KLINIKEN

Idag åkte vi från stallet halv 8 och kom hem vid 7 på kvällen. Det blev en heldag på kliniken med ganska många timmar i bilen också. Vi fick springa många längor på gången, det blev en hel del varv på lina, fem rakade rutor på benet, fyra röntgenplåtar och alldeles för många sprutor. Men såklart fick vi inte fram vart felet sitter iallafall.

Den tanken vi åkte hem med var att det kan sitta i hasleden på höger bak och i ryggen. Men det kan också sitta någon annan stanns längre upp, exempelvis höft, bäcken, kors. Med alla bedövningar och rörelseprover så kan vi nästan utesluta att det sitter längre ner på benet och det är inte heller pålagringar i hasen eller spatt. Vi ska tillbaka på onsdag nästa vecka och köra ultraljud på has och rygg. Sedan får vi väll se vad som händer.



Jag är iaf supernöjd över Sunnys insatser idag! I morse sprang han in i transporten och sedan stod han stilla hela långa resan. Efter tre timmars biltur var han snäll och lugn att lasta ur och helt stencool på kliniken. Han stod och njöt när veterinären trykte på honom och var hur snäll som helst att longera. Veterinärerna kommenterade flera gånger att han var så lugn och snäll. Tur att han visade sina bra sidor och inte sina hemmafasoner ;D

UPPDATERING

Det har bara gått två veckor sedan jag skrev här sist, men det känns som mycket längre! Såfort jag ahr någonting att skriva om så ska jag börja blogga här igen, men nu är Sunny skadad så det är inte så mycket som händer. Jag har även startat en ny blogg där jag skriver lite mer om min vardag men även endel om Sunny. SarahHBergman.blogg.se heter den :)

Imorgon ska vi lasta in Sunny och Success i transporten och åka till Husabykliniken utanför Lidköping. Jag är sjukt nervös och kan bara tänka mig det absolut värsta som kan hända. Vill nästan inte att det ska bli i morgon... Ni håller alla fingrar och tår ni har för oss va?

Jag älskar dig, Super Sunflower ♥


BLOGGPAUS

Som ni märkt har jag blivit riktigt dålig på att uppdatera. Jag har varken motivation eller tid till att uppdatera och heller ingenting att skriva om. Sunny är skadad så varken rider eller tränar något med honom. Jag har mycket i skolan nu och endel förändringar i vardagen på G. Bloggen hinns helt enkelt inte med. Så nu har jag bestämt mig för att ta en bloggpaus och jag kommer inte tillbaka förrens jag är riktigt bloggsugen och känner att jag har tid och ork. Kan dock hända at jag uppdaterar lite någon gång ibland för att ni ska hänga med lite. Men annars får vi se när jag är tillbaka. Funderar även på att göra en ny personlig blogg där jag skriver om lite allt möjligt, när jag känner för det. Hejdå sålänge!


/Sarah ♥

HELLO

Eftersom Sarah har blivit rätt dålig på att uppdatera på sistonde får väl jag göra ett litet inlägg. I mitt liv har det faktiskt hänt en ganska stor grej, igår åkte vi nämligen och hämtade hem min häst. Vill ni läsa mer, kika in på min blogg: http://josephineeklund.blogg.se. Har just nu min gamla header men ska byta så fort jag får tid!


DEN ANDRA

Det verkar bara gå att bädda in en film i inlägget? Så här kommer den andra som skulle varit med i förra inlägget.



FILMER

Tittar man runt lite på Youtube så finns det otroligt många och bra små filmer om ridning. Vad som krävs, vad det betyder och vad man får ut av det. Många är väldigt bra gjorde och jag kan sitta länge och titta på olika. Här är två exempel på mina favoriter, det är så svårt att bara välja ut en.






Har ni några favoriter eller några ni tycker är extra bra?

DET ÄR INTE LÄTT NÄR DET ÄR SVÅRT

Det är inte lätt att uppdatera bra här på bloggen när man inte har någon motivation eller något att skriva om. Och framförallt så är det inte lätt att uppdatera bloggen bra när man aldrig är hemma. Det enda jag har gjort hemma nu senaste tiden är iprincip att äta och sova. Jag lovar inte att uppdateringen ska bli bra, men några inlägg om dagen ska jag försöka fixa.

Idag är jag faktiskt hemma, hela dagen då jag är sjuk. Trots att jag knappt kunde stå på benen i morse fick jag släpa mig ut till bussen och åka till stallet. Det var inte roligt. Men hästarna måste fodras och släppas ut även de dagar man inte mår prima. Jag passade på att fixa allt i stallet när jag ändå var där så jag slipper åka ut sedan. Istället ska jag försöka plugga nu på eftermiddagen, varvat med några avsnitt One Tree Hill såklart ;)


Because you live my world has twice as many stars in the sky <3

TÖMKÖRNINGS FILM

Här är filmen från i torsdags när jag tömkörde Sunny på en grusplan vid stallet. Ni får mer än gärna kommentera med vettiga tips och tankar! :)



INSTÄNGDA HÄSTAR

Inatt hade ett stort träd vält ner över en hage i stallet. Såklart den enda hagen där det gick hästar i under natten. Som tur var hamnade ingen av hästarna under trädet utan det som blev offer var en bit staket och grinden. Av alla ställen i hagen så var trädet tvunget att falla ner över grinden, vilket gjorde att hästarna blev instängda i hagen. På eftermiddagen fick vi göra en liten räddningsaktion och montera ner lite staket för att få ut hästarna, som bara tyckte det var kul att de fick uppmärksamhet.

Hahahahahahahahhaha, avlider! Vad är oddsen lixom?




TÖMKÖRNING

Idag fick Sunny gå ett pass tömkörning på grusplanen igen. Det blev mest trav då jag tycker att skritt är så tråkigt och att allt i traven blir mycket lättare. Innan hade vi stora problem med att tömköra i trav, men nu går det ganska bra :) Jag hade först tömmarna genom ringarna i gjorden på sidan vilket jag har haft på sistonde för att han ska söka sig neråt. Men han har börjat gå ner så djupt så valde att efter ens tund sätta dem i de högre ringarna, det vart mycket svårare då! Hade även snodden på men spände inte in den ett dugg då det inte behövs, men jag tycker det är skönt att den bara sitter där.

Vänster varvet fungerar ganska bra nu, det är höger som krånglar. Precis som i ridningen så skjuter han in högerbogen, vänder huvudet utåt och tränger in sig i volten. När man rider har man ju vikten och skänkalrna att korigera med, men med bara tömmar blir det galet mycket svårare! Jag måste få ett bra stöd på ytter och sedan ta halvhalter på inner för att han ska gå bra, men det är mycket lättare sagt än gjort! Han vill ju inte gärna ta stöd på bettet och såfort jag får lite kontakt så bryter han av till skritt, men övning ger färdighet. En av de saknerna vi tränar mest med tömmkörningen är att han ska få träna på att gå i balans och inte vingla iväg åt både höger och vänster.

Lina filmade lite med min mobil så de klippen håller jag på att klippa ihop nu. Filmen kommer antagligen upp här i morgon. Sålänge får ni se lite stillbilder från filmen. Har en repa/smuts i kameraglaset, blä!




RSS 2.0