite segare hästar ist för dom piggaste som jag gillar att rida. Jag har ryggproblem som kommer från min felaktiga sits på pigga hästar och som hela tiden blir sämre. Måste därför rida lite segare och gärna lite starka hästar där man måste sitta och bromsa med magen och på så sätt bygga upp mag och ryggmuskler. Snäll som min ridlärare är gav han mig en lite segare häst, och inte bara lite segare. Den saknade framåtbjudning och lyssnade inte alls på mina skänklar. Jag brydde mig inte om hur det såg ut utan ville bara att hästen skulle gå frammåt, men gick den frammåt? nej. Max ett varv under hela ridpasset gav den sig och gick frammåt avspänd och arbetsvillig. Men det var allt.  Sista gången vi hoppade fick jag igång farten lite! Det var helt klart inte en häst för mig. Men det är bra att rida olika hästtyper och jag fick iaf inte ont i ryggen! Alla hästar behöver inte vara jättepigga, men dom ska iaf ha fråmåtbjudning och gå frammåt av sig själva.


GODMORGON BLOGGEN

Nu ska jag äta frukost och sen bär det av mot skolan för en rolig dag med  övning på förmiddagen, för min del är det hoppning 5,5an, och lite vanliga lektioner på eftermiddagen. Ska bli skojj! :)
Sunny ska nog bara få komma ut och skritta lite i snön, jag har fortfarande inte lyckats få i några broddar men hovslagaren kommer i morgon så han överlever nog.

SOM VANLIGT

Som vanligt är jag sjukt dålig på det här med att uppdatera bloggen. Händer inte speciellt mycket kul i mitt liv och eftersom jag numera inte har något photoshop så blir det inte så himla roliga blogginlägg... Tänkte iaf skriva lite om vad jag har gjort med Opus den här veckan mest bara för att skriva något, haha ;) I söndags fick Opus som tur var nya skor och snösulor så att jag kan rida även om det är en massa snö ute och eftersom det kom en massa snö typ i måndags så hade jag rätt bra med tur där! I måndags red jag upp en sväng till paddocken och red ett lite kortare dressyr pass. Opus var faktiskt superfin och lydig för en gångs skull! I går red jag ut en sväng och galopperade på ett snöklätt fält för första gången denna vinter, sjukt härligt och mysigt är det. För det mesta älskar jag vinter dels för det blir mysigt men det gör även kvällarna lite ljusare. Ridpasset gick iaf bra förutom att jag höll på att trilla av en gång när Opus blev rädd för en snögrus hög och tvärnitade när vi galopperade, fjant! I måndags fick jag även ett rätt roligt "erbjudande" inom hästvägen, jag tänker inte berätta mycket mer än så fören jag vet mer om hur det blir så ni får vänta ett tag :)





FÖR GLAD FÖR ATT SKRIVA

Jag vill så gärna berätta om dagens dressyr träning, men jag vet inte var jag ska börja. Tusen ord vill ner i inlägget, nu nu NU! Jag är så glad att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Min häst är helt enkelt U N D E R B A R !

I början var han springig och galopperade när vi skulle trava, steppade när vi skulle skritta och var överallt hela tiden. Trav - Skritt - Trav övergångarna jag skulle jobba på blev skritt - pass tre varv - trav.Men sen släppte allt, helt plötsligt gick han superbra! Avspänd, lyssnade och galopperade i form.  Han jobbade på så bra att han blev en liten ångmaskin när det var skrittpaus. Efteråt fortsatte han lika fint i galoppen, om inte ännu finare. Avslutade med en trav som var helt AMAZING!

"Det syns hur mycket han älskar dig. Han försöker verkligen få allt att bli rätt!"
Kommentar av min tränare. Gissa vem som inte såg något för att hon blev så tårögd...

TACK till värdens bästa tränare, Malin Hansson. Hon är verkligen toppen! Alltid posetiv och glad, ger mycket berömm och komemr med bra tips. och viktigast, hon tror på mig och Sunny. Inte en av dom tränarna som tycker att vi är ett hopplöst fall. Hon är grym!

Det vi ska jobba vidare på är att stärka upp bakdelen så han orkar gå i form i galoppen mer samlat och längre. Vi ska träna övergångar, upphöjda bommar och galoppera i snö. Det stärker supermycket, men sliter också. Man får alltså inte göra det för mkt. Tagga inför en vinter med hårdträning!

Nu ska jag fortsätta sväva på mina rosa moln, min häst är BÄST!


EN MÅNAD KVAR TILL JULAFTON!


TÄCKE MED BOGPLATTA

Jag tycker att det är supersnyggt när täcken har bogplattor. Det ger ett mycket mer exklusivt intryck och ser lyxigt ut! Tyvärr är dom oftast ganska dyra.
Hittade ett som inte var så fasligt dyrt bland produktnyheter på Hööks hemsida.
Ett ulltäcke för 649:- Synd att Sunny inte är i något behov av täcken...


NY JACKA

Idag fick vi våra efterlängtade VRETA JACKOR!
Hästeleverna har tillskillnad från resten av skolan inte arbetsjackor, utan ridjackor från Mountain Horse. Hade på mig min i skolan idag och sen i stallet (där den såklart fick stanna)
Helt underbar är den! Den är tunn och skön men samtidigt riktigt varm och gosig. Den är varm utan att vara tjock och ivägen! Toppen! 

GLEN GORDON

Något som står högt upp på min inköpslista är ett nytt allround schabrak från GG. Speciellt nu när jag ska sälja mitt gråa. Jag tänkte hålla mig till Sunny färger och köpa ett marinblått med vit och röd kant. Snyggt?

   

Dressyrschabrak från Glen Gordon


JAG VILL GÅ I IDE

Vädret idag har varit fruktansvärt! Jag går i skolan utanför Linköping där det är helt platt överallt och dessutom en stor sjö några hundra meter från skolan. Där ute blåser det ALLTID. Lite snö på det så kan man knappt gå mellan skolhusen utan att flyga iväg eller springa så fort det går och skrika, vi är så charmiga (':
Blev iaf ingen ridning dels pga stormen, sen behövde han en vilodag. Försökte ist få i broddarna men efter en timme gav jag upp. 1 brodd på en timme, skills va?

I morgon är det dressyr träning! :D


VRETA ♥

Igår var jag tillbaka i skolan igen efter 3 veckor. Roligt att komma bort lite, med mycket roligare att vara tillbaka! Jag trivs superbra på Vreta och har grymt kul hela tiden! :)
Vi hade stalldag och på förmiddagen var det travkörning. Jag körde varmblodet Mr Chill som var jättesnäll! Gick i en jämn och lungn takt, försökte smygöka lite i nerförsbackarna men mig lurar man inte så lätt ;) Ylva som körde den nya fyraåringen (pay me?) låg bakom mig eftersom att jag körde först. Ush vad äkligt det var att ha en häst i nacken, trodde han skulle spriga över mig vilken sekund som helst.. ;s

På eftermiddagen hade vi ridning, galopp bommar. Red en valack som jag glömt namnet på, hehe. Han var iaf pigg och glad men med en underbar galopp, gillas! Tyckte han var supermysig och bra, dock fick jag ont i ryggen på slutet för han drog på lite :p

Efter skolan åkte jag till stallet och tömköde, löslongerade, busade och löshoppade sunny i ridhuset.


DAGENS RIDPASS -SUNNY

Idag red jag en tur med Felicia i skogen. Först red jag till Björkö och klättrade lite sen när Felicia var klar red vi iväg. Sunny var pigg och glad men gick ändå lungt och sakta, fast Debbie hängde inte med ändå. 
 
Debbie och Sunny (:


SVAR PÅ KOMMENTAR - IGEN!

svar: Tack så mycket! Han är 11 år och vi har ägt honom i snart 2 år, av den tiden har min syster haft honom 1,5 år och jag 0,5. Så det är inte min förtjänsta att han är så fin som han är. Jag vet att min sits är jättedålig :P

Tack för kommentaren, jag skulle dock vara tacksam om du lämnade ditt riktiga namn "Linn"/"Elin" och en mejl adress nästa gång. Kom ihåg att jag ser ditt ip nummer.


SVAR PÅ KOMMENTAR

Ja, Sunny är en ridtravare! :)                                  .


SARAH LISTAR!


OUTFIT


DAGENS RIDPASS -SUNNY

Igår när jag kom hem från stallet orkade jag inte blogga, så gårdagens ridpass kommer nu istället. Eller ridpass och ridpass var det ju inte...

Tömkörde för första gången! Jag satte tömmarna i ringar långt ner för att hjälpa honom till en låg form som jag strävar efter. Krävde inte sy mycket utan skrittade runt några varv i paddocken, som var stenfrusen! Varierade med att gå rakt bakom, snett bakom och stå i mitten på en volt. Snett bakom var helt klart lättast. Travade även något varv på volten bara för att öva på övergången för rösten. Annars krävde jag itne så mycket av honom eftersom att det var första gången.

I början undrade han ltie varför jag gick så långt borta men sen tyckte han nog att han var lite cool som kunde gå själv. Haha :P Det gick iaf jättebra och jag tror att detta kommer funka för oss som varierad träning! Jag måste lära mig att ha ett jämt stöd i tömmarna hela tiden och inte börja glappa som jag gör i ridningen. Jag ska försöka tömköra en gång i veckan och när vi har blivit bättre kommer jag lägga in bommar att trava över mm. Ska bli spännande att se hur det går! :)
                  


DAGENS RIDPASS -SUNNY

Red ut en liten runda för att utforska en kohage som man kan rida igenom och sen rida tillbaka till stallet via en stubbåker. Men såklart gick det inte, för stubbåkern var borta. Red runt ltie i kohagen i trav och galopp ist. Sunny skötte sig jättebra och kunde tillochmed galoppera lungt!


DAGENS RIDPASS - OPUS

Idag åkte vi som i stort sätt alla andra torsdagar iväg på hoppträning. Opus var lite stel i vänster baken till en början så fick jobba ett tag i "dressyren" tills det lossnade någorlunda, förutom det så var han rätt fin! Hoppningen gick lite sådär idag, Opus var inte riktigt på humör idag och då går det inget vidare. Han var väldigt fjantig idag och tyckte helt vanliga hinder som han har hoppat över en miljon gånger innan var skitläskiga, dessutom var han stundtals rätt segis. Ja ja, det kan ju inte gå bra varje gång lixom... Får tänka tillbaka på förra veckans träning då det gick mycket bättre!

Såg att jag hade fått en fråga på ett av mina inlägg om hur hög Opus är. Opus är för att vara exakt 145,6 cm hög enligt mätintyget men folk frågar ofta om han är C-ponny. Men nej, han är D-ponny men ser i vissa lägen betydligt mindre ut. Har bilder där vi ser ut som ett B-ponny ekipage... ;)


På tillexempel denna bilden tycker jag att vi ser mini ut, hehe (a) Vad tycker ni?




MOT SHERWOODSKOGEN!

Eller ja, nästan. Nu ska jag till stallet!
Ska försöka tömköra Sunny lite, mocka och sen kvällsfodra (:


DAGENS SHOPPING

Efter prakiken åkte jag till travshopen, med mig hem fick jag en tömkörningsgjord för 340 kr och ett par tömkörningstömmar för 250 kr.


TORSDAG

Praktiken idag var som vanligt, många hästar kördes på morgonen och på eftermiddagen var det inget att göra :p Raffe (min handledare) och Allram åkte till Åby för att tävla, så jag och Maura var ensamma i stallet på eftermiddagen. Vi passade på att springa runt i stallet med måttband för att mäte lite olika saker till en skoluppgift jag har.
Ska bli tråkigt att det är sista dagen i morgon, men samtidigt väldigt skönt att på måndag få återgå till en normal vecka med V10AI♥


PRAKTIK

Kom mnyss hem från en slapp och kort dag på praktiken. På onsdagar brukar hästarna ha vilodag så nästan alla hästar vilade och vi hade knappt något att göra. Den enda hästen som fick gå idag var Farmen som jag körde! Jag både selade och körde två varv på slingan i skogen själv, men Maura satt bredvid i vagnen. Farmen var superduktig och snäll mot mig :) Men ojoj vad det märks att jag tappat magmuskler sen jag slutade rida Usha!

Slutade lite innan 1 idag så tog en sväng förbi Travshopen påväg mot tåget, hittade flera saker jag SKA köpa. Ska dit i morgon och köpa två av sakerna iaf (:

GULLIG OCH HÄSTIG REKLAM



SWAROWSKI PANNBAND

Kikade in på produktnyheter på hööks hemsida och hittade deras nya "moderna" swarowski pannband. Jag gillar inte dom nya varianterna av s-pannband med bara två rader stenar och istället stora, jag tycker det är finare med fyra rader små stenar. Extra stor diss till detta nya från Hööks är att det är ett CH märke på sidan, jag tycker att det då ser fejk ut fast att det är äkta swarowski.  Kostar 749 kr på Hööks.
      

Vilket swarowski pannband tycker du är finast?






Free online polls


TIPS -LINIMENTSCHAMPO

Om man duschar sin häst ofta även under vintern ex. innan tävling, efter hård träning eller vid mycket smuts och man inte vill att hästen ska bli kall och förkyld efteråt kan man använda sig av ett linimentschampo från Emin. Det spädes ut med vatten och används efter dusch. Svampa på, massera in och skrapa bort med svettskrapa, det ska inte sköljas bort. Sedan ska hästen torka under täcke.
Hästarna behålls då varma istället för att bli avkylda på en gång samtidigt som de blir blanka. Schampot används efter varje träning i stallet där jag har praktik och hästarna verkar gilla det + att det luktar gott!
Finns att köpa här, 49 kr för 500 ml och 149 kr för 2500 ml.
                                           2283


DAGENS RIDPASS -SUNNY

Idag tog jag och Sunny en liten mysig skrittur barbacka. Tänkte att jag skulle skritta på asfalt så red åp grusvägen längst kanalen, upp till centrum och sen på trotaren ner mot skolan för att rida på den nya cykelvägen tillbaka till stallet. Dock var det bara asfalt en bit, eftersom dom tagit bort asfalten större delen av cykelvägen, det blev något fel när dom la den. Aja, det var en upplyst ridväg iaf (y)
Jag hade träknat med att turen skulle ta 30-40 min, men Sunny skulle stajla och visa hur fort han kunde skritta så det tog bara 15-20 min. Det var frost på träbron över kanalen så det var väldigt halt där, men Sunny var smart och kom på att ju fortare man går, ju fortare är man förbi = mindre tid för olyckor. S M A R T    H Ä S T !

        

MÅNDAG

Praktik idag igen. Förmiddagen var som vanligt med 8 hästar som kördes och på eftermiddagen satt vi framför tvn och tittade på trav. Blev även endel borstande, pyssel och hästmys (:

ESKADRON

Inatt drömde jag att Sunny fick ett Eskadron schabrak i julklapp, han blev jätteglad! Det måste vara ett tecken. Bäst jag köper ett, för  vad gör man inte för hästen?         Suck...


GODNATT

Nu ska jag gå och lägga mig, i morgon är det uppstigning vid sex för att åka till Mantorp. Fast innan kudden väntar måste jag plugga lite traktorteori. Har tagit mig igenom halva boken så bara 50 sidor kvar i den + 350 i körkortsboken. Jag mår sjukt dåligt inför provet om två veckor, vill klara det på första försöket!
Aja, i morgon ska jag försöka blogga bättre. Godnatt! :)

DAGENS RIDPASS - OPUS

Har tagit en liten paus i ca 1 vecka från att blogga pga att min dator som sagt kraschade på höstlovet. Nu har jag fått en ny dator så jag kan börja uppdatera igen men dock kanske inte lika mycket som förut då jag för tillfället inte har photoshop och inte kan göra tillexempel kollage.

Idag har jag ridit Opus för andra gången den här veckan, det har tyvärr blivit ofrivillig vila. Eftersom det kom massa snö i början av veckan kunde jag inte rida för att Opus fck superhöga snöstyltor och snön hade inte smält bort fören idag. Men men, kom iallafall iväg på hoppträning i torsdags och det gick bra! Idag så red jag ut en sväng, Opus var lite stel men pigg och glad iaf. I galoppen var han jättefin och idag kunde jag jobba ihop honom väldigt mycket vilket brukar kunna vara lite svårt ibland då han tycker det är jooooobbigt ;)


Opus i hagen i början av veckan, söt va? ♥


DAGENS RIDPASS -SUNNY

Red ut en sväng tilsammans med Annica på Candy. Att Candy är 24 år kan man inte riktigt tro, hon är precis som Sunny var när vi köpte honom, helt galen! Springer på sidan, taktar och drar på som en galning. När man sitter där bredvid på Sunny som är så snäll och söt fattar man verkligen hur lugn han har blivit! Söt är Candy iaf när hon travar, hon böjer inte på benen utan springer med raka framben x)
Vi red förbi Järngården (skolan), in i skogen och kom ut vid folketspark i Ljungsbro, där red vi längst kanalen hem. Samma runda som jag red förra helgen förutom att vi inte red vilse i Ljungsbro i en halvtimme :P

GOSSIP GIRL

Orsaken till den dåliga bloggningen på sistonde beror från min sida på denna äckligt beroendeframkallande serie, som jag helt enkelt älskar. Har 2 avsnitt kvar av alla som har kommit ut ännu, så snart ska jag nog vara tillbaka med bra bloggning igen! :)



STALLET NÄSTA

Nu ska jag åka till stallet och fixa allt till Sunny + fodra kvällen. Sunny får nog springa lös i ridhuset :)

NY DESIGN

Jag älskar förändringar och att göra nya designer. Tycker det blir roligare att läsa bloggar om det kommer nya designer och headers lite då och då, därför gjorde jag en nya header och kodning.

Förra:


Nya:

Ni får gärna säga vad ni tycker och om jag ska ändra någonting! (:

HISS!

SNÖ

Idag hissar jag snö för att den gör mörkakvällar ljusare och så att man faktiskt ser vart man går! Att hästarna inte blir skitiga av att gå i hagen är också ett STORT plus!
Den negtiva listan kan göras lång, men man ska vara possetiv :)

(jag tänkte lägga in en bild på snö, men jag tror alla vet hur det ser ut)


DAGENS RIDPASS -SUNNY

Tänkte rida ut, men har inga broddar och sunny kan knappt gå till hagen, han har verkligen noll koll på sina ben. Det fick iaf bli ett pass i ridhuset.
Ibörjan gick det säms, inget stämde och allt var bara kaos. I galoppen lät jag honom springa runt som en dåre tills han var trött och ville sakta av, då började jag driva och rida på ordentligt, resultatet blev att han gick lungt och sökte sig neråt! I vänstergaloppen var han trött redan från början, men jag drev och han gick lungt, fint och sökte sig neråt. Han bröt av en gång och sen fattade han höger ist så då fick han gå i den galoppen tills han insåg att det var jobbigare och gjorde ett galoppombyte. Han börjar söka sig till form i galoppen nu! Efter galoppen gick han super bra, avslappnad och trött, haha :P
Jag har inte velat galoppera om det går dåligt, men nu börjar det gå så bra att jag borde galopera tidigare i ridpasset äv vad jag gör. Får han springa av sig lite brukar han bli nöjd och sammarbetsvillig (:


DUSCHAT EN STJÄRNA

Tredje dagen på praktiken, det känns som om jag har varit där mycket längre!
Dagen var ganska lik gårdagen, ta in och ut hästar, duscha, sela, fodra mm. Jag fick ganska myckety tid över så passade på att prata med lite random gubbar och plugga traktorteori, fick sluta vid halv 2 (: 


Raffe (min handledare) och stallets kung Taggen, som i lördags van finalen i Breeders' Crown - elitserien för unhästar. Bild lånad här ifrån.


DISS

SHIRES ROSA GUMMIBOOTS

Snygga och billiga, men dålig färgkvalité. Har själv två par och inga av dom är rosa längre. Utan äckligt beige-rosa och de är nästan bara använda när de var snö i vintras. Det förtjänar verkligen dagens diss!

CAFFE LATTE ELLER VANLIG SVART?

Fattar ni mitt kaffe skämt? hehe
Jag ska köpa ett till dressyr schabrak och tycker att Schockemöhles coach är grymt snygga! Hade först tänkt köpa ett marinblått med köpte ju ett marinblått GG ist. Så nu är frågan, ska jag ha färgen Caffe latte eller svart?                 Dagens i-landsproblem!


OMTYCKT?

Andra dagen på praktiken idag och att jag trivs galet mycket! Idag var ltie mer "på riktigt" eftersom det blev väldigt slappt igår pga ovädret. När jag kom vid 7 fyllde jag foderatmater och mockade färdigt en halv box sen var det fika. Fika är det enda man gör i travstall, men det funkar för mig...
Efter fikat körde R&M 7 hästar medans jag tog in och ut, bytte täcken, fodrade, duschade, borstade och selade dom. Det går väldigt fort när man hjälps åt och jag tycker det är roligt att vara hästskötare. R&M tyckter det är skönt att det går så smidigt och fort med allt när jag är där och gör "allt i mellan" och sa att jag alltdi borde vara där. Än så länge är de nöjda med mig iaf (;
Efter lunch kördes 3 unghästar och sen blev det fika, fodring och en massa slötid.

Åkte till stallet en snabbis och mockade, fixade foder, tog in hästarna ochfodrade. Sunny fick alltså vila idag.


FÖRSTA DAGEN PÅ APU

Efter tre timmars sömn gick jag "glatt" upp vid 6 för att åka till praktiken. Till min stora glädje var iaf inte bussarna och tågen inställda pga snöstormen. Men att cykla från tåget till travet var ju inte det lättaste! Banan var stängd idag och det gick inte att köra några hästar pga snön, så vi var lite duktiga och oljade in alla selar och huvudlag ist. Så tog vi in hästarna, fikade och skodde 3 hästar, det var min första dag på praktiken. I morgon ska det motioneras massa hästar så det blir nog inte lika slappt :P

Nu måste jag skriva lite på alla mina uppsatser som ska in efter praktiken + plugga körkortsteori som jag inte börjat med och provet är om 2 veckor, hehe (y)

TRANSPORTSKYDD

Jag skulle aldrig få för mig att låta hästen åka transport utan skydd på benen. Benen är känsliga med många senor och skaderisken är stor.
Jag tycker bäst om höga och rejäla transportskydd eftersom man ser att dom skyddar benen. Låga och lite mjukare tycker jag funkar också, men då ska det vara boots till. Att köra på benskydd+boots eller lindor+boots rekomenderar jag inte. Benskydd+boots ger inte lika bra skydd som kraftiga och heltäckande transportskydd och ska man linda hästen under transport ska man göra det hårt, för att dom absolut inte ska kunna gå upp vid skada. Men att linda hårt är en risk för sig.
Sunny åker med ett parhöga John Whitaker skydd och boots under, eftersom han har lite egna äventyr för sig i transporten :P

Vad har Du för skydd på din häst när den åker transport?
             

GODNATT

Jag gjorde en ny header förut som faktiskt blev ganska bra, men när jag skulle spara den hängde sig photoshop så jag fick starta om datorn. Great! Sen har ps vart allmänt drygt så kunde inte redigera bilderna från i fredags :(
I morgon är första dagen på praktiken och jag börjar halv 8, blir att gå upp tidigt för att hinna med tåget! Är inte hemma förrens sen eftermiddag/kväll tror jag. Godnatt!

DAGENS RIDPASS -SUNNY

Skrittade ut en sväng barbacka men det vär så äckligt halt så skrittade lite i paddocken också. Måste se till att hitta broddar till på onsdag så jag kan rida utan att riskera livet på mig och hästen ;)


LYCKLIG

Hittade minneskortet under soffan! Här kommer ett provsmak och resten kommer senare i eftermiddag när jag är hemma från stallet! :)


OUTFIT


GODMORGON

Morgon och morgon, jag vaknade nyss iaf.
Idag är jag som sagt ledig så jag ska passa på att åka till stallet medans det är ljust ute, tyvärr väntar en hög läxor också. Ska försöka hinna med och blogga lite mer än vad jag gjord sista tiden så det blir lite roligare att kolla in här :)


SÖNDAG

Idag har jag inte gjort något viktigt, inte ens bloggat. Åkte till Mantorp för att lämnad en cykel så jag kan ta mig till och från tågen under praktiken och sen var jag i stallet. Tränade Sunny lite från marken i ridhuset. Vi sprang runt och lekte, tränade bekvämlighet och bara myste (:

De två kommande veckorna ska jag ha praktik i ett travstall på Mantorptravet, det ska bli roligt! Men imorgon fick jag ledigt, bra start på praktiken (y)

HÖPÅSAR


VARFÖR ÄR MIN HÄST RÄDD FÖR LASTBILAR?

De flesta lastbilar och bussar använder sig utav ett pneumatiskt bromssystem. Detta betyder att när föraren trycker ner bromspedalen släpps det in luft i en ventil i bromscylindrarna. Desto mer föraren bromsar, desto mer luft blir det. När föraren släpper bromsen släpps luften ut igen. I denna proces bildas ett svagt ljud av tryckluften.


Hästar är, som alla säker redan vet, flockdjur, bytesdjur och flycktdjur. Med andra ord är dom ett djur som lever i flock, äts av andra djur och flyr från faror. För att hästarna ska kunna vila och äta utan att bli uppätna sammarbetar flockmedlemarna genom att några vilar och några håller vakt. För att kommunicera med varandra använder hästarna 4 olicka sätt. Syn, känsel, hörsel och lukt. När en häst i flocken upptäcker en fara ger denna ut en kort och kraftig utandning som alla i hästar i hörhåll reagerar, detta betyder FARA.
Vid en fara flyr man, om man vill överleva.

När en lastbil eller en buss möter en ryttare till häst på vägen har dom oftast förstånd nog att bromsa och vissa hästar upplever att tryckluften som då kommer är en utandning som betyder fara. Hästen är alltså inte dum om den drar iväg när en lastbil kommer,
den är smart och flyr för att behålla livet.


DAGENS RIDPASS -SUNNY

Nu har jag precis kommit hem från stallet efter en lång morgon/förmiddag där. Fodrade frukost, släppte ut hästarna, gjorde stallsysslorna, red och sen smörde jag hopputrustningen.

Red upp till en skog där han fick sträcka ut sig i galoppen lite och sen kunde han gå i lugn galopp utan att ligga på bettet (: Vägarna där är inte så superbra att räcergaloppera på eftersom de är slingriga och man inte ser vad som kommer runt nästa krök. När jag saktade av till trav och travade på en stig kom jag helt plötsligt ut vid Folketspark i Ljungsbro. Sen red jag vilse ett tag i Ljungsbro innan jag hittade kanalbanken och red hem.
Soligt och fint var det iaf!

Tog lite fina mobilbilder som kommer upp när jag lyckats ladda över dom till datorn (;


DAGENS RIDPASS -SUNNY

(från 5 november)

Red ett kort pass i paddocken i skritt och trav. Han var väldigt motvillig och ville inte sammarbeta i början, släppte lite på slutet iaf.

Bilder som Josse har fotat kommer när jag kommer på var jag la minneskortet! (;


DAGENS RIDPASS - OPUS

Idag följde som sagt Sarah med mig till stallet och tog lite kort när jag red, tyvärr var det ganska mörkt och skuggit i paddocken så bilderna blev rätt så mörka :( Vi tog iaf några porträtt bilder i solen innan vi gick till paddocken, ett smakprov kommer i det här inlägget och så får ni fler senare ikväll eller imorgon!
Jag red i vilket fall ett uppmjukande pass på Opus idag precis som för någon dag sedan. Han var ganska tittig och spänd idag vilket gör det lite svårt att arbeta honom på riktigt och att sitta ner i traven är i stort sätt omöjligt då för han blir så stutsig, haha! Han var iaf fin i skritten, i traven var han finare i höger varv än i vänster men blev bättre i slutet och i galoppen var han rätt fin men seg så fick driva som en dåre vilket även syns på bilderna.


Ett smakprov från idag!




ÖNSKEINLÄGG - JOSEPHINE OCH OPUS

Man skulle väl kunna säga att det var en slump att jag blev fodervärd på Opus. Det hela började med att jag kollade efter en medryttarhäst och hittade en annons om ett varmblod som behövde medryttare och längst ner i annonsen stod det att det även fanns en ponny som så småningom skulle behöva medryttare, detta var då Opus. Jag åkte och kollade på varmblodet och såg ju då även Opus som just den dagen hade smitit ur hagen och stog och åt äpplen i trädgården som är mittemot sommarhagen. Det bestämdes att jag skulle vara medryttare på varmblodet fram tills jag skulle få ta över Opus på foder då hans tidigare fodervärd fyllt 18 år så den 2 december 2007 så blev Opus min foderhäst. En av dem bästa dagarna i mitt liv och jag kommer ihåg hur glad och stolt jag var över att få vara fodervärd, dessutom på världens finaste ponny! Jag kan väl inte påstå att den första tiden gick sådär super bra och vi drabbades även av endel tråkigheter. Opus testade mig ganska mycket och ett tag ville han tex. inte fatta galopp. Under våren fick han även hosta vilket sedan visade sig vara dammalergi och dessutom fick han balltramp. Vi gjorde våran tävlingsdebut på CR i Hjulsbro hösten 2008, vi var 0:a i båda klassrna. Våran lokala debut var i januari 2009 där vi vägrade ut oss i båda klasserna. På tävlingsfronten har det gått lite si och så hela tiden, vissa gånger har det gått bra och vissa gånger har det gått skit dåligt! Vi har varit 0 i båda faserna i LC en gång, då kom vi sjua och jag var sjukt glad och stolt eftersom vi kämpat för den 0:an så himla länge och dessutom blev placerade. Även om våra tävlings resultat inte är något att skryta om så har jag utvecklats enormt i min ridning tack vare denna fantastiska ponny och vi har även  byggt upp ett otroligt starkt band och förtroende till varandra.

 
I was born to love you
With every single beat of my heart
Yes, I was born to take care of you
Every single day of my life 
 ♥


SVAR



Sunny är född 1999, alltså är han 11 år.

HEMMA

Nu är jag "äntligen" hemma efter en lång dag med Josse. Vi var först hos Sunny och sen hos Opus, bilder och mer om det kommer sen!

DAGENS RIDPASS - OPUS

Idag fick det bli en uteritt med mycket trav och galopparbete så man kan skulle kunna säga att det var lite konditionsträning också. Opus var lagom pigg i bröjan men blev lite trött i slutet, kondisen är inte riktigt på topp!

Imorgon ska jag följa med Sarah till Sunny och efter det ska Sarah följa med mig till Opus så imorgon kommer det nog komma lite nya och fräscha bilder. Vi får hoppas att det blir bra väder också så blir det nog toppen! Imorgon ska jag även försöka skriva ett likadant "önskeinlägg" om mig och Opus som Sarah gjorde om henne och Sunny så förhoppningsvis blir det bra uppdatering här imorgon. Kan dock passa på att säga att uppdateringen från min sida kan vara lite halvt dålig ett tag framöver för min dator kraschade igår och vill inte starta :( Måste vänta på att antingen få den lagad eller få en ny och tills dess kan jag bara blogga när jag kan låna någons dator!


ÖNSKEINLÄGG - SARAH OCH SUNNY

Sunny är igentligen inte min häst, utan min stora systers. Hon fick köpa en häst i 17 års present och den 18 december 2008 blev Sunny hennes. I slutet av mars 2010 var min syster med om en ridolycka och bröt två ryggkotor. Eftersom hon inte kunde rida på några månader tog jag hand om honom. I september flyttade hon till England för att plugga och nu är han min helt och hållet.
Jag har alltså haft Sunny i lite mer än 7 månader och det är nu det börjar gå bra och man ser resultat. Hade jag själv fått välja en häst hade det absolut inte varit Sunny, han är helt enkelt för svår för mig. Jag är van vid sega, snälla och trygga hästar, dessa passar mig bäst eftersom att jag själv är ganska osäker. Men eftersom hästen var tvungen att ridas och det aldrig var tal om att sälja honom har jag idag genom blod, svett och tårar lärt mig rida honom. Från att vara den lilla fega ryttaren har jag nu vant mig vid Sunny, blivit tuffare och istället gillar jag snabba och känsliga hästar med mycket blod i sig.



Sunny och jag har gått från att han stog på bakbenen 10-20 ggr per ridtur och inte kunnat trava till att han går i form i skritt och trav, galopperar på ridbanan och hoppar felfria banor. Sen att han kan det är inte min förtjänst, utan det arbetet la min syster ner på honom. Men det var med henne. Det vi har utvecklat är vårt team, han och jag tillsammans. Sunny är en enmanshäst som det tar ett tag att lära känna, han är ingen häst man kan sitta upp och rida ett dressyrpass på första gången utan det krävs att man har tålamod, är mjuk och bestämd samt ger det tid.

 
Är det något ni undrar över är det bara att fråga! :)


OUTFIT


DAGENS RIDPASS -SUNNY

Idag var det dags för dressyr träning för Malin igen!
Sunny gick superbra! Han lyssnade fint, var ganska avslappnad och gjorde vad jag bad honom om. Förra gången fick jag göra ltie andra saker än dom andra men idag gjorde jag samma saker. Flyttade för skänklarna i trav, korta och länga traven och på slutet fick jag göra samma galopparbete som dom andra :)
Trots att han var jätteduktig var det ändå något som inte kändes bra, men jag vet inte vad. Han var duktig men han kan vara bättre, Malin var iaf supernöjd och det borde jag också vara!


DAGENS RIDPASS - OPUS

Som jag skrev imorse så red jag ett litet uppmjukande dressyrpass på Opus idag. Tyvärr kunde jag inte riktigt rida på som vanligt idag för att typ halva paddocken var översvämmad av vatten, men men :( Började med att jobba honom ordentligt i skritten med volter, skänkelvikningar osv så att han skulle mjukas upp ordentligt. Jobbade honom sedan på ungefär samma sätt i traven och i galoppen jobbade jag mest på spåret och på volter. Opus var lite stel och seg men jobbade ändå på bra efter lite arbete. I slutet var han jättefin i traven, speciellt i höger varv, och jag kunde även trava av honom i en låg form vilket ibland kan vara svårt så jag är nöjd med passet!


SAMMANFATTNING

Jag har haft fullt upp sen i söndags och har därför inte kunnat blogga. Tur att ni iaf har Josse som uppdaterar och gör läsvärda inlägg (;

Söndag
Gick upp tidigt och åkte till stallet. Fixade allt i stallet och red iväg till Heda för att hoppa CR. På framridningen var han AMAZING. Han gjorde allt jag bad honom om, var precis cool lugn och var helt enkelt inte alls sitt stressiga och studdsiga han. När jag ridit fram bestämde jag mig för att om han stannade ut sig på första hindret skulle jag vara supernöjd iaf Framhoppningen gick också superbra, han hoppade fint, galopperade lugnt, var avslappnad och lyssnade fint. Väl inne i ridhuset sen blev han lite mer stressad, men ändå lugn och fin. Hela banan gick superbra han var lugn, lyssnade fint och bjöd på hindren. Resultatet slutade med 4 stopp på 2:an, en oxer med grind. Jag är så grymt nöjd över honom, han var så sjukt lugn hela tiden och hoppade även när jag klantade mig!
På kvällen åkte jag till en kompis med tjejorna och firade min, yzzäs och sofias födelsedag med filmkväll, tårta och massa skoj!

Måndag
Åkte hem från sofia och hämtade upp en annan Sofia på stationen. Gick på stan, gick på bio och sen hade vi filmkväll här hemma med Ylva (:

Tisdag
Sofia och jag åkte till stallet och gick en promenad med Sunny, sen lagade vi pankakor och Ylva kom hit för ännu mer filmkväll och godisätande! :D

Onsdag
Idag har jag lämnat av sofia på stationen och taggar nu dressyrträning ikväll! Nu är jag iaf tillbaka till min vardag och ska se till att blogga på duktigt :)


GODMORGON

Nu har jag precis vaknat, skönt att sova länge när man har lov! Ska slappa ett tag nu och sen äta frukost för att efter det åka ut till stallet ganska tidigt. Idag tror jag att det blir ett pass i paddocken för att mjuka upp honom ordentligt och rida igenom honom lite nu när han har tagit det lite lugnt i tre dagar. Ska försöka få någon att följa med och filma/fota när jag rider någon dag så ni får lite nya bilder att se på istället för alla gammla bilder som jag använder om och om igen, sounds good?


En favoritbild på mig och Opus. Fotad på min födelsedag och midsommar 25 juni 2010





DAGENS RIDPASS - OPUS

Har tyvärr inte varit så bra uppdatering från min sida idag men jag har bloggat så mycket de senaste dagarna så mina idér har typ tagit slut. Någon som har några tips om vad ni vill läsa om? Skulle uppskattas :)

Idag red jag iallafall ut en sväng på Opus, skrittade mest men travade även lite. Försökte ställa honom lite för att mjuka upp honom för han var lite stel. Det gick bra och Opus var pigg och glad som vanligt! Ska bli kul att få rida på som vanligt igen i morgon :)


DAGENS RIDPASS - OPUS

Skrittade ut Opus i skogen idag i ca 40 min. Red på ett ställe där jag inte ridit sen typ förra sommaren och tyvärr hade de fällt en massa träd på vägen så kunde inte rida där jag hade tänkt så fick vända och rida samma väg tillbaka igen :( Opus blev väldigt pigg på vägen tillbaka och försökte springa fortare flera gånger och en gång blev han så taggad så han inte kunde gå rakt fram, haha. Knäpp häst,han brukar inte vara så annars men bara för att han bara skulle skrittas var han såklart piggelin ;)
Imorgon ska han också skrittas och kanske trava lite lätt, equiteraputen sa igår att om han verkade pigg så kunde jag trava honom. På onsdag får jag rida som vanligt igen, längtar faktiskt till dess! Ska bli spännande att se ifall hon "fick loss" någonting på honom igår :)


NY HEADER

Den förra headern

Den nya headern



Vad tycker ni? :)





TRÄNS FRÅN DYON



Om jag skulle köpa ett nytt träns skulle jag villja ha något av dessa två från Dyon Working Collection. Tycker båda två är jättefina och antar att dem är av bra kvalité också! Skulle ni vilja ha något av dessa träns?


RSS 2.0