HEMMA IGEN

Som jag misstänkte blev det en tur till stallet iaf och jag passade dessutom på att övningsköra både dit och hem! Gav honom lite havre och en morot, kratsade hovarna, kollade igenom honom och klappade och pussade lite på honom. Nu när jag har sett att han lever kan jag sova gott i natt för att jag imorgon ska ha ork till att fixa allting inför tävlingen som är på lördag.

Godnatt med er och superkul att vi fått så många nya läsare! :D


HMM

Kom för ett litet tag sedan hem från stan/ikano där jag varit med mamma och shoppat lite och även käkat på McDonalds, nyttigt! Mina planer som jag skrev om i morse blev inte direkt så lyckade då det enda jag gjort av de grejerna är att ha varit på stan. Solen gick i moln och jag har inte hunnit åka till Opus. De andra i stallet har kollat till honom men har ändå dåligt samvete för jag inte varit och fixat med han idag. Att han fick vila idag gör ingenting men just det där att jag inte har sett själv att han mår bra får mig att må dåligt :( kanske sticker ut till stallet och kollar till honom iaf, annars lär jag väl inte kunna sova inatt, hehe.

Någon som brukar ha lite samma problem som jag?




PLANERING

Igår somnade jag strax efter klockan två och idag vaknade jag kvart i tre. Det betyder att jag har sovit nästan tretton timmar. Helt sjukt! Nu ska jag äta lite frukost/lunch/eftermiddagsfika och sedan ta tag i städning av huset. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag och resten av huset är inte bättre. Ska även fortsätta packa till på onsdag eftersom att jag inte kommer vara hemma i helgen och sedan kommer dagarna att gå fort.

Ikväll ska jag åka till stallet och rida ett dressyrpass på Sunny. Ska nog lägga in lite bomserier med olika avstånd för att träna på att länga och korta stegen i trav. Ska även träna lite på framdelsvändningar, ryggningar och skänkelviking i både skritt och trav. Måste ju kunna övningarna inför Gunnorp ;)


NY DAG, NYA TAG

Godmorgon på er alla bloggläsare! Idag är det torsdag för den som har missat det och här i Linköping är det bra väder även idag vilket innebär att jag ska försöka sola lite även idag för att inte bara vara bränd på ryggen. Jag måste ju leva upp till mitt stjärntecken, kräftan ;) haha. Utöver det ska jag försöka hinna med en sväng på stan och skrittjobba Opus, kanske barbacka fast jag hatar att rida barbacka.

Som ni märkte var min uppdatering rätt kass igår men var inte hemma fören efter 22:30 igår och då skulle jag äta, duscha osv. Först var jag hos Sofia och solade och badade och efter det red jag ut på Z och red dressyr på Opus. Hade ju tänkt filma men var lite stressad så glömde kameran hemma... Det hade ändå inte varit så mycket att se då han var rätt stel igår och ville inte riktigt ställa och böja ordentligt, tror han fick lite träningsverk i tisdags!

Har förresten en fråga till er läsare. Vill ni läsa om vad jag gör på dagarna eller vill ni ha tips på häst och ryttarutrustning/outfits? Åsiktsinlägg och isf om vadå? Något annat? Hjälp till att påverka bloggen!


INGEN ÄR FULLÄRD OCH PERFEKT

Som med allt här i livet finns det ingen som är fullärd i ridningen. Ingen kan allt prefekt och alla har något de måste träna på. Vissa har mindre "problem" och andra har större "problem". Jag, Sunny och Vi har en jäkla massa saker att träna på! Tänkte dela med mig av våra problem, hur det påvärkar oss och hur jag ska försöka lösa problemen. Sedan får ni mer än gärna komma med tips på vad man kan göra! För som sagt är ingen fullärd och jag kan inte lösningen på alla våra problem.

Bara man vet om vad man har för problem och vill finna en lösning har man kommit en bra bit på vägen. Sedan finns det de lösningar som är lättare sagt än gjort. Men med träning, vilja och tålamod kommer man förhoppningsvis i rätt riktning!



För att inlägget inte ska bli en roman tänkte jag dela upp det i tre delar. Vi börjar med mig som ryttare sedan får ni Sunny och sedan Vi tillsammans någon annan dag. De flesta problemen med mig som ryttare ligger i min sits (som är riktigt jävla kass) men även i min invärkan på hästen och i min självdisiplin.
- Räta på mig. Det fulaste i min sits är att jag lutar mig alldeles för mycket framåt och sitter långt bak på bakvalvet. Förutom att det är otroligt fult så ger det mig smärta i ryggen och brutna linjer i kroppen och med hästen. Lösningen är att träna, träna, träna och träna lite mer. Jag försöker tänka på det så mycket som möjligt, speciellt när Sunny går bra och är avslappnad.



- Ge mer eftergift. Min hoppsits är helt tvärt om emot dressyrsitsen. Här lutar jag mig inte tillräckligt frammåt och ger inte tillräckligt mycket eftergift. Jag har aldrig haft någon bra hoppsits och inte har det blivit bättre av att Usha drog iväg och bockade efter hindrena eller att Sunny stack med mig hela tiden förut. Jag vill ju ge så mycket eftergift som möjligt för att vara snäll mot hästen, så det här måste det tränas på! Jag ska börja tänka på att ge överdrivet mycket eftergift (enligt mig) när jag hoppar så att jag får in det i kroppen. Förhoppningsvis blir det här bättre ju mer vi hoppar!
- Handställningen. Något ni säkert märkt på bilder är att jag rider med vridna och låga händer samt har dem i magen. Dålig ovana jag fått på Sunny då han går lugnare om man rider så (?). Min syster rider också så fult och det är så han är utbildad i ridningen. När han är avslappnad och går bra försöker jag träna på att korta upp tyglarna så att händerna hamnar längre fram och sedan vrida om händerna och höja upp dem lite ju bättre det går. Jag jobbar på det här varje dag men tyvärr är det inget som ändras på en natt..
- Lätt sits. Jag har aldrig kunnat stå i lättsits i galopp (inte trav heller iof). Antigen sitter jag ner, "rider lätt" eller står upp med spikraka knän. sista alternativet ger total kontroll och superbra balans + att det är grymt snyggt! Eller inte. Det här är också en sak jag måste träna på varje dag för att det ska gå. Måste ju kunna stå i lätt sits om jag ska tävla fältävlan, hihi. Johanna sa något om att jag ska träna i trav men det är helt omöjligt. Dels för att det 1. inte går och 2. hästen drar iväg i galopp då. Men det är la bara att kämpa vidare gissar jag på, vi får lära oss tillsammans och någongång går det väll förhoppnigsvis! Hoppas mina knän tål det..
- Ge tydligare hjälper. Så fort det inte riktigt går som det ska (händer ganska ofta) blir mina hjälper till Sunny lite ur funktion och inte så tydliga. Då förstår han itne vad jag menar och allt blir ännu mera kaos. Jag måste lära mig att andas och ta nya tag när det inte går så bra, för bådas skull!
- Planera ridpass. Jag måste lära mig att planera upp både ridschema och vad jag ska göra på ridpassen. Nu rider jag det jag känner för för dagen och gör det som passar mig i smaken på uteritter och i paddocken rider jag mig bara yr på volter. Trots att jag gör veckosheman för vad jag ska göra håller jag dem aldrig. Och ridpassen på banan rider jag so sagt bara runt på volter. SKÄRPNING SARAH! Jag måste börja följa mina planeringar och ha genomtänkte övningar för vad jag ska göra inne i paddocken. Ridningen utvecklas och ger mycket mer då.



Ja, jag har endel svaga punkter. Om någon orkade läsa allt eller en del får ni gärna komma med era tankar och idéer! Kanske har ni/har haft samma problem och vet bra övningar eller något man ska tänka på? :)
Ni behöver ju inte heller dömma mig allt för mycket. Jag har faktiskt öppnat mig och berättat mina svagheter, det är ganska starkt gjort!


DAGENS RIDPASS -SUNNY

Redan klockan 06:10 satt jag på bussen för att hinna rida innan det blev varmt. Dock var det redan 17 grader när jag åkte hemifrån och det blev inte direkt kallare. Det blev iaf en busuteritt för mig och Sunny. Red bort till Björkö och sedan en sväng i skogen där. Gillar den rundan jag red, har ridit den många gånger iom att det är den kortaste av dem ordentliga uterittsvägarna från Björkö. Minnen väcks på dem grusvägarna kan man säga, lilla Borka och saknade Usha <3 Alla minnen är dock inte goda minnen, finns ju ett antal platser jag tippat av från lilla U där. haha!

Sunny var iaf riktigt pigg och glad! Korta tyglar betyder trav eller galopp och bara jag tänker att vi ska trava så är hästen redan uppe i rejsar galopp. Men man kan inte bli arg på honom när han hoppar fram som ett fån i hopp om att få springa, han är ju så galet söt! Det märks skapligt tydligt att han gillar att galoppera, duktig börjar han bli på det också :D


Fick bli en bild på lilla U, bara för att hon är finast <3


DISS

Något som jag tycker är otroligt fult är att ha nosludd på tränset. Vare sig det är på nosen, över nacken, på sidorna eller under så är det enligt mig sjukt fult. Visst att det kan fördela eventuella tryck eller skydda känsla delar, exempelvis nerver i nacken. Men det finns faktiskt andra alternativ än att sätta ett stort fult ludd. Tex köpa träns med fodring i nacken, kingkedje skydd i läder eller svarta tunna stötdämpande skydd. Komfort ska komma före utseende, men i det här fallet går det faktiskt att lösa "problemen" på en rad olika sätt. Så ja, DISS till nosludd på träns. Det kan förstöra hela helhetsintrycket av ett ekipage enligt mig.

Att ha ett stort luddigt fårskinnsludd på hackamoret tycker jag därimot bara är gulligt! Hackamore är i min värd lite mer "bus" alternativ och inte lika seriöst.



GALET

Klockan är 10 och det är redan galet varmt ute, blå himmel och strålande sol! Detta gör så jag iaf inte kan sitta inne hela dagen och vänta på att det ska bli svalt nog att rida så jag ska försöka hitta någon som vill hänga med och sola och bada! Om någon vill hänga med, säg till :)

Ikväll ska jag som sagt rida, Z ska ridas ut och Opus ska antingen gå dressyr eller ridas ut beroende på hur svalt det har blivit. Om det blir dressyr ska jag försöka filma lite genom att sätta kameran på staketet så jag får se om jag kan bjuda på en film ikväll också.


Här är Opus nya nosgrimma, han hade den igår på terrängen så ni kan kolla på de bilderna också om ni vill se honom i den! Vad tycker ni? Jag tycker han är söt i den.

DAGENS RIDPASS - OPUS

Idag var det då äntligen dax för terrängträning igen, trodde vi... Haha! Nej men det var såhär att mamma pratade lite med han jag tränar för om att Opus stannat ut sig på förra hopptävlingen och att jag behövde lite hjälp och tips så snäll som han var gick vi till paddocken där hindrena från tävlingen stod kvar och hoppade lite. Fick faktiskt jätte bra tips och Opus hoppade suuper! ♥

Sen gick vi i alla fall över till terrängen och idag skulle både jag och Soifa ta våra fälttävlanskort! Vi började med att hoppa ett hinder två gånger och sedan körde vi på en hel bana på en gång (8 hinder tror jag det var) och Opus var superduktig och hoppade allt utan att tveka vilket betyder att vi klarade "provet". Lätt världens finaste ponny!! ♥







MED PHOTOSHOP GÅR ALLT!

Gamla bilder, inte dirket seriöst gjorda eller meningen att det ska se bra ut ;)








28 JUNI 2010

Jag har inte ångrat mig en sekund att jag kapade manen!




ÄR DET VINTER SNART?

Varning för ett inlägg med negativa åsikter om vädret. Trots att det bara är 25 grader ute så är det för varmt för att sova, rida och äta. Jag mår så äckligt illa av värmen och kan inte göra någonting, vill ha vinter igen! Trots att jag var i stallet halv nio i morse var det för varmt för att rida för min del. Så Sunny fick istället komma in och äta, bli lite borstad och få nya sömmar av Johanna, Tack!

I morgon ska jag antigen åka till stallet vid 6 och rida innan jag följer med Johanna på hennes hoppträning eller så åker jag på kvällen och rider ut eller rider dressyr i paddocken. Tror inte det ska vara lika varmt i morgon som tur är!

Nu ska jag ta en kall dusch, försöka äta och göra mig iordning för om exakt 49 minuter ska jag möta upp mina två fina vänner Josephine och Sofia för lite fika på stan. Efter det ska jag nog åka med Josse hem och sedan till stallet, ikväll blir det att titta på hennes och Sofias terrängträning :) jag vill också...


FINA KOMBINATIONER

Trots att det är två olika märken så tycker jag att dessa produkter är som gjorda för varandra, så galet snyggt! Första "matchningen" är hjälmen Charles Owen ayr8 i svart och guld tilsamans med stövlarna Tretorn Falsterbo. Dessa två produkter tillsammans är jag väldigt svag för, otroligt snyggt!



Andra "matchningen" består av samma märken. Här är hjälmen fortfarande Charles Owen ayr8 fast i svart och silver tilsammans med stövlarna Tretorn Advance i svart. Svart med silver på båda, också otroligt snyggt! Även hjälmen i marin/silver och stövlarna i marin går ihop riktigt fint.



TRO DET ELLER EJ!

Precis som rubriken säger, tro det eller ej men finally hittade jag en remont som passar. Det blev en helt vanlig (den är alltså inte ställbar) men nosdelen var betydligt kortare på denna än på Hööksnosgrimman, precis det jag ville ha. Märket är Treadstone och jag fick ge straxt under 300 kr för den, VÄRT!

Idag blev det iaf ett dressyrpass på Opus vilket verkligen var behövligt då det var en vecka sedan jag red ordentlig dressyr, hehe. Opus var lite småseg och irriterad på flugorna samt lite stel vilket inte var så konstigt. Efter en hel del arbete släppte han iaf fint i högervarvet och studtals även i vänster varvet så jag är hyffsat nöjd i alla fall.

Ska ta bild på Opus i tränset nästa gång han har det på sig så ska ni få se hur söt han blir i remont, hihi :D


UNDERBARA HÄST

Den underbara känslan av att allt går bra och det bara blir bättre och bättre hela tiden satt kvar även idag! Tror aldrig han har varit så fin i skritten utomhus, inte i traven heller för den delen. Tog en ganska lång runda på cykelvägen, genom Brunnby centrum och sedan på kanalbanken tillbaka i kvällssolen. Red i en ganska kort form med ett friskt tempo och ordentlitgt tramp förutom förbi Ica och en bitt efter där han fick gå på långa tyglar för att titta på allt. Både han och jag älskar att rida genom samhället eftersom att det finns så mycket att titta på och Sunny är så otroligt cool och lugn. La även in en kortare travsträka på asfalte på den nya cykelvägen och sedan en längre på kanalbanken hem. Även här gick han superfint! Inte äns på kanalbanken blev han pigg eller stark, trots att jag red med det raka bettet. Han gick i en rund och fin form och lyssnade kanoners!

Jag älskar min dressyr sadel och mina nya röda ridbyxor, men framför allt så älskar jag min underbara häst!


HEMMA OCH VÄNDER

Sofia övertalade mig fyra minuter innan bussen gick att åka till henne. Så på fyra små minuter han jag byta om, fixa iordning mig och cykla bort till bussen. Ibland blir jag nästan stolt över hur snabb jag kan vara. Nu kom jag precis hem och ska bara byta om innan jag cyklar bort till nästa buss och åker till stallet. Vänder på planeringen för idag och i morgon så idag blir det skritt på asfalt, i form och med rakhet. Han vinglar gärna runt som en tok när man skrittar så jag har börjat träna på att se en punkt framför mig (typ en vägskylt, staketstolpe, ett träd osv.) och sedan rida rakt mot det. Det fungerar faktiskt bra! :)


PRELIMINÄRT SCHEMA - SUNNY

Får bli för lite mer än en vecka, vi åker ju bort nästa vecka så det är inte så mkt som händer då. Ska försöka hålla mig till detta schema, jag är själv medveten om att det kan bli svårt, haha!

Måndag: Lite längre uteritt, försöka träna på rakhet och övergångar
Tisdag: Skritta på asfalt
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Vila
Fredag: Lite längre uteritt, "genom stock och sten"
Lördag: Lugn uteritt
Söndag: Hoppning
Måndag: Vila och vaccineras, trimma hovskägg, man och svans.
Tisdag: Mental träning i ridhuset, smörja all utrustning och packa
Onsdag: ÅKA TILL GUNNORP! Lungt ridpass på em

DAGENS PLANER

Idag har jag ganksa så fullt upp faktiskt men det är bara kul! Klockan 2 tänkte jag åka till Fredriksborg och kolla på träns, vill ha ett remont träns eller alternativt bara en nosgrimma som ska vara ställbar över nosen eller iaf ha kortare "nosdel" än Hööksnosgrimman som var för stor. Efter detta ska jag åka och rida ut på Z och efter att det är gjort ska jag åka till Opus och försöka rida lite dressyr i våran vattenfyldda paddock. Utöver detta ska jag försöka hinna städa mitt rum så jag kan åka och köpa en tv till mitt rum snart, tjoho :D

Har förresten sett att statistiken har gått upp under de dagarna som jag inte bloggat, vill ni att jag ska sluta? :)


HÖÖKS MAXI & BILTEMA

Idag besökte jag och Linis tre affärer, och jag fick med mig något hem från varje. Var på shoppinghumör och hade pengar, så varför inte? Vi började på Hööks där jag köpte de röda ridbyxorna med grå skoning (549kr) och en rosa rotborste med blommor på (35kr). Köpte även en present till Josephine, hihi! På Maxi var vi inne en snabbis för att titta efter en vanlig gul t-shirt till min gula outfit, hittade en (79 kr) och påväg mot kassan mötte jag pappa så den slank ner i matkassarna (a) Sedan gick vi till Biltema där jag köpte självhäftande strasstenar (59 kr) som jag ska blinga ngt i min utrustning med, vad det är får ni se senare!


FÄRGGLATT OCH FINT

Har fått lite bilder från Lina nu och jag bjuder på dem allihop. Som sagt kändes han superfin men dessa bilder är mer för att visa våran något färglada outfit idag. Fick endel blickar påväg till paddocken. Vet att ni är avundsjuka, galet snyggt matchat! Ni får se fler ridbilder när jag får dem (;




EXKLUSIV

Kikade runt lite på Sara Carlssons blogg och såg detta schabraket från Exklusiv Horse Wear. Gulligt och lite roligt, något jag känner att jag borde ha under sadeln vissa stunder. Men ändå, lite väl oseriöst haha.



Tittade in på exklusivs hemsida och hittade även deras nya tävlingspaket i flerfärgit. Tyckter faktiskt att detta paketet var snyggt. Ganska ovanligt och inte för mycket men inte heller för lite. Lagom helt enkelt. Tycker även att färgerna går bra ihop och så gillar jag att tyget är glansigt. Absolut något jag skulle kunna ha på Sunny! Vad tycker ni?


DRESSYR I PADDOCKEN

Nu känns det som om att det går bättre och bättre för varje gång jag rider, och den känslan är helt underbar. Åh, jag blir så glad av min fina häst!

Dressyrpasset idag var lite hårdare idag än i förrgår då jag la in lite galopparbete också. När jag hade travat i fem minuter kunde jag lika gärna ha slutat rida, för då var jag nöjd. Han gick så bra redan från början utan att jag satt något krav på honom. Visst att han gick emot mina skänklar några korta stunder och att det blev korsgalopp en gång. Men jag är så sjukt nöjd! Min häst är bäst. <3

Lina var med och fotade idag, så bilder kommer när jag fått dem. Dagens outfit var otroligt vlämatchad och underbar. Kan knappt vänta tills jag får visa den! :D Så länge får ni en gammal bild.




BROTTOM

Jag tänkte bara skriva ett helt meningslöst inlägg för att säga godmorgon. Jag vaknade nyss efter en 11 timmar lång sömn, sommarlov är inte bra för min dygsrytm. Om 20 minuter ska jag sitta på bussen på väg mot resecentrum för att möta Lina, men jag har varken ätit, klätt på mig eller fixat mig. Lite brottom kanske... Hinner inte fixa ngt meningsfullt blogginlägg men jag har endel som redan är uttänkta. Kommer upp lite senare i em/kväll. Ha en bra dag!

TACK!

Tänkte bara kika in här och säga tack till Sarah och ni andra som sagt grattis till mig idag. TACK!! :D


FRÅGESTUND

Alla har något dem vill veta om alla. Så nu är det eran chans att fråga oss vad som helst, vi svarar på nästan allt. Allt från utrustning, mål med hästarna, ridövningar och bloggen till privatliv, skolan och framtiden.
Så kom igen nu, fråga på!
Det finns inga dumma frågor, bara dumma svar (:


Frågestunden avslutas på tisdag klockan 18.00!
Vill ni ha svaren i text eller i videoblogg?


RÖDA RIDBYXOR

Dessa nya ridbyxor från Hööks tycker jag är galet snygga. Gillar den gråa skoningen skarpt och kan inte hitta något jag inte gillar med dessa. Ändå problemet är att jag bara har två schabrak att matcha med, ett marinblått med röd kant baktill och ett vitt med röd passboal. Men ojdå, där fick jag en anledning till att köpa fler schabrak ;)

Ska till Hööks imorgon med Linis och då hoppas jag på att de finns i min storlek. 549 kronor för ett par helskoda ridbyxor är ju knappt något heller, kalasbra!


DAGENS RIDPASS

Dagens ridpass blev en uteritt som varken var lugn eller hård. Mycket skritt, lite längre galopper och lite trav. Sunny var lagom pigg, han var frammåt men ändå inte så överdrivet som han blir ibland och bara sticker. Längst kanalbanken var det fullt av vattenpölar som vi drog igenom i galopp, sjukt kul!

Du gör mig så galet lycklig! <3



GRATTIS BÄSTA VÄN!

Idag är det ingen vanlig dag för idag fyller en av mina absolut bästa vänner 17 år. Jag har snart känt henne i 4 år och vi har otroligt många minnen. Underbara, roliga, sorliga, galna, dryga och rent ut sagt elaka. Men i slutändan har det ändå alltid varit vi två. Genom regn och solsken, genom glädje och sorg. Jag älskar dig för precis den du är. Och en sak är säker, med dig har man aldrig tråkigt!

Mycket har vi gjort tillsammans och även startat och drivit denna bloggen. Såklart är det Josephine som fyller hela sjutton idag!
Kom igen nu alla bloggläsare. Ett litet grattis är hon väll iaf värd?



VÅGA SATSA, DET ÄR DET VÄRT

Take a risk
Take a chance
Make a change




I'll spread my wings and I'll learn how to fly.
I'll do what it takes till I touch the sky.


CHARLES OWEN JOHN WHITAKER HJÄLM?

Jag har lämnge velat ha en svart JW hjälm men har aldrig haft tillräckligt med pengar. Mamma har dock sagt att hon betalar hälften den dagen jag köper en så det blir inte så farligt mycket. Nu när jag har jobbat och tjänat lite pengar funderar jag på att lägga dem på hjälmen. Tror jag ska åka till sharpman ngn dag och köpa en, behöver ändå åka dit och köpa ett par nya Roeckl handskar.




DAGENS RIDPASS

Idag red jag ett kort dressyrpass på 20-30 minuter i paddocken. Hade inte så höga krav utan travade mest runt på volter för att rida igång han lite och få honom mjuk. Han var väldigt fin, lite pigg men ändå inte så farligt med tanke på att han vilat i nästan 2 veckor. Och stel var han verkligen inte med tanke på hur han "borde" vara. Så jag är nöjd, riktigt nöjd! Fick till några riktigt bra steg där formen satt kalas.

Glömde mina ridhandskar hemma så fick ta ett par gamla som låg i stallet. Fick inget gräpp om tygeln alls så den bara blev längre och längre hela tiden. Slutade med att jag fick rida barhänt vilket faktiskt gick ovanligt bra.


SOVMORGON

Idag har jag tagit mig en välförtjänt och lång sovmorgon och nu ska jag snart gå ner för att äta frukost/lunch. Sedan ska jag åka till stallet och rida lite på min prins, hoppas han sköter sig lite iaf! Idag är det även midsommar för den som missat det och det ska jag fira med grillmys och en fin vän, inte helt fel. Uppdateringen blir nog lite halvkass, men det är ju midsommar så ingen sitter vid datorn va?

Tror för övrigt att jag glömde dator-laddar-sladden på Gunnorp, segt. Sitter nu vid min gamla och otroligt sega dator och saknar sladden något otroligt!



I MORGON KAN ALLT VARA BORTA

Efter att ha läst om vad som hände med Johanna Grants fina ponny Chaboukie lever jag nästan i chock. Händelser som denna får en att inse att allt kan vara över på en hundradels sekund. Den man älskar kan vara borta. Det är verkligen så sjukt hemskt vad som hände Chaboukie och jag kan inte annat än att tycka så sjukt synd om honom och Johanna. Jag kan inte föreställa sig vad hon går igenom och framför allt, jag vill inte föreställa mig.

I Januari skrev jag ett inlägg (läs det HÄR) om min största rädsla, döden. Om att jag ständigt mår dåligt för att något ska hända och att jag närsom helst och var som helst kan få panik för att någon av mina nära går bort. Jag kan säga att det har blivit mycket bättre och det var ett bra tag sedan jag fick en "panik-attack" men när denna olycka drabbade Johanna och Chaboukie börjar det snurra i huvudet igen.

Allt kan hända och i morgon kan allt vara borta. Lev i nuet och njut av livet! Vi lever bara en gång, ta vara på den tiden för det finns ingen repris.


Jag vill tillägga att jag tycker Johanna gjorde helt rätt som tog beslutet att avliva sin ponny. Jag och min syster har loovat varandra att om Sunny någongång blir så skadad att han kräver lång boxvila och sedan ändå inte blir ridbar så ska han få somna in och istället få galoppera fritt på trapalandas evigt gröna ängar. Tolka mig inte fel, jag skulle kämpa in i sista stund. Men alla hästar klarar inte av att stå måndaer i box och sedan bara gå i en hage. Det är psyket som tar stryk och Sunny skulle verkligen inte må bra av det.


HEJ!

Efter sju slitsamma, jobbiga och alldeles underbara dagar är jag hemma igen! Det har varit mycket arbete, lite sömn och många barn. Men människorna jag har jobbat med är ju så sjukt grymma så jag har aldrig haft en tråkig stund, trots att alla var långt ifrån på topp hela tiden. Att det kunde vara så kul att diska..

Idag var jag och pappa bara en snabbis i stallet för att ge Sunny mat och pussa lite på han. Orkade verkligen inte rida. Men i morgon ska jag rida ett väldigt lätt pass i paddocken då han vilat i nästan 2 veckor. Nu ska vi köra hårdträning i två veckor innan vi åker till Gunnorp i nio dagar!

Hoppas på att shoppa lite nu i veckan för min lön och så behöver jag lite nya ridbyxor mm. Mamma åker dock bort så måste tvinga med pappa till en hästaffär, det blir en utmaning ;) Hoppas på att hålla igång bloggen bra också!

DRESSYR?

Jag har i stort sätt så länge jag kan minnas alltid tyckt att dressyr är "tråkigt" och att hoppning är mycket roligare, men börjar det vända nu? Jag tycker inte på något sätt att hoppning är tråkigt och skulle mer än gärna vilja komma långt i hoppningen men jag har börjat inse att det inte kommer ske på Opus och har därför börjat öppna ögonen för dressyren. Efter att inte ha kommit speciellt långt frammåt inom hoppningen de senaste åren trots att vi har tränat och kämpat känns alla småsmå framsteg inom dressyren som att vinna på triss (inte riktigt kanske men ni fattar...). Vi har inte tränat dressyr seriöst speciellt länge men ändå gör vi framsteg för varje gång vi tränar och jag känner på mig att om jag lägger ner lika mycket tid och kämpar lika hårt med dressyren som jag gjort med hoppningen, kommer vi lätt kunna starta en dressyrtävling.

Jag vet att han aldrig kommer kunna gå "hur långt som helst" då han har ganska så begränsade gångarter men en bit på vägen ska vi komma. Vi har ett och ett halvt år kvar på tävlingsbanorna, dags att visa vad vi går för!


Tillsammans klarar vi allt, världens finaste ♥


TRÅKIGT

Jag vet, bloggen är verkligen skittråkig för tillfället men jag har varken orken eller motivationen till att driva en blogg själv och skriva en massa seriösa inlägg. Vi får se hur uppdateringen kommer bli det närmaste dagarna då jag bara tänker blogga när jag har något vettigt att skriva om, hur kul är det för er att läsa om mina ridpass lixom? Hoppas på bättre uppdateringen när Sarah kommer hem igen!


DRESSYRTRÄNING

Nu sticker jag till stallet, idag är det dressyrträning på schemat!




BILD FRÅN IGÅR


UPPE MED TUPPEN

Kom hem från stallet för ungefär en timma sen efter att jag varit där och släppt ut Opus i hagen. Det regnar sjukt mycket idag och är dessutom kallt så han fick ett regntäcke på sig. Opus verkade iaf inte speciellt ledsen över att det regnar utan var lika glad som vanligt!

Eftersom Sarah är borta ett tag nu och jag måste försöka hålla igång bloggen själv så skulle jag behöva eran hjälp med att få förslag på vad jag ska skriva om. Annars funderar jag på att dra gång en frågestund men det finns bara ett problem, sist vi hade frågestund var det inga frågor som kom in och det blir ju lite svårt med frågestund då... Vad tycker ni? Vi har ju trots allt fått en hel del nya läsare!


DAGEN

DAGEN

Stryker ett streck över denna dag.


TIDSINSTÄLLT

Detta är ett tidsinställt inlägg och förhoppningvis sitter jag i bilen på väg till tävlingen. Ska bli kul oavsett hur det går, men hoppas självklart på att ponnyn min är på bra humör!

Hörs senare :)


SADELBOCK

Måste bara tipsa och även hissa sadelbocken (tror det heter så?). Jag har haft en i ungefär 2 år och jag kan säga att det underlättar betydligt när man ska putsa sadeln. Utöver detta kan man även använda den för att hänga tillexempel benskydd på tork eller för att bara hänga en massa annan skit på om det inte får plats nån annan stans. Superpraktiskt helt enkelt!


Bild lånad från google.


BILDER FRÅN IDAG


SNABBT INLÄGG

Är bara hemma en snabb vända för att trycka i mig lite mat och sedan bär det av på fler äventyr. Hittils har jag varit mycket effektiv idag och hunnit rida och putsa all utrustning jag ska ha imorgon noggrant. Nu ska jag som sagt äta och sedan ska jag åka till stallet igen. Hade tänk försöka att hinna med och ta lite kort för att sedan sticka vidare till nästa stall och rida. När det är färdig åker jag tillbaka till mitt stall och fixar det sista inför tävlingen, borsta Opus och packa. Som ni märker har jag fullt upp men jag hoppas på att inte komma hem allt för sent ikväll så jag kan blogga. Har ett tips&trix inlägg på gång, länge sedan den kategorin uppdaterades!

See you later!


HEJ DÅ

Nu har jag pussat hejdå på Sunny, duschat och packat klart. Nu är det bara datorn som ska packas ner, jag ska ha mat i magen och sedan är jag redo att åka. Så nu säger jag hej då till er. Jag har varken haft lust eller tid till att fixa tidsinställda inlägg. Så fram till på torsdag tar jag en bloggpaus. Det kan hända att jag skriver innan det, men då är jag iaf tillbaka med lite mer motivation än vad jag har nu. Och det kan behövas!

Sunny var iaf superduktig idag! Jag löslongerade lite i ridhuset och han lyssnade riktigt bra :) Hur ska jag klara mig utan honom i fem dagar?


SJUKT FOTOSUGEN

Var inne på en kompis blogg nyss och såg att hon hade fotat sjukt fina bilder idag och gissa om jag blev fotosugen? Inte bara lite utan ville typ springa ut och fota på en gång, vilket jag dock inte kunde eftersom det är mörkt ute... :( Istället ska jag nu sitta och läsa massa tips&trix på internet som jag förhoppningsvis kan prova att använda mig av imorgon då jag bestämt mig för att fota (om det inte regnar hela dagen). Så imorgon hoppas jag på att kunna visa er massor av fina bilder, hihi!


Denna bild blev min bildlärare förälskad i och det var endast tack vare denna bild som jag lyckades få ett MVG i bild, grymt! Kan tillägga att den fotades första gången jag fick låna min pappas förra systemkamera för ungefär tre år sedan.


SVAR PÅ KOMMENTAR

Vad va de för ny hästaffär?

Fick denna kommentar av en anonym bloggläsare och svarar därför i ett inlägg. Affären heter HippotiQue och ligger i Torby här i Linköping. För mer info, kolla på deras hemsida :)



TODAY

Hej på er! Kom för ett litet tag sedan hem från Sarah där jag sovit inatt då jag följde med henne hem efter att vi varit i en nyöppnad hästaffär här i Linköping igår. Vi köpte ingetning utan kollade mest runt och pratade gaaanska länge, hehe. Just nu sitter jag och funderar på om jag ska orka åka och jobba ett tag eller om jag ska åka till stallet på en gång. Hmm... svårt det där, vi hörs i vilket fall senare!


Ett foto på min ena hund som jag tog för någon månad sedan!

MYCKET ATT GÖRA

I morgon åker jag iväg i sju dagar och jag har massor att göra tills dess. Måste ladda och fixa kamerautrustningen, lägga in filmer på datorn, tvätta, packa, handla, åka till stallet och såklart fixa en massa blogginlägg att sätta på tidsinställt. Jag tar med mig datorn till Gunnorp och tror attd et finns trådlöst internet, men kan inte lova att det blir någon uppdatering från min del. Ska trots allt jobba nästan dygnet runt på ett läger med 35 små barn!
Ni får gärna ge tips på vad jag ska skriva för inlägg! :D

FRISÖREN

Igår var Opus hos frisören (mig) och klippte pottfrilla inför lördagens tävling. Det blev rakt...


Före.


Efter.


Före.


Efter.


TRÄNING MED REPGRIMMAN

Jag orkade inte tömköra idag så red och lekte lite med Sunny i paddocken. Som rubriken lyder var det repgrimman som fick vara huvudlag idag. Ridningen gick faktiskt jättebra! Han lyssnade bara jag tänkte och vi svängde, stannade, backade, gjorde framdelsvändningar, skrittade och travade lite. Det är så svårt att trava barbacka, är ju påväg av en gång i sekunden typ, haha!

När jag hade ridit lite och var nöjd var det såklart broöppning så stannade kvar i paddocken och jobbade lite från marken ist. Vi hoppade lite över hindrena som stod kvar och longerade lite. Han har blivit så duktig nu! Sen när jag skulle tillbaka till hagen fick jag lite ryck på slussvaktaren, men det är en annan historia ;) Är iaf sjukt nöjd över Sunny idag!

Två bilder tagna från den tre sekunder långa filmen, sen ramlade kameran ner :P



BILDER FRÅN DEN 6 JUNI








AVSLUTNING

Godmorgon! Idag ska jag och Josephine åka till våran förra skola och titta på deras skolavslutning. Känns inte som att det var ett år sedan det var vi som stod på scenen, samtidigt som så mycket har hänt. Den dagen gick jag med ett leeden på läpparna hela dagen, så sjukt kul var det! Sk aif bli roligt att hälsa på lite lärare och kompisar idag :) Hoppas vi kommer in, för vi har inga biljetter! haha.


Bild från våran avslutning. Och nej, vi är inte helt normala, vi gick ju trots allt på Internationella Engelska skola
n ;)

DAGENS RIDPASS - OPUS

Red ett dressyrpass på Opus idag, en riktig genomkörare och Opus var så duktig så! Jobbade flyttningar på liten fyrkant i skritt och gick sedan över till att flytta i trav på långsidorna blandat med volter, halter, ryggningar, avbrott och igångsättningar m.m. Jobbade även en hel del i galoppen idag och tränade mycket på galoppfattningarna vilket gick bättre än vanligt. Opus var riktigt trevlig att rida idag för han var kvick för hjälperna och sammarbetsvillig, sen kan man ju diskutera hur det såg ut men det kändes bra iallafall :)


ZALDI ROYAL SADEL SÄLJES

HÄR hittar ni annonsen.


EVEN THE STARS REFUCE TO SHINE

Träningen med Sunny i ridhuset gick inte så bra idag. Han hade inte koncentrationen på mig och då fungerar det inte riktigt som det ska. Men så är det ibland, man har dåliga dagar. Ibland har jag en dålig dag och ibland har han en dålig dag, ibland är det vi båda och då fungerar inget. Det är bara att ta nya tag och försöka en annan gång. jag menar inte att det inte gick bra alls, men jag hade högre förväntningar helt enkelt.

Jag tog med filmkameran, men glömde minneskortet hemma. Haha! I morgon ska jag tömköra i paddocken så då kommer det nog film ist.


SEGT MED SOMMARLOV

Jag har nästan redan tröttnat på att ha sommarlov. Hatar att inte ha någonting att göra hela tiden. det jag hittils har gjort idag är att äta mat, sitta vid datorn och titta på film. Värt? Ska iaf städa lite här hemma nu innan jag släpar mig iväg till bussen och åker till stallet. Det är om möjligt ännu segare att åka till stallet. Skönt när man är i skolan och ändå är ute i Vreta kloster men nu känns det så jobbigt att åka ut. Gud vad jag klagar, haha! Finns faktiskt inga bra stall som är närmare, och det är inte så segt i stallet när man väl släpat sig ut till bussen. Det ska bli skönt med fasta rutiner igen på fredag!

Eftersom att Sunny vaccinerades igår måste han ta det lungt i 48 timmar. Men jag brukar inte vilja chansa och kör på 3 dagar. Det känns ganska onödigt att rida honom ordentligt ett pass och sedan låta honom stå i 5 dagar när jag inte är hemma. Istället får han en lugn vecka nu och sedan får han stå innan vi börjar hårdträninngen igen i två veckor till Gunnorp. Sunny mår så bra i psyket nu när han är ute på nätterna och inte blir understimulerad så han klarar av att vila.

Idag ska jag leka lite med honom i ridhuset, tar med filmkameran så kanske ni får se lite av vad vi tränar sen :)

Älskar bilden, haha!

ETT ÅR TILLBAKA I ARKIVET

Jag älskar att titta tillbaka och se vad man gjorde för ett år sedan. Så mycket har hänt, samtidigt som man mins det. Den 13 juni 2010 (ett år och en dag sedan) föjde Josephine med mig till stallet där Sunny då stod och fotade när jag hoppade. Josse red honom även lite och fy fan vad dryg han var mot henne, haha! Bjuder iaf på lite bilder och en filmsnutt från det passet.







JOBBAT

Kom för ett litet tag sedan hem från jobbet. Har jobbat ganska mycket det senaste vilket innebär massa pengar vilket bara är positivt eftersom jag kan shoppa massa då. Just nu sparar jag pengar inför i sommar då vi förhoppningsvis ska åka till Falsterbo och Reitsport Schockemöhle och om det inte skulle bli av så kan jag shoppa massa saker på Sharpman istället. Dock behöver jag egentligen ingeting så vet inte riktigt vad jag ska köpa, hehe. Men schabrak kan man ju aldrig ha för många av ;)





FILM FRÅN TERRÄNGTRÄNING 6 JUNI



Bättre sent än aldrig - eller hur? ;)


FILMEN FRÅN MANTORP



WE LOVE IT!










Avslutar med min favorit bild från dagen, man ser verkligen våran glädje i bilden!

Fick trots allt lite bilder av Sofia :)


SURT

Ringde Erik i morse och några timmar senare stog han på stallplanen och stoppade en spruta i Sunny, snällt! Såklart hade jag gjort en miss och tiden hade gått över med 7 dagar = måste börja om med grund vaccination igen :( Som tur är hinner han få den andra sprutan precis innan vi åker till Gunnorp!

Sunny vilade idag och fick bara lite mat i magen och lite borstad. Sedan fixade jag lite i stallet innan jag cyklade hem. Hela kvällen har jag varit på femtioårs kalas och därav den dåliga uppdateringen. Tråkigt att jag har bloggtorka nu när besökstatisiken ökar och ni var duktiga på att kommentera förut.
Ge gärna tips på vad jag kan skriva om och vad ni vill läsa om!

Ägaren till denna lilla ponny skrutt var det som fyllde år. På bilden ovan är det Mimmi och jag efter en CR i december 2008.


VECKOPLANERING - OPUS

Måndag: Terrängträning.
Tisdag: Dressyr.
Onsdag: Uteritt.
Torsdag: Vila.
Fredag: Lättare ridpass, uppmjukande och lydnad.
Lördag: Tävling.
Söndag: Uteritt.

Vi får väl se om jag kan hålla detta nogorlunda, hehe :)




DAGENS RIDPASS - OPUS

Idag var vi på terrängträning igen och det var precis som förra gången super kul! :D

Opus var duktig och stannade bara två gånger och dessa gånger var mitt fel. Första stoppet var på ett "hus" (ja, min ponny kan hoppa hus ;)) där jag tvekade lite vilket även gjorde så att Opus tvekade lite och det andra stoppet var på en "jag vet inte vad det heter" som var i lätt uppförsbacke och jag hade lite dåligt med tryck i galoppen. Är stolt över Opus i vilket fall, var ju trots allt andra gången nu men det kommer självklart bli fler!

Tyvärr inga bilder eller film idag.


ÄNTLIGEN NY VECKA!

Äntligen är det ny vecka! Har väntat på den här måndagen i nåra dagar nu, då förra veckan verkligen var min otursvecka. Varje dag hände det något oturligt, bara måndag jag inte kan komma på något som hänt. Tänkte skriva ut allt som hänt, men blir så mycket negativt och det är ju lite tråkigt :P

Denna veckans planering ser ut såhär för Sunny:
Måndag - Vila och vaccineras
Tisdag - Lugn uteritt
Onsdag - Träna från marken i ridhuset
Torsdag - Uteritt
Fredag - Lugn uteritt
Lördag - Vila
Söndag - Vila

På fredag åker jag till Gunnorp för att jobba som lägerledare i sju dagar. Det ska bli så galet roligt att jobba med två goa tjejer på värdens bästa ridläger! Sen ska jag och Sunny dit 6 juli - 14 juli, längtar! :D


Jag och Sunny i täten på stora galoppsträckan 2010.

MONDAY

Jahopp, då var det måndag igen och jag sticker straxt till jobbet en sväng. Vet inte riktigt hur länge jag kommer jobba så får se när jag hinner uppdatera här. Ikväll ska jag i vilket fall åka och träna terräng igen tillsammans med Sofia, det ska bli super kul!! :D




BILDER 12 JUNI 2011


























DAGENS RIDPASS - OPUS

Vet inte om man kan kalla det ridpass egentligen, skulle nog mer vilja säga foto runda. Vi tog i vilket fall mest porträttkort men mamma tog även lite kort när jag red lite fram och tillbaka längs med vattnet (tyvärr är hennes specialite felstegsbilder...). Förövrigt är Opus världens sämsta fotomodell då han typ dör direkt när kameran kommer fram och vägrar ta fram sina små öron men när dem för en gångs skull åker fram blir han som tur är super söt!

Om någon känner för att veta så var remontnosgrimman jag köpte för liten och det stör mig sjukt mycket! Varför kanske ni undrar och då ska jag, snäll som jag är, tala om det för er, haha. Opus huvud är fel proportionerligt för remont nosgrimmor verkar det som. För något år sedan köpte jag en i Cob (hans vanliga storlek) och den var lagom "över huvudet" men delen som sitter över nosen och inte går att ändra var på tok för lång. Idag köpte jag då istället en i storlek ponny och den satt perfekt över nosen men var för kort över huvudet, jobbigt läge! Nu är jag då istället på jakt efter en remont som det går att ändra storleken på nosen på vilket inte verkar vara jätte lätt att hitta. Så om någon vet var man kan köpa en sådan i Cob och som har silver spännen, säg mer en gärna till!

Bilder kommer i annat inlägg!


BILDERNA FRÅN MANTORP











Glömde ridstövlarna i stallet (a)


IBLAND BLIR DET INTE SOM MAN TÄNKT SIG




TERRÄNG HOPPNING

Idag var som sagt jag och Sunny i Mantorp och hoppade terräng. Sunny skötte sig superbra både där och i transporten vilket var skönt. Ska man sammanfatta ridpasset så tyckte både jag och Sunny att det var superkul! :D

Vi hoppade både stockar, lådor, gravar, pallisader, nerhopp, upphopp och red genom vattnet. Nästan alla bara på ponny nivå, men det var ju faktiskt första gången för oss båda. Vissa hinder tyckte jag var lite läskiga och tvekade, då gör ju Sunny också det och stannar. Han var ju duktig, baar piloten som gjorde lite missar! Det slutade med tre ofrivilliga avsittningar och lite stopp. Men för det mesta gick det bra. Jag tyckte nästan att vattnet var roligast, haha!

Jag är iaf supernöjd och glad att Johanna körde och hjälpte mig! Nu ska jag fixa med bilder och film, så får ni se det senare idag :)




HÖÖKS

Har precis kommit hem efter en sväng på Tornby där jag har shoppat på Hööks. Köpte en remont nosgrimma som jag tänkte prova att rida med idag om den passar, vi får väl se om den är för stor på min mini häst haha! Köpte även en ny saltsten och lätertvål i sprutflaska då jag MÅSTE bli bättre på att ta hand om min läderutrustning. Utöver detta har jag även köpt hårfärg så om jag lyckas samla ordentligt med mod ska jag även färga håret idag, läskigt :S
/Josephine

SÖNDAG

Idag är det fint väder, sol och nästan blå himmel. Detta betyder perfekt fotoväder och jag ska försöka få min mamma att följa med och ta lite kort på mig och min buse :D Oavsett om hon följder med eller inte hade jag tänkt rida till ett fält och rida lite uppmjukande och även lite kondisträning idag, kanske även lite busridning hihi. Det kan ju vara kul med någonting annat en paddock bilder. Jag har även tänkt ladda upp filmen från terrängträningen som var i måndags, har glömt bort att göra det!




GODMORGON

Vaknade precis och måste snart stressa iväg till stallet. Klockan är alldeles för tidigt, men vad gör det? Idag blir det att åka till Mantorp med Sunny och hoppa terräng, om det inte är för blött i gräset. Sedan ska jag, Lina och Johanna åka till Sharpman, roligt! :D
Nödvändigt inlägg, men ville baar bevisa att jag var vaken såhär tidigt. haha!
 


ONE IN A MILLION ♥


 
Du är det finaste jag har


JOHANNA OCH SUCCESS

Efter att jag hade ridit Sunny idag åkte jag med Johanna till Mantorp med Sucess där dem skulle hoppa lite terräng. Andra gången Success var där och han skötte sig superbra. Det är alltid roligt att åka med när folk tävlar/tränar, speciellt terräng tycker jag är kul! :)

Både jag och Lina var med som fotografer. Jag filmade på de flesta hindren, men har lite bilder att bjuda på iaf.









Sista bilden är dagens favorit! ;)


DAGENS RIDPASS - SUNNY

Idag blev det ett kort dressyrpass i paddocken för Sunnys del. Ville bara känna igenom honom och försöka få lite udn och fin form. Lyckades rida ett helt ridpass på ca 30 min, vilket nog är rekordkort för mig. Brukar i vanliga fall ha väldigt svårt att hålla tiden och ridpassen blir oftast längre än tänkt.

Sunny gick iaf super fint! Jobbade på bra, lyssnade och gjorde det han skulle. Lite missar blev det, men det får man ta. Galopperade lite i högervarv och han var ovanligt lugn och fin. Testade även skänkelvikning i trav och det gick nästan! Innan har han bara ballat ur, stressat upp sig och passat när jag försöker, men idag travade han på och flyttade sig med små steg år sidan. Framsteg!

Är väldigt nöjd över min lille bushäst idag, hoppas han är snäll i morgon också! :)


EFTERSTRÄVAN

Mitt mål med ridningen är framförallt att ha roligt. Jag vill inte rida EM, vill inte vara bäst och behöver inte en toppen häst. Det är inte mina mål och drömmar, jag vill bara ha roligt. Såklart kan man ha andra mål än att bara ha roligt, mitt är att jag ska trivas och vilja arbeta med hästen och att hästen ska göra detsamma mot mig. Jag vill vara ett med hästen. Det spelar ingen roll vad det är för häst, det kan vara en tävlingshäst men det kan också vara en "skogsmullehäst". I dagsläget är det Sunny, och han är mer än okej! Han är en häst jag tror på och satsar på. Inte i tävlingssamanhang, utan för att bli ett team.


Alla har vi olika mål, och mitt är att bli ett riktigt team med hästen.



BLINGAD HJÄLM

Tänkte fortsätta lite på Sarahs spår med blingbling. Något som jag har börjat tycka är sjukt snyggt är att blinga rosetten på JW hjälmen då jag tycker det ger "det lilla extra" på outfiten utan att bli för mycket. Funderar starkt på att blinga min hjälm själv, alltså köpa stenar och klistra på själv. Jag har dock ett problem, jag ångrar mig ganska fort och det blir ju lite jobbigt om jag vill ta bort dem sen för det borde ju bli kvar klister som syns?


En stor HISS till blingade hjälmar, sjukt snyggt!
Vad tycker ni?



DAGENS ATT GÖRA LISTA

Idag är det en ny dag, och faktiskt lördag igen. Jag är uppe alldeles för tidigt för att det är ördag OCH sommarlov. Men ska man hinna med allt på dagens-att-göra-lista så är det bara att sätta fart! ;)

Min dag ser ut såhär:
- Städa mitt rum
- Åka till Hööks
- Handla med mamma
- Rida lite dressyr på Sunny
- Smörja hopputrustningen
- Mocka boxen
- Åka med Johanna till Mantorp där hon ska hoppa terräng med Success.

Vad ska ni göra idag? (:

DAGENS RIDPASS - OPUS

Idag red jag som sagt ut en sväng tillsammans med en kompis och jag kan bara säga en sak, Opus var stundtals så jäkla jobbig! Han var pigg hela tiden men efter ett tag gick det inte att rida rakt för att han var så pigg och när vi skulle galoppera kom vi knappt frammåt för han "hoppa på stället". Sen när han väl gick frammåt var det iaf i galoppen han var som lugnast för annars bara drog han och ville galoppera, detta resulterade i en hel del galopp idag.

Det är roligt att han tycker det är så himla kul att rida tillsammans med någon annan men ibland blir man allt lite trött på honom när han håller på såhär. Det är synd att han inte är såhär pigg även på hoppbanorna ;)


HEMSK MATCHNING

Att matcha och vara fin vid ridning är ett "intresse" för mig. Även fast man bara ska ut i skogen är det kul att ha på sig något fint och välmatchat. Men lika roligt är det att ibland dra på sig och hästen något som verkligen makes-no-sense. Något som är så äckligt fult att det bara ser komiskt ut.

Idag körde jag på det senare alternativet. Jag hade ett persiko-rosa schabrak med vinröd kant och till det "matchade" jag med hallonrosa/chockrosa lindor på bakbenen. Själv hade jag på mig en rosa tröja och ljusrosa strumpor. Kalas fult!

Älskar lindorna, för de är så sjukt skrikiga och vidriga. Tyvärr har jag inget att matcha dem med, och har bara ett par :(


BLINGA STÖVLARNA?

Jag älskar saker som blingar, glittrar och är i frächa färger. Men det ska fortfarande vara med måtta! Ett tag har jag nu funderat på att blinga mina läderridstövlar. Det finns ett par stövlar på Hööks som är blingade upptill och det tycker jag är supersnyggt. Jag vill blinga på samma ställe, men lite mer tror jag. Vet inte om jag ska ha runt "kanten" på det området, två/tre rader i mitten eller hela området. Någon som har något annat förslag? eller vad tror ni blir bäst? :)

Stövlarna på Hööks.


DAGENS RIDPASS - SUNNY

Idag blev det bara en liten skritttur i 30 minuter. Red mest på långa tyglar men även lite i en lätt form. Klättrade lite för en backe och tränade på halter och ryggningar. Han lyssnade när det passade honom, men han var snäll :)

BILDER FRÅN GÅRDAGENS HOPPNING






USA

Blev visst ingen mer bloggning igår men gjorde en annan sak istället, en sak som va roligare än att blogga!

Jag blev medbjuden på middag där jag träffade min farmors halvsyster (tror jag det var...) och ett av hennes barn som båda bor i USA och jag har inget minne av att jag träffat dem tidigare (fast det har jag bara att jag var extremt liten). Vi snackade om lite allt möjligt och pratade om att vi ska hälsa på dem i höst, hoppas verkligen det! Men sen kom jag på den briljanta iden om att jag kan följa med dem när dem åker hem på tisdag och vara i USA i typ två veckor och sedan åka hem igen eftersom jag från och med idag har sommarlov. Skulle vara så himla kul och jag kan ju låtsas att jag åker på språkresa! Tyvärr är inte min mamma lika förtjust över min spontana resa... Men men, vi får väl se hur det blir, idag är det ju bara fredag ;)

Nu ska jag i vilket fall snart åka ut till stallet och rida med en kompis. Hoppas på lite bättre uppdatering ikväll, om jag inte får några fler spontana ider :D


Bild från google.


HOPPNING OCH SANDSPANING

Idag hoppade jag i paddocken och som ni antagligen såg på bilden i förra inlägget så fick jag nödlanda på marken, men inte bara en gång utan två! Fjärde och femte gången jag ramlade av Sunny, hoppas inte stallägaren såg...

Vid framridningen var gick han såder. Han var lugn men rullade bara på i sitt egna rejs, lyssnade inte frammåt och gick emot hjälperna. Det blev ingen rund och fin form, men tror det delvis beror på bettet. Men som sagt var han väldigt lugn, trots att han vilade igår. När vi sedan började hoppa blev han pigg, men var duktig. Allt gick bra tills vi höjde upp till 1 meter. Då blev jag osäker och tvekade, lika så gjorde Sunny och han började stanna på oxern. Sedan gjorde han det några gånger och jag tippade över två av gångerna. Vi fick göra om till bommar på marken och sedan höja upp till en oxer på 50 innan vi avslutade.

Det här var inte bra för min rädsla inom hopning, som precis börjat gå över! Hoppas att Sunny inte tar skada av det, tror faktiskt att han glömmer bort stoppen ganska snabbt. Men vi ska bara hoppa skrutt hinder ett tag och på söndag ska vi till terrängbanan. Det är både ont och gott. Jag kommer att tveka och kanske Sunny med, men vi kan förhoppningsvis koppla hoppningen till något posetivt igen!

Bilder kommer i morgon, för jag orkar inte fixa med dem nu :) Bilden under är inte från idag.


VAD HÄNDE DÄR?



SNART SOMMARLOV!

Om en timme går jag på sommarlov, gött! Har lite inlämningar kvar att göra eftersom jag haft dataproblem. Men nu är den fisk och kry igen :D
Jag ska fira att det är sommarlov med att åka in till stan, fika med Sofia och sedan åka till stallet och hoppa. Sofia ska med och ta kort/filma, sen ska hon även sova hos mig. Bra start på lovet!

TORSDAG

Även fast jag är ledig idag kommer jag nog inte hinna blogga speciellt mycket mer än vanligt då jag har fullt upp hela dagen. Jag ska börja med att snart åka till jobbet och jobba en stund, efter det ska jag till stallet och rida Opus och sist men inte minst ska jag en sväg till stan/ikanohuset. Vi hörs senare idag,kanske hinner slinka in med ett inlägg mellan alla saker jag ska göra :D




DAGENS RIDPASS - OPUS

Idag var det ett dressyrpass som stod på schemat för våran del. Jag gjorde ungefär samma övningar som vi gjorde på dressyrträningen förra veckan och försökte återskapa den känslan vi hade då. Det vi gjorde var alltså skänkelvikning på liten fyrkant och framdelsvändningar + lite vanliga ridvägar, mycket voltarbete. Opus var lite stel i början men släppte efter en hel del arbete och var stundtals fin i traven och superfin i galoppen! En sak som jag gjorde idag när Opus blev ostadig och tjaffsig i traven (vilket han ofta blir) var att antingen sakta av till skritt eller göra halt och börja om från början igen och för att aktivera honom.


Opus till höger och den andra hästen i stallet till vänster en dag i april. Visst ser Opus sjukt liten ut? Hihi min lilla mini ponny <3





CLOSE-UP FILTER

Som de flesta nog redan vet så är ett av mina intressen att fotografera. Jag är inte speciellt duktig men jag ska börja fota mer och öva mer nu så jag förhoppningsvis utvecklas lite åt det positiva hållet så småning om. Något som jag under den senaste tiden har funderat över att köpa är ett Close-up filter. Man sätter detta filter på objektivet och man kan säga att det blir som ett förstoringsglas/ett billigare alternativ till ett macro objektiv. Det gör alltså att man kan fota små saker lättare eller komma närmare föremål såsom insekter eller växter.

Dessa filter finns i flera olika storlekar och med olika mycket förstoring. De kostar också lite olika mycket men de jag har hittat kostar mellan 70 kr - 150 kr ca och finns att köpa tillexempel här. Jag har dock inga planer på att beställa något utan kommer i så fall gå till affären och köpa ett för att allt ska bli rätt osv.


Bild lånad från google.

Edit: Kollade runt lite till och såg att det även finns betydligt dyrare alternativ också.


BLOMMIG BORSTE

Nästa gång jag är på Hööks så måste denna söta lilla borste följa med mig hem! Jag hatar plastborstar, men rotborstar ska vara av plast och väl utslitna för att passa min smak. Men om man använder den massor på hovarna borde den väl bli lite sliten? Annars får jag helt enkelt ha den som prynad :D
35 kr kostar den och enligt mig är den helt klart värd det!


FÖR VARMT FÖR ATT RIDA

En av de bästa sakerna med sommarlovet är att man kan vrida och vända på dygnet precis så mycket man vill. Nu när jag slutar skolan vid 3 är det för vamt för att rida, och det känns så onödigt att åka hem först och sedan åka tillbka ut till Vreta kloster igen. Hinner ju bara hem och vända innan jag måste åka igen. Så idag fick Sunny vila, men det tror jag faktiskt inte att han dör av. Han fick sin mat och såg skapligt nöjd ut ändå. Hoppas bara han inte är för pigg i morgon, för då ska jag hoppa! :D


OUTFIT



Såhär vill jag och Sunny se ut när vi ska börja tävla. Stilrent, rosa och snyggt! Tycker dock den rosa färgen på schabraket är så ljus att den nästan ser vit ut, men älskar det iaf! Brukar inte heller gilla samhetsschabrak men vad ska man säga, det finns undantag! Jag tycker att outfiten är riktigt snygg. Vad tycker ni? Blir det godkänt att visa sig så? :D

BILDER FRÅN TERRÄNGTRÄNINGEN 6 JUNI



















Världens finaste ponny ♥

SISTA SKOLDAGEN

Har nu precis avverkat ettans sista skoldag! Japp, ni hörde rätt. Skulle egentligen haft tyska och svenska imorgon men då jag är klar i båda ämnena fick jag istället ledigt och måste bara gå till skolan på fredag då det är avslutning. Känns så galet skönt att ha ett långt lov framför sig då man bara ska ha kul och ta det lugnt (ska dock jobba lite med men det är rätt kul iaf) men trots det känns det lite tråkigt då jag tycker det är kul att gå i skolan så länge vi inte har en massa plugg. Men men, snart är väl sommarlovet slut igen och då har jag bara två skolår kvar tills jag är fri på riktigt :D

Nu ska jag käka lite mellis och sedan åka och hämta min moped som har varit på lagning. Efter det ska jag till stallet och rida ett dressyrpass på min lille ponny och utöver allt detta ska jag blogga massor då uppdateringen ska bli grym igen!

Tjing!


DATORN ÄR RÄDDAD

Igår hade jag panik över datorn men i morse när jag vaknade kunde jag nästan skratta åt det. Att alla filer raderas när det är två dagar kvar i ettan och massor inlämningar kvar händer bara mig! Men nu är datorn återskapad sedan senaste uppdateringen (måndags) och jag har räddat mina stora inlämningsuppgifter, i morgon ska hela datorn nollställas. Gash, jag är så galet glad!

Nog pratat om skolan och mina IT-problem. Snart slutar jag och då ska jag till stallet, blir en uteritt på Sunny. Hoppas han är snäll, för orkar inte bråka idag. Vet dock inte vart jag ska rida, det är nästa problem ;)


DJUP DEPRESSION

Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Min dator är mitt allt iprincip. Som tur är hade jag bara de redigerade bilderna på datorn medans orginalen är på hårddisken. Men ALLA mina skolarbeten är borta! Jag som redan hade för mycket att göra under de här sista två dagarna har nu mycket mer. Många uppgifter var imprincip klara. Det är inte direkt tio-minuters uppgifter heller, snarare tio-sidors uppsattser och fjortondagars observationer. JAG VET INTE VAD JAG SKA TA MIG TILL, ÄR I DJUP DEPRESSION!!! Ingen är ju förvånad över att det är jag som har sån här otur, Gud hatar mig helt enkelt.
Skriver från mammas iPad nu då min iPhone inte vill logga in på bloggen. Roligt inlägg, jag vet. Måste skriva av mig lite bara, helst vill jag använda sånna ord som gör att ni aldrig mer vågar gå in på bloggen. Men det vore ju faktiskt lite onödigt.
/sarah

BÄTTRE UPPDATERING EN ANNAN DAG

Tyvärr blev uppdateringen väldigt dålig idag... Jag kom hem sent från stallet och har nu suttit och försökt fixa en film från igår, dock haka sig just programmet. Sarahs dator mår inte heller vidare bra då den fått virus (?) och raderat alla grejer, där i bland de flesta bilderna på mig och Opus från träningen. Som ni fattar har vi lite oflyt när det gäller tekniken idag, vi hörs!

DAGENS RIDPASS - OPUS

Idag blev det en uteritt men inte en slapp uteritt utan vi jobbade ganska mycket! Jag tränade mycketpå att korta ihop honom och "packa ihop honom"  i galoppen så att han verkligen fick jobba ordentligt för att sedan rida lite mer framåt igen. Alltså övade vi på att ändra steglängden samtidigt som han verkligen fick träna sina små muskler ordentligt. Utöver detta red vi även en sväng till klätterbackarna och klättrade lite, dock inte så jätte mycket då dem fällt en massa träd och förstört flera av backarna :(


En bild från gårdagens terrängträning!




TISDAG

Idag har jag suttit hela dagen i skolan och försökt gör färdigt mina rester. Det gick inte sådär superbra eftersom att strömmen gick, internet slutade fungera och battererna på datorn tog slut. Nackdelen med att ha allt på datorn ;)

I stallet lekte jag bara lite med Sunny i ridhuset. Först longerade jag med det långa grimskaftet innan jag löslongerade lite. Han var lite trög när han skulle göra halt på spåret, men vi har hittat ett komando för galopp och han satte båda galopperna lös på lilla volten! Det fungerade faktiskt jättebra att löslongera idag då han lyssnade väldigt bra och var fokucerad på mig hela tiden.

Sedan red jag lite på honom med bara ett rep runt halsen. Både skrittade och travade, vilket faktiskt gick ovanligt bra! Det går bra att svänga vänster, men inte höger. Halter gör han bara ute vid repen eller stolparna men framdelsvändningar är han kung på! Nästa gång ska jag filma när jag tränar med honom i ridhuset, vill ni se det? :)

Nu sitter jag ute på trappan och väntar på att pappa ska komma hem och låsa upp. Ganska mysigt att sitta här när det är varmt och åskar, tur att internet fungerar iaf!

DAGENS RIDPASS - SUNNY

Dressyrpasset idag gick varken bra elle dåligt, det gick okej. Vi jobbade som vanligt med att han ska släppa i sidorna och gå i en rund form. Men han lyssnde inte riktigt och gick mest emot och var stel. Drog lite i handen och vägrade släppa. Galoppen gick dock bättre än vad den brukar gå i paddoken när vi inte hoppar. Så alltid något posetivt :)

Här är en bild som Josephine tog, resten kommer i morgon när jag fått dem.


DAGENS RIDPASS - OPUS

Idag var vi då iväg på terräng träning och det var så himla kul!!! Opus var verkligen superduktig och hoppade som bara den utan att kolla det minsta. Han bjöd dessutom på hindrena och man kände verkligen hur kul han också tyckte att det var, öronen var klistrade rakt fram hela tiden. Tiden gick superfort så det kändes typ som vi bara red i 10 minuter, hade gärna fortsatt någon timma till för det va så kul, Opus med tror jag.

Slutsats: Det va superkul enligt både mig och Opus och vi ska absolut göra om det inom en snar framtid ♥


En av bilderna som Sarah fotade idag. Fler kommer imorgon när Sarah har skickat dem och dessutom kommer det nog även en film under morgondagen!


BILDER FRÅN OPUS FÖDELSEDAG 19 MAJ










VECKANS SCHEMA - SUNNY

Måndag - Dressyr i paddocken
Tisdag - Duscha och promenad om bra väder, annars lek i ridhuset
Onsdag - Uteritt, mycket galopp
Torsdag - Hoppning i paddocken
Fredag - Lugn uteritt
Lördag - Terrängträning eller dressyr i paddocken
Söndag - Terrängträning eller dressyr i paddocken

Det blir tre pass i paddocken denna vecka, mer än vad vi brukar. Men jag tror det blir bra iaf. Ska bli så galet kul att åka till Mantorp och hoppa terräng! :D



TRÖTT OCH SUR

Igår när ja kom hem från Norrköping åke jag och mamma till stallet en liten stund. Jag red ut en sväng på Sunny och det gick så galet dåligt. Han var stenhård i munnen och stack med mig flera gånger. är jag kom hem var jag så sur och trött att jag gick och la mig på en gång. Nu är jag fortfarande trött och lite sur men ska börja fixa iodning mig för att om en timme ta bussen till resecentrum. sen blir det en hel dag borta idag också, så dålig uppdatering. Men i kväll bir det nog många bilder eftersm att Josse ska fota mig och Sunny när vi ider dressyr och jag ska fota henne och Opus när de hoppar terräng! :)

DAGS ATT SÄGA GODNATT

Har varit iväg hela dagen och kollat när Sofia och Mork tävlade och dem var superduktiga, tyvärr första utanför placering i båda klasserna. Snacka om retligt! När jag kom hem åkte jag direkt till stallet och red ett pass på Opus och kom hem för ett tag sedan. Som ni förstår är jag skapligt trött efter denna dagen så tyvärr blir det ingen super uppdatering idag, får försöka kompesera det imorgon då jag först ska fota Sarah och Sunny och sen ska Sarah fota mig när jag terrängtränar med Opus. Var typ två år sedan på tränade terräng senast så vi får se hur detta kommer gå, men det ska bli sjukt kul iaf! Lovar att berätta imorgon :)


FEMTE JUNI

Idag är det ett år sedan jag "sa upp" mig på Usha. I 365 dagar har jag ångrat beslutet jag tog den dagen. Men vilka beslut jag än tar idag så är Usha ett avslutat kapitel i boken om mitt liv. Hon kommer alltid att stå med där, aldrig suddas ut, men hon kommer aldrig tillbaka. Istället för att be om att få tillbaka henne får jag tacka för den underbara tiden jag fick med henne. Hoppas du har det bra idag <3

You never were and you never will be mine



BENLINDEUPPRULLARE

För någon dag sedan när jag satt i stallet och väntade på att bli hämtad fick jag för mig att städa lite bland mina saker. En sak jag gjorde var att linda upp benlindor som jag inte orkat linda upp tidigare av den enkla anledningen att det är så sjukt tråkigt och tar så himla lång tid. Kanske tar det lång tid för att jag inte har gjort det speciellt mycket tidigare då det går lättare och snabbare med bara benskydd, alltså att det tar lång tid på grund av oerfarenhet. Men nu när jag har börjat träna lite mer seriös dressyr vill man ju också se lite seriös ut och matcha benlindor, schabrak osv. och då måste man ju linda upp benlindorna också, kanske att det kommer gå snabbare om ett tag när man fått in tekniken eller också har jag funderat på hur en benlindeupprullare fungerar.

Någon som har en sådan och isf fungerar den bra? Var kan man köpa dessa?

Kikat runt lite på internet men hittar ingen som säljer utan bara bilder på olika. Så om ni vet någon hemsida/affär som säljer någon form av benlindeupprullare så säg gärna till!


SARAHS TANKAR OM RIDHANDSKAR

Jag tänkte fortsätta Josephines inlägg om ridhandskar med ett om mina åsikter och tankar. Jag kan börja med att säga; Jag fattar inte hur man kan rida utan handskar! haha.

Förut red jagbara med handskar eller vantar på vintern, pga kylan. Men när jag började rida Usha fick jag lära mig att skydda händerna. Annars fick jag fina sår av att hn drog ner huvudet och stack. Men med handskar fickjag ett helt annat grepp och kund vara mjukare i handen.

Nu rider jag ALLTID med handskar. Tunna, mjuka och med ba grepp ska det vara. Utan handskar har jag ett sånt hårt grepp runt tygeln att det är synd om hästarna. Och har jag för tjocka blir det samma sak. Med tunn handskar tycker jag man får en bättre gummikänsla i handn och bir mycket mjukare. På vintern rider jag hällre med tunna handskar och fryer sönder händerna än att ha tjocka och klumpiga vantar. Har dock ett par lite tjockare från jacson som fungerar riktgt bradem också. Annars är rockel mitt absoluta favoritmärke då de uppfyller alla mina krav :)



SUPER SUNFLOWER FRAMFÖR VAGNEN

Sunny startade sitt försa lopp den 5 oktber 2001, det var ett premielopp och han blev godkänd. Hans sista travlopp var den 16 april 2006 och då kom han 5:a. Han är äve kvalad i monte år 2007. Mellan att han var tv och att han var 7 år tävlade han 26 lopp. I de flesta fall är han diskad.

2009 när vi haft honom i ett halvår flyttade vi honom till ett travstall för att kolektivstall inte fungerade psykiskt för honom. Han började där att travträns lite smått och kördes kanske 1-2 ggr i veckan. Då gick han alltid klockrent och tyckte det ar superkul. Jag yckte det var superbra att han kördeseftersom att det tränar andra muskler, är bra ör konditionen och så kunde jag rida honom dagen efter utanatt tappa kontrollen helt och hållet.

Taken var att han skulle kvla i höst och detta år börja tävla lite smått, bara för skojj skull och sålänge han tycker det är kul. Men i höstas blev vi tvugna att flytta honom då jag började gymnasiet. Jag började även tröttna på att vara ensam ridtjej i ett travstall och trives inte riktigt. Flytten innebar ridkompisar, mycket bättre bussar och träningsmöjligheter, dock ingen körning för Sunnys del. Han sutade alltså med travträningen i september 2010.

Jag skulle vilja motionsköra honom på grusvägarna, längst kanalen och på skolans körslinga. Det vore även rolig att försöka skola om honom till skolkörning (dresyrkörning). Jag måste bara få tag på en sele ;) Ni kanske har märkt att jag hela tiden vill prova nya saker och variera mig? Fler saker lär väl dyka upp också, haha.

Två bilder på mig, Suny och Krister efter en körtur. En av få gånger jag kört honom.




LÖRDAG HÄR MED

Hos mig är det också lördag idag, precis som hos Sarah och som hos alla er andra om ni inte råkar bo på någon annan kontinent med stor tidskillnad! Vad händer idag då? Jo det har ni ju också på ett ungefär kunnat läsa i Sarahs inlägg men jag ska inte till Prinsen utan till Opus och jag ska nog byta ut handlandet mot lite solning. Där har ni  min dag, hörs!


Eftersom jag ändå är inne på det riktigt seriösa
spåret idag bjuder jag på en lika seriös bild.





LÖRDAG

Det är underbart med långhelg, det känns som om att det är lördag hela veckan! Men idag är det faktiskt lördag och ännu en dag med grymma planer :D 
Jag ska snart åka och handla med mamma. Sen hämtar Lina upp mig och kör mig till Perstorp där jag ska rida Prinsen. Och efter det ska jag åka till Sofia och sova där tillsammans med Josephine. Vi ska följa med när Sofia tävlar i Norrköping i morgon. Uppdateringen kommer dock inte vara så bra från min sida och antagligen inte från Josephines heller. Men jag ska försöka fixa lite tidsinställda inlägg till idag och i morgon (:


Jag saknar både vädret, hästarna och vännerna på bilden. Bara jag och Sunny kvar i stallet nu. Annica - Candy, Gith - Prinsen och Jag - Sunny.

DAGENS RIDPASS - OPUS

Red ett dressyrpass på Opus idag, som dock inte gick speciellt bra. Jag var trött, hade ont i huvudet och var allmänt opepp och Opus hade nog lite träningsverk sedan igår också... Red iaf lite flyttningar och bara uppmjukande i skritt och trav, han var stundtals ganska fin. Tog en galopp över ett fält också för att sträcka ut lite på vägen hem:)


VAGNPARAD

Igår var det vagnparad i Valla som de har varje år. Alla möjliga människor kommer och kör häst och vagn en sväng, bland annat på vägen förbi vårat hus. ja tycker det är så härligt att höra hovklappret på asfalten och att det passerar hästar med jämna mellanrum. Samt att det luktar hästbajs utanför huset, trots att jag bor i stan. haha!

Vissa var mer seriösa än andra.. Min personlifga åsikt är att "det rätta" är när de kommer med fina vagnar och gammeldagsa kläder. Jag tyckr att dt förstör lite att vara utklädd till clown. Det är ju trots allt i Gamla Linköping ;)








DISKUSSION

För några dagar sedan skrev jag ett inlägg som handlade om ridvantar, mer exakt ifall man föredrar att rida med eller utan ridvantar. I inlägget berättade jag att jag oftast rider med ridvantar och jag frågade även hur ni brukar göra. Något som var väldigt kul var att det var några läsare som faktiskt tog sig tiden att svara och dela med sig av sina åsikter.







Slutsatsen man kan dra utifrån dessa tre kommentarer är att det verkar populärt att rida utan ridvantar av dessa anledningar:
- Klumpigt med vantar
- Bättre känsla

Man kan dock se att vantar ändå används ibland tillexempel på vintern, vid ridning av starka hästar eller för att det är snyggt!



Fortsätt gärna att lämna kommentarer till detta inlägg, kul att höra! Ska prova att rida lite mer utan vantar nu och se om jag får en bättre känsla :D


LEK I RIDHUSET

Det bev ingen uteritt idag för Sunnys del. Istället lekte jag och min syser med honom i ridhuset och tränade lite olika saker. Det var roligt och Sunny var duktig!

Vi började med att longra honom i grimma och långrep för att träna på de olika komandona. Sedan löslongerade vi honom medans känslan satt kvar och hnkom ihåg vad han skulle göra. Vi avslutde med att jag red runt lite på honom föst helt lös och edan med grimaftet som halsring, det vi gjorde var att träna på vikt och röst hjälperna i skritt. Vi tränade även lite på att lyfta hova, backa med rätt ben och tänket i buga.

Jag ska böja träna mer sånt här med hoom. Gjorde det endel i vintras men när man kan vara ute i skogarna stället har det blivit mindre och mindre. Jag tycker att det är bra relationstnig och bra variation i träningen.
Brukar ni träna något liknande med era hästar? :)

I KNOW IT IS WITH YOU THAT I BELONG

Tack för de stöttande kommentarerna på inlägget om mig och Sunny. Tack för att ni har blivit grymma på att kommentara, det är superkul! :D
Nu vilar jag upp mig i väntan på att det ska bli svalare så jag kan åka till stallet och rida en sväng på min fina häst. Är det något speciellt ni vill läsa om ikväll? Då är det bara att sänga iväg en kommentar!


DÅLIG UPPDATERING

Har inte hunnit uppdatera någonting idag ännu för jag har varit och jobbat sedan halv nio imorse så nu har jag tjänat ihop lite pengar som ska läggas på mer utrustning till mig och ponnyn :D Idag är det dessutom strålande sol och jättevarmt så jag ska sola lite nu tror jag och sedan när det blivit lite svalare ska jag rida Opus. Detta betyder att det dröjer ett tag tills nästa blogg inlägg från min sida iaf.

Hörs ikväll!


ESKADRON SCHABRAK

Anna länkade till några eskadron schabrak på sin blogg och jag blev lite sugen på något utav dessa två. De kostar endast 299 kr hos Filippas ridsport och finns i både allround och dressyr. Jag ska isf ha ett dressyrschabrak, den garderoben behöver verkligen piffas upp!

Jag gillar modellen på dessa schabrak väldgt mycket och ahr tittat på de i andra färger tidigare. Jag tycker att rutorna är fina och så vekar de vara av bra kvalité, att priet är bra gör det hela ännu bättre!

Den något mörkare färgen till vänster heter aubergine och den något ljusare till höger heter lila. Jag tycker nog att aubergine är snäppet snyggare...
Vad tycker ni? :)

Bilderna kommer från Filippas ridsport.


DAGENS RIDPASS - OPUS

Idag blev det en lång och härlig uteritt i två timmar. Det va fint väder och vi var ute och bara hade kul, sånna här dagar behövs verkligen ibland! Provade också mina nya tyglar som jag köpte igår (glömde skriva med dem i mitt "Dagens shoppning" inlägg) och dem kändes jättebra och inte alls sådär hårda som lädertyglar brukar vara i början.


En av mina favoritbilder!


MED ELLER UTAN?

En sak som vi la märke till under Norrköing Horse Show förra helgen var att väldigt många red utan vantar. Själva rider vi nästan alltid med vantar och även de flesta jag brukar se på ponnytävlingar har ridvantar på sig. Är detta något som bara vi uppmärksammat eller var det kanske bara en ren tillfällighet?

Hur gör ni? Rider ni med eller utan ridvantar och finns det någon speciell anledning bakom valet?

Jag rider som sagt 99 % av alla gånger med vantar för att få bättre grepp och jag tycker även att det i dem flesta fall är snyggare. Dessutom är det mindre risk att jag bryter mina naglar som jag håller på att spara, haha ;).



Något annat vi la märke till är att väldigt många som rider storhäst har ljusbruna sadlar men kanske att detta också var rent av en tillfällighet!


DAMASKER FRÅN HÖÖKS

Förnågra månder sedan köpte jag två par daasker från hööks. Det var modellen med mycket teddyfoder i som kostar 259 kr/par. Jag köpte dem för att använda som vardagsskydd då jag inte orkar linda och för att Sunny får skav av de flesta vanlig benskydd.

Det posetiva med dessa benskydd är att de är snygga och har massor utav ludd i sig. De går även att masiktvätta i 40 grader och då blir de nästan "som nya". Minuset med dem är priset som enligt mig är för dyrt. Att dem även sprack i konstlädret efter fördsta ridturen ger jag en stor diss. Mina är använda nästan varje dag i 4 månader och dem är rejält slitna, speciellt dem bak.

Trots att kvalitéen harvarit kass för mig tycker jag ändå om dem. Sunny är väldigt sprattig bak och det är inte så konstigt att de blir slitna. Jag skulle rekomendera dem som dressyrskydd för använnign ibland, men inte till vardagsridning.


FILM FRÅN IGÅR

Jag måste erkänna att det är lite pinsamt att lägga ut denna film. Det är inte direkt en runda jag är supernöjd över, men man får bjuda på sig själv ibland. Anledningen till att jag rider så fort är för att han ska hålla igång galoppen och för att hanhelt enkelt är pigg :P Han slår om till trav ibland med något benpar/ alla ben och då måste han trampa om innan hindrena.

Det bra med en film där det inte går perfekt är att man lätt ser vad man behöver träna på. Jag har tittat på flmen flera gånger med ett nersänkt tempo och vet nu vad jag ska tänka på nästa gång. Väldigt sidigt faktiskt!

Först är det "banan" en gång och sedan hinder 1 & 3 i ett långsammare tempo.


Ni får väldigt gärna kommentera och ge kritik, tips och trix. Jag vill ju inget annat än att bli bättre och alla tips ger något :)

FILM FRÅN DRESSYRTRÄNING 1 JUNI



All positiv och konstruktiv (utvecklade) kritik mottages gärna!


GODMORGON

Jag har precis tagit en härlig morgondusch och ska snart gå och äta frukost ute i solen. Det känns som om att det här kommer bli en bra dag! Tyvärr blir det inget stall för mig idag men istället ska jag åka och tälta med lite människor. Det ska bli mysigt! Så jag åker snart och kommer tillbaka någongång under morgondagen. Men ni slipper nig inte för det, jag har föreberätt endel tidsinställda inlägg för att den bra uppdateringen ska hålla i sig. Sen har ni ju Josephine också :D

Vi är lika charmiga båda två...
 

DAGENS SHOPPING

Glömde ju berätta att jag var och shoppade lite efter skolan innan träningen. Det jag köpte var blåa benlindor från hööks och en blå T-shirt från Gina Tricot för att matcha mitt nya schabrak. Blev bra tycker jag, kanske nästan lite för matchat men bättre för mycket än för lite :D

Bild på inköpen kan ni se på bilderna från dagens ridpass eller i filmen som kommer upp så småning om!


DAGENS RIDPASS - OPUS

Dressyrträning idag! Vi jobbade väldigt mycket med skänkelvikningar både på en mindre fyrkant och på långsidorna och vi övade också ganska mycket på framdelsvändningar. I början var Opus ganska pigg och ambitiös på att jobba men sedan när han tyckte att det blev lite jobbigt blev han istället lite seg och stretig men sedan blev han fin igen och gav med sig! Som sagt jobbade han på väldigt fint idag och var mestadels jättetrevlig att rida så jag är jättenöjd :D

Mamma filmade och fotade lite också, dock blev det inte så många bra bilder och så är staketet mitt i filmen men jag tänkte bjuda på lite ändå...
















NY HEADER

Nu ahr äntligen den nya headern kommit upp. Jag tyckte ltie synd om Josephine som fick blogga i en blogg där headern bara var för mig. Me nu är en ny uppe! Jag är inte alls nöjd med den och den kommer att bytas ut om någon vecka när vi har lite nya bilder och bra idéer :)

Gamla


Nya


ISLANDSHÄSTAR

På eftermiddagen spenderade hela min klass några timmar på islandshästgården Stenholmen som ligger precis utanför Linköping. Min klass (V10AI) är blandad hästklass med naturvetenskap och islandshästinriktning. V10I, de som går "island" har sin praktiska utbildning på Stenholmen och nästan alla bor även där på gården. Vi har nästan enda sedan vi började i höstas praat om att det vore kul om alla kune åka dit och prova på att rida islandshäst för tt få gemenskap i klassen och att vi "storhästryttare" skulle få se lite mer vad det är våra klasskompisar håler på med. Det r ju faktiskt inte så vanligt att man vet hur andra grenar än det man själv tränargår ut på. Tyvärr kunde de inte få ihop tillräckligt mycket med hästar så attvi kunde rida.

De började iaf med att visa oss runt på gården bland stallar, lösdrifter och ridhus samt deras privata rum. Sedan visade några i klassen en lite uppvisning på ovalbanan medans några berättade vad de gjorde. Vi fick se olika gångarter samt ta del avtävlingsregler och bedömmning. De avslutade uppvisningen med att gå in i stora ridhuset och visa att islandshästar faktiskt kan hoppa. Precis som emd ridtravare så är ju islandshästar en "skogsmulle" häst.

Jag tycker att det var en intressant eftermiddag och jag lärde mig mycket nytt. Som jag tidigare nämnt i bloggen så gillar jag att lära mig nya saker och få mer perspektiv på hästar och djur. Jag tycker att det är väldigt roligt att diskutera skillnader mellan "storhäst ridning" och islandshäst ridning. Det är mycket som är lika, och mycketsom det är stor skillnad på.

Hade det inte varit på grund av Sunny, tidsbrist och "pengarbrist" hade jag mer än gärna velat prova på islandshästar under en längr tid och lägga lite sattsning där. Jag tycker det verkar vara en rolig sport och det vore kul att lära sig. Jag tror dock inte att man kan uppskatta någnting innan man lärt sig det på riktigt, så att rida islandshäst en gång och sedan tycka att det är tråkigt är förhastade slutsatser enligt mig.

En av mina bästa vänner är ägare till en lien islandshäst som jag senast red för två veckor sedan, jag hr även ridit islandshäst när jag var på Island 2009. Mens om sagt, såläng jag har Sunny så är det han som gäller och jag börjar även bli mer och mer fast vid både hoppngn och dressyr. Men Sunny är ju som en liten islandshäst ändå ;)

Jag och Meistari sommaren 2010.


Turidning på Island sommaren 2009.


FUNDERARE

- Blir hästarna segare av att gå ute på nätterna för att de måste hålla koll på allt i sin omgivning dygnet runt och då får anstränga hjärnan mer?

- eller blir hästarna extra pigga på vintern när de står i box större delen av dygnet för att de blir understimulerade?

Jag tycker att andra alternativet är det "rätta".
Vad tycker ni? :)


NÄSTAN SOMMARLOV

Jag kom hem för en liten stund sedan ochdet käns ganska konstigt. Åker alltid till stallet direkt efter skolan och är där nåra timmar. Men idag har min syster Sunny och eftersom att det är sista skoldagen fick vi sluta tidigt. De som är klara med allt i skolan fick sommarlov idag, tyvärr är jag inte en av dem. Nu ska jag ängna dagen åt att plugga för om jag gör färdigt alla inlämmningar under långhelgen behöver jag bara ha en engelska redoviskning på tisdag förmiddag innan jag också får sommarlov ;) När slutar ni skolan?

RIDVANTAR

Det finns en mänd olika ridvantar att välja på inom ridsporten. Olika för olika årstider, olika färger, olika "finesser" osv. så man kan få nästan vad man vill. I helgen köpte jag nya ridvantar av märket Roeckl. Har haft likadana under en längre tid nu och tycker de fungerar bra, håller länge och de har även ett ganska överkomligt pris. Tidigare har jag även använt ridvantar från Hööks som också fungerade bra, dock höll dem inte lika länge...

Någon dag då jag har blivit lite rikare skulle jag även vilja ha ett par ridvantar från Kingsland då jag tycker att det är snygga och sköna, detta får dock vänta då det inte är prioritet ett!

 

                                         
Bilder från google.


Har ni några favorit ridvantar?




VI VILL, VI KAN, VI SKA

Det finns personer som alltid stöttar mig och försöker få mig och Sunny frammåt. Så finns det de personer som inte tror på oss och istället hackar ner på oss. En del av mina närmsta vänner tillhör den senare gruppen.
Det är ganska drygt av dem, ja. Och visst tar jag illa upp ibland, men de är ärliga iaf. Trots att dessa personer hackar på mig så stäker de mig också något otroligt. För jag vill bevisa att de har så fel. De ska få se att Sunny har kapacitet, han är inte bara den galna och störda hästen som inte klarar av något. De gör att jag varje dag biter ihop och kämpar på, jag ska allt visa dem!

Vi vill, Vi kan, Vi SKA.


GODMORGON

Har sovmorgon idag till 9:40 så jag tänkte passa på att blogga lite innan jag sticker till skolan. Har bara två lektioner + muntligt prov idag, skönt. Efter skolan ska jag och mamma antagligen åka och köpa blåa benlindor och en blå piketröja så att min blåa dressyr outfit blir fullständig ;) Ikväll är det somsagt dressyrträning som gäller, ska försöka få mamma att filma/fota så kommer det förhoppningsvis ut här sedan.

Ha en trevlig dag! :D


RSS 2.0